Dancu: Nu e o decizie a Guvernului sa nu se aloce bani pentru biserici, este vorba de prioritizari (Video)

Vineri, 11 Decembrie 2015, ora 13:51
2020 citiri
Dancu: Nu e o decizie a Guvernului sa nu se aloce bani pentru biserici, este vorba de prioritizari (Video)

Vicepremierul Vasile Dancu a declarat vineri ca la diverse capitole bugetare exista alocari pentru infrastructura religioasa, acestea regasindu-se inclusiv in bugetul MDRAP pe 2016, prin Compania Nationala de Investitii, si ca, drept urmare, nu se poate vorbi de o decizie a Executivului de a nu da bani catre biserici, ci despre o reprioritizare a resurselor.

Dancu a fost intrebat daca un proiect punctual, regasit intr-un amendament prin care se cere alocarea sumei de 25.000 de lei pentru modernizarea unui lacas de cult, ar urma sa fie finantat suplimentar, in conditiile in care Guvernul a decis sa nu aloce bani pentru biserici.

Exclusiv Vasile Dancu, despre planurile Guvernului si cazul Toba: Vor veni si masuri mai putin populare Interviu video

"Nu este o decizie a Guvernului ca sa nu se aloce bani. Este vorba de prioritizari, pur si simplu. In programul national al Companiei Nationale de Investitii, un program gestionat de ministerul pe care il conduc, exista si foarte multe proiecte legate de infrastructura religioasa din Romania, centre sociale gestionate de biserici, alte investitii. Exista o suma destul de mare, in jur de 100 de milioane (de lei - n.r.) in acest domeniu, deci nu este o lipsa de finantare. (...)

Exista investitii care se vor finanta si anul viitor din programe de continuitate, programe pornite in anii trecuti. Deci, nu exista o lipsa de finantare programatica a bisericii, ci este, pur si simplu, o repritoritizare al resurselor in acest an", a explicat ministrul Dezvoltarii regionale, vicepremierul Vasile Dancu, la finalul audierilor din comisiile de administratie publica care au avizat favorabil, cu amendamente, bugetul pe 2016 al MDRAP.

Despre faptul ca majoritatea amendamentelor, din cele 55 depuse la proiectul de buget pe 2016 al MDRAP, se refera la proiecte investitionale locale, legate de modernizarea sau constructia de scoli, gradinite, biserici, canalizare sau drumuri, Dancu a afirmat ca "deputatii, in mod normal, isi servesc comunitatile si incearca o suplimentare a sumelor din buget, ca de fiecare data, cu proiecte mult mai personalizate, care sa se lege de propria lor contributie, de numele lor".

"Toate aceste proiecte vor fi analizate in Comisia de buget-finante. Noi am vazut aceste proiecte. Sunt proiecte de investitii in infrastructura locala in cea mai mare parte si, vedem, care sunt viabile ar putea sa intre, dar avem foarte multe proiecte care intra in zona aceasta a infrastructurii locale", a explicat vicepremierul.

Vasile Dancu a precizat ca parte din proiectele solicitate de parlamentari prin amendamentele depuse la bugetul pe 2016 al MDRAP ar putea intra pe programele noi avute in vedere pentru anul viitor. "Vom gasi solutii pentru a incerca sa servim interesele locale cum putem noi mai bine", a adaugat vicepremierul.

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: Ziare.com