Dancu, despre balbaiala de la Justitie: E o chestiune conjuncturala, nu am avut timp la dispozitie

Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 11:19
2841 citiri
Dancu, despre balbaiala de la Justitie: E o chestiune conjuncturala, nu am avut timp la dispozitie
Foto: Digi24

Vasile Dancu, avizat, marti dimineata, de comisia de specialitate din Parlament pentru functia de ministru al Dezvoltarii si pozitia de vicepremier in Guvernul Ciolos, a explicat ca problemele cu nominalizarea de la Justitie sunt conjuncturale, tinand doar de timpul foarte scurt in care s-a constituit noul Executiv.

Dacian Ciolos a retras-o luni seara, tarziu, pe Cristina Guseth de la Ministerul Justitiei, apreciind ca prestatia acesteia in comisii a fost inadecvata. Marti dimineata, pe surse au aparut informatii ca Mihai Selegean este noua propunere pentru Ministerul Justitiei, dar ulterior s-a aflat ca Raluca Pruna va fi audiata pentru preluarea acestui minister.

Guvernul Ciolos, o brambureala totala LIVE: Justitia n-are titular si programul de guvernare se schimba din nou

"E o chestiune conjuncturala, nu tine de capacitatea echipei sau a premierului", a subliniat Vasile Dancu, raspunzand la intrebarile jurnalistilor dupa ce comisia de administratie i-a dat aviz favorabil.

Vasile Dancu a reamintit ca Guvernul Ciolos este instalat ca urmare a crizei generate de demisia fostului Executiv, timpul avut la dispozitie fiind foarte scurt.

"Un partid are la dispozitie 4 ani (...) Noi am avut la dispozitie foarte putin timp. Dacian Ciolos a mers pe ideea de a prelua cateva prioritati importante, pe care ni le asumam, dar avem 2-3 luni ca fiecare ministru cu expertiza lui sa vina cu completari (...) E o chestiune care tine de criza momentana si trebuie facuta foarte rapid", a argumentat Vasile Dancu, referindu-se si la schimbarile zilnice in programul de guvernare.

De asemenea, viitorul vicepremier a dat asigurari ca aceste probleme de instalare a guvernului Ciolos nu tin de lipsa de competenta a premierului desemnat.

"Un premier desemnat care e tehnocrat nu are in spate partide politice, are doar propria lui expertiza. Se consulta cu diversi oameni, exista elemente care pot sa insemne lacune de documentare, nu are la dispozitie un specialist care sa ii spuna pana la ultimul detaliu biografia unor oameni, nu poate sa anticipeze prestatia in comisii (...) Va asigur ca sunt defectiuni care tin numai de conjunctura, nu sunt defectiuni care tin de expertiza", a subliniat acesta.

Audieri maraton pentru ministrii lui Ciolos: Avize pe banda rulanta, dar si scandaluri. Vezi cum s-au prezentat tehnocratii

In context, Vasile Dancu a tinut sa se detaseze de PSD, partid din care a facut parte si pe care l-a reprezentat in calitate de senator, europarlamentar si vicepremier in Guvernul Nastase.

"Nu m-a deranjat aceasta catalogare, desi as fi vrut mai multa exactitate. As fi vrut sa nu se spuna ca as fi fost propus de PSD (...) Nu a fost vorba de o propunere din partea PSD (...) Altfel, trebuie sa ne asumam viata noastra cu toate aspectele ei, si cu trecutul, si cu viitorul. Ma bucur ca ma sustin si PSD, si celelalte partide, o sa merit asta", a dat asigurari Vasile Dancu.

Dancu, audiat in Parlament: Guvernul Ciolos are cele mai ambitioase planuri

Intrebat de jurnalisti despre posibilitatea ca Guvernul Ciolos sa relanseze proiectele de regionalizare si revizuire a Constitutiei, Vasile Dancu a subliniat ca viitorul Executiv are prea putin timp la dispozitie, doar un an.

"Putem sa reincepem aceasta dezbatere, dar e o problema care tine de consens politic", a declarat Vasile Dancu.

Pe de alta parte, intrebat si despre problema de sanatate care a dus la amanarea audierii sale de luni dimineata, Vasile Dancu a precizat ca a fost vorba despre o problema legata de "demineralizare si hipocalcemie".

Vasile Dancu, audiat marti in Parlament dupa ce luni seara i s-a facut rau

Sociologul, care este si profesor universitar, a dezvaluit ca a avut foarte mult de lucru in ultima perioada. "A fost o demineralizare legata de o dieta, dar mai ales lipsa de odihna. O sa incerc sa am un program rational, dar voi lucra in ritmul meu si la minister", le-a mai declarat acesta jurnalistilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
Cîrstoiu neagă trimiterea pacienților de la Spitalul Universitar la clinica familie sale. ”Acest fragment dovedeşte exact opusul”
Cîrstoiu neagă trimiterea pacienților de la Spitalul Universitar la clinica familie sale. ”Acest fragment dovedeşte exact opusul”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, reafirmă, într-o postare pe Facebook de joi, 18 aprilie, că este supus „unei masive campanii de manipulare şi...
#Dancu justitie Ciolos, #Dancu avizat ministru Parlament , #ministrul Dezvoltarii Regionale