Dancu: Vreau un stat mai eficient, mai ieftin si mai inteligent. Se pot face lucruri fara galagie zilnica

Duminica, 10 Ianuarie 2016, ora 17:13
4155 citiri
Dancu: Vreau un stat mai eficient, mai ieftin si mai inteligent. Se pot face lucruri fara galagie zilnica
Foto: Arhiva Ziare.com

Vicepremierul Vasile Dancu a declarat ca prioritatea sa zero pentru acest an vizeaza constructia unui proiect pentru Romania, a unui model de guvernare si schitarea unei noi viziuni pentru un stat mai eficient, mai ieftin si mai inteligent.

"Am prioritatile mele, de om. Am renuntat la toate activitatile mele pentru a ma dedica total acestui guvern, care are ca proiect constructia unui proiect pentru Romania si, daca nu este prea mult - imi cer scuze pentru cum suna-, a unui model de guvernare. Aceasta este prioritatea zero, cu obiectivul meu operational de a schita o noua viziune despre stat si a trasa liniile pentru un stat mai eficient, mai ieftin si mai inteligent", a subliniat Vasile Dancu.

Exclusiv Vasile Dancu, despre planurile Guvernului si cazul Toba: Vor veni si masuri mai putin populare Interviu video

El a adaugat ca doreste ca in Romania sa apara macar "mugurii increderii".

"Stiu ca intr-un an nu se poate schimba Romania, dar cred ca orice trebuie sa aiba un inceput. Vreau sa aducem mugurii increderii in Romania, sa aratam ca se poate face mai mult si mai bine, fara galagie zilnica, cu modestie si competenta", a completat vicepremierul.

Vasile Dincu a trecut in revista si o serie de prioritati pe care le are, pentru 2016, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, pe care il conduce.

"Prioritatile strategice ale MDRAP, asa cum sunt asumate prin Programul de Guvernare, prin Analiza referitoare la politicile din domeniul MDRAP necesara in vederea elaborarii Strategiei Fiscal-Bugetare pentru orizontul 2016-2018, prin Documentul sinteza privind politicile si programele bugetare pe termen mediu ale ordonatorilor principali de credite pentru anul 2016 si perspectiva 2017-2019 si prin Planul Strategic Institutional al MDRAP 2014-2016 vizeaza coeziunea economica si sociala la nivel national prin dezvoltarea regionala echilibrata si durabila a teritoriului si valorificarea potentialului cooperarii teritoriale europene, o administratie publica eficienta si intarirea capacitatii administrative a MDRAP", a spus Vasile Dancu.

Vasile Dancu, despre cel mai mare pericol pentru Guvernul Ciolos

Referitor la fondurile europene, Vasile Dincu a spus ca isi propune finalizarea procesului de inchidere a programelor 2007-2013 si atingerea unui grad de absorbtie de 80% pe POR si de 95% pe PODCA.

In ceea ce priveste existenta unei administratii publice eficiente, MDRAP va lua o serie de masuri referitoare la dezvoltarea formarii profesionale in administratie, promovarea eticii si integritatii, perfectionarea, simplificarea si cresterea calitatii in administratia publica, precum si imbunatatirea legislatiei privind functia administrativa.

Tehnocratii lui Ciolos, acuzati ca pun interesele de la Bruxelles inaintea Romaniei. Dancu ii apara: Au lasat salarii de mii de euro

Vicepremierul Vasile Dancu a mai spus ca, printre altele, in 2016 vor fi finantate cel putin 482 de obiective (sali de sport, complexuri sportive, asezaminte culturale, bazine de inot, lucrari de prima urgenta, patinoare artificiale, centre sociale, camine de batrani, reparatii si consolidari monumente istorice, piete agro-alimentare etc), dintre care aproximativ 300 au termen de finalizare in acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vasile Dancu proiecte, #Vasile Dancu prioritati , #ministrul Dezvoltarii Regionale