Ziare.com

Exclusiv Vasile Dancu, despre planurile Guvernului si cazul Toba: Vor veni si masuri mai putin populare Interviu video

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Miercuri, 09 Decembrie 2015, ora 07:21

   

Exclusiv Vasile Dancu, despre planurile Guvernului si cazul Toba: Vor veni si masuri mai putin populare Interviu video
Oamenii politici nu au facut reforme pentru ca le-a fost frica de electorat. Asa ca au gasit Guvernul care sa faca ce ei nu-si permit. Vor veni probabil si masuri mai putin populare, in care se vor introduce si unele restrictii, afirma vicepremierul Vasile Dancu.

Intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Ziare.com, Vasile Dancu ne-a spus ce reforme isi propune Guvernul in 2016 si a invocat posibilitatea reluarii discutiei despre modificarea Constitutiei: "Eu cred ca in fiecare moment clasa politica are dreptul sa-si arate maretia".

Vasile Dancu ne-a explicat si ce planuri concrete propune Guvernul in privinta administratiei mostenite de la Executivul Ponta: "Vom face evaluari pe parcurs, dar nu vom face o campanie de a bulversa administatia printr-o schimbare foarte rapida".

Guvernul Ciolos are doar un an de mandat. Care sunt directiile concrete, punctuale de dezvoltare a Romaniei pentru 2016?

Vrem sa cream cadrele unui proiect de tara, de dezvoltare, in doua sau trei directii principale. In primul rand, sa terminam reforma administratiei. Vrem sa terminam un Cod administrativ care sa reuneasca legile cele mai importante care guverneaza administratia, functia publica, profilul institutiilor.

Avem deja tezele prealabile ale Codului administrativ, au fost trecute prin dezbatere publica, imbunatatite si cred ca la inceputul lui ianuarie le dam drumul.

Acum nu se vede clar ce model de administratie avem, care sunt raporturile dintre administratia locala si centrala. Uneori, administratia locala este privita ca un fel de pui al administratiei centrale. Aceasta viziune asupra statului oculteaza autonomia locala.

Un exemplu de relatie nefireasca intre cele doua administratii: de multe ori cand prefectul e de alta culoare politica, asa era inainte, pus de o putere politica, iar primarul e de alta culoare politica, apareau conflicte si actele administrative ale primarului erau cenzurate nu numai din punctul de vedere al legalitatii, ci si al oportunitatii, asupra careia prefectul nu ar trebui sa se pronunte.

Apoi, in 2016, trebuie sa definitivam descentralizarea si, daca se va ajunge la aceasta intelepciune, sa reluam discutia despre regionalizare. Un alt obiectiv este lansarea strategiei pentru dezvoltare teritoriala, care ar trebui sa creeze un cadru pentru a planifica dezvoltarea haotica in acest moment.La Ministerul Dezvoltarii exista Planul national de dezvoltare locala, controversat, facut de Liviu Dragnea. Au fost acuzatii de finantare politizata a proiectelor administratiilor locale. Ce faceti cu el?

Este un program care a adunat proiecte ramase in urma de 7-8 ani, din 2007, pe care nu le-a mai continuat nimeni. Primariile, in functie de ciclurile politice, pe unele le-au lasat, pe unele le-au finantat. In 2013, fostul guvern le-a adunat si a facut o baza de date cu ele.

Am facut o analiza si am incercat sa facem ordine. Din pacate, chiar daca uneori administratia locala face galagie ca nu are destui bani, anul acesta am ajuns cu executia bugetara la numai 44%.

In programarea de anul viitor incercam sa finalizam proiectele realizate peste 80%. Am adus un proiect nou, pentru care avem finantare suplimentara de la buget, de modernizare a scolilor. Sunt 2.800 de scoli din mediul rural fara aviz sanitar si incercam sa le aducem la un grad de civilizatie de nivel urban.

Am incercat sa cream un cadru perfect transparent de finantare. Toate proiectele si toate platile sunt pe site. Toate proiectele noi vor fi jurizate transparent si pe baza de criterii.Ce criterii?

Lucram cu Ministerul Finantelor la criterii suplimentare privind urgenta proiectelor, privind integrarea proiectelor in planul de dezvoltare a localitatilor respective. Alte criterii vor fi legate de finantare, incercam sa finantam proiectele pentru care nu putem folosi fonduri europene. Incercam sa construim un nou concept de dezvoltare a comunitatilor rurale.

Cand vorbim despre reforma administatiei, ar trebui sa impingem decizia catre oameni. Eu cred in statul in care administratia centrala creeaza o viziune de dezvoltare, supervizeaza si creeaza o legislatie, iar administrarea e data regiunilor, judetelor, localitatilor.Pana sa ajungem la acest stat ideal, performanta guvernarii Ciolos depinde si de actuala administratie foarte departe de ideal, adica profund politizata, clientelizata, in buna masura corupta. Chiar dvs ati mentionat politizarea prefectilor. Cum curatati aceasta administratie, pana la mari modificari legislative?

Ne trebuie criterii pentru a face asta. Guvernul acesta nu are o conceptie ideologica si nici criterii ideologice.Dar puteti folosi criterii de competenta si integritate.

In ianuarie vom lansa strategia pentru dezvoltarea functiei publice in care sper sa reusim sa fixam pentru 10-20 de ani conditiile pentru a gestiona functia publica intr-o maniera moderna si eficienta. Vor aparea criterii noi in privinta formarii functionarilor publici.

Noi avem multi functionari publici buni, dar care sunt proprietarii functiei si nu accepta ca trebuie sa participe la cursuri de formare.Acestea sunt chestiuni de perspectiva. Pana atunci, guvernati independent cu prefectii pusi de Guvernul PSD si cu functionarii din ministere, inclusiv din Ministerul Dezvoltarii, pusi de fostii ministri PSD?

Nu este un criteriu ca au fost pusi de Guvernul Ponta si numai o parte au fost pusi de fostul guvern. Sunt functionari in Ministerul Dezvoltarii pusi de multa vreme, nu sunt membri de partid si isi fac bine treaba. Vom face evaluari pe parcurs, dar nu vom face o campanie de a bulversa administatia printr-o schimbare foarte rapida.V-ati propus un calendar de evaluare?

Lucram la aceste evaluari. Nu vom face insa o campanie de epurare a unor oameni din administratie decat dupa criterii. Mi-am propus ca in jur de luna martie sa avem structurate criteriile legate de functia publica.

Pe parcurs se lucreaza la evaluari dupa criteriile de profesionalism de acum. Fiecare ministru vine cu evaluarile lui. Se produc schimbari tot timpul, ele vor fi progresive.Poate cel mai important instrument prin care Guvernul isi pune in practica viziunea este bugetul. Considerati ca bugetul pe 2016 este un buget de dezvoltare?

In mare masura.

In care masura?

Am incercat sa suplimentam acolo unde era vorba despre proiecte de investitii, ca la Ministerul Dezvoltarii, care pot produce efecte pe orizontala. Am suplimentat sumele de la Educatie si Sanatate.Cu ceea ce trebuie sa dati in plus pentru salariile marite din aceste domenii.

Nu numai. Am avut si lucruri impuse, nu puteam sa nu respectam deciziile fostului Guvern trecute prin Parlament. Pe de alta parte, trebuia sa si corectam acolo unde se poate spre o viziune de dezvoltare.

Cred ca incercarea de a construi un proiect de dezvoltare a Romaniei nu se va vedea in bugetul din acest prim an, ci in viziunea pe care o vom construi pentru guvernele care vor veni, daca vor accepta aceasta strategie.Va dau un exemplu concret. Intr-un buget de dezvoltare e normal ca Transporturile sa aiba o alocare record negativ in conditiile in care starea infrastructurii e o cauza a dezvoltarii deficitare a Romaniei?

La Transporturi exista foarte multe fonduri europene. Bugetul a fost proiectat complementar banilor europeni. Prima noastra sarcina este ca anul viitor absorbtia fondurilor europene sa fie 100%. Anul acesta Transporturile au pierdut 2,5 miliarde din banii europeni, din diferite cauze.

Am incercat sa vedem unde a fost executie bugetara proasta si sa punem piciorul pe accelaratia absorbtiei. Exista finantari, totul e sa gasim ritmul si sa facem modificarile legislative necesare.Vizeaza ele si o dimensiune a preventiei coruptiei? Dna Kovesi spunea ca preventia se poate realiza identificand bresele legii, prin analizarea hotararilor judecatoresti, si apoi astupandu-le.

Ministrul Justitiei are o buna experienta in zona anticoruptiei. La MJ care lucreaza la reproiectarea legislatiei legata de anticoruptie. Pe de alta parte, acordam un mare rol transparentei si dialogului civic. Mare parte din coruptie poate fi eliminata prin transparenta. Vom da o lege de modificare a Legii 544 a informatiilor publice care nu functioneaza asa acum trebuie.Ce faceti cu cei 500 de primari migratori aflati intr-o zona constitutionala gri dupa ce CCR a declarat neconstitutionala ordonanta dlui Dragnea?

Este o dezbatere in Parlament.

Care e punctul dvs de vedere?

Nu am. Nu m-am preocupat de politica in ultima vreme.

Este si o chestiune de administratie.

Face parte din mecanismele politice de control si bulversare a adminstratiei. Nu vreau sa ma pronut. In intelepciunea lui, Parlamentul va decide cum e mai bine.Aveti in Guvern problema dlui Toba, Apud Toba cum i se spune, acuzat cu dovezi aparent clare de plagiat. Va simtiti confortabil ca vicepremier al Guvernului in care ministrul de Interne este un posibil infractor, pentru ca plagiatul este o infractiune?

Astept o analiza pe care sa o faca o comisie competenta si pana atunci nu ma pot pronunta.Comisia numai ce a disparut cu o zi inainte de a face analiza, fara fi pus nimic in loc deocamdata.

Consiliul National de Etica era un organism contestat de presa, societatea civila, de unele universitati. Si atunci ministrul Educatiei a considerat ca e bine sa se faca un nou consiliu care sa aiba o noua legitimate si care sa decida.Guvernul Ciolos a facut un pas inapoi in cazul finantarii bisericilor. Vad ca si in privinta cresterii salariului minim ati nuantat refuzul invocand un studiu de impact. Nu e cam multa ezitare si prea putina rezistenta in chestiuni de viziune?

Suntem un guvern onest care nu face politica, recunoaste cand greseste si atunci cand apare o contestare publica este dispus sa-si refundamenteze decizia. Cred ca nu e nimic gresit in asta. Noi avem o viziune, dar acestea sunt chestiuni de detaliu.Salarul minim e o chestiune de detaliu?

Nu. Tine de viziune si vrem sa o fundamentam. Am acceptat cresterile de salarii servite de fostul Guvern si deciziile Parlamentului. Pentru acest proiect suntem dispusi sa studiem impactul si, daca el nu este disfunctional asupra competitivitatii si altor criterii, atunci il vom adopta. Luam in serios studierea proiectului si vom comunica public rezultatele.Viziunea dvs care e? Inghetare sau crestere a salariului minim?

Cresterea salariului minim nu are un impact negativ asupra bugetului, dimpotriva. Studiem impactul legat de competitivitate, de forta IMM-urilor de a plati un salariu minim crescut. Eu sunt cercetator si pana acum o luna faceam cel putin un studiu in fiecare zi. Si pe masura ce studiezi mai mult iti dai seama ca sunt necesare tot mai multe cercetari. Deci nu am un raspuns fundamentat.O mare problema pentru cetateni si pentru mediul de afaceri este birocratia. Toti se plang de ea. Ce masuri concrete intentionati sa luati rapid pentu a usura aceasta povara?

Reforma administratiei vizeaza debirocratizarea, simplificarea procedurilor, apoi guvernare electronica. Dar trebuie sa plecam de la functia publica, sa vedem fiecare institutie si fiecare functionar ce misiune are. Analiza posturilor si a standardelor de cost/post reprezinta un prim pas. Asa simplificam traseul prin care trebuie sa treaca cererea publicului.

Apoi vrem sa dam niste indicatori care sa cuantifice progresul in functia publica. Am reluat discutia despre ghiseul unic, ramasa suspendata. Am lucrat si acum 15 ani la acest proiect. Si vom avea in curand proiecte de legi in acest sens.

Nu promit ca in 2016 vom trece la guvernare electronica, ideea care a mai fost folosita si cu ipocrizie, considerandu-se ca ea poate inlocui reforma oamenilor, a criteriilor din administratie.

In strategia de debirocratizare analizam impreuna cu asociatiile functionarilor publici ce putem sa anulam, sa scoatem din circuit avize care sunt plus, cereri aberante ale administratiei fata de cetatean.Inteleg ca lucrati intens la tot felul de proiecte si strategii. Eu cred ca oamenii isi doresc sa stie cand vor simti ceva in mod concret in viata lor de zi cu zi?

Eu sper ca in 2016. In iunie mi-am propus sa terminam cu partea legislativa, cu regulile de baza, sa gandim de la salarizare unitara pana la conditii de formare continua, si sa incepem implementarea. Sper intr-o colaborare foarte buna cu Parlamentul, am discutat cu grupurile parlamentare, cu comisiile. Nu cred ca vom fi blocati. Poate e o viziune optimista.Guvernul Ciolos a venit ca solutie exceptionala la revolta publicului fata de politic. Dvs ar trebui sa reformati ceea ce politicul nu a vrut sa reformeze, chiar impotriva intereslor politicului. Daca veti face asta cu adevarat, sperati sa nu fiti blocati?

Sunt convins ca vom face. Oamenii politici nu au facut reforme pentru ca le-a fost frica de electorat. Asa ca au gasit Guvernul care sa faca lucruri pe care ei nu si le permit. Sunt masuri nepopulare si nu au curajul sa le ia. Vor sustine acest Guvern de sacrificiu care nu are de adunat voturi.Care masuri impopulare? Deocamdata ati dat cam tot ce a vrut guvernul politic Ponta sa dea.

Vor veni probabil si masuri mai putin populare, in care se vor introduce si unele restrictii.

Care?

Nu vreau sa dam vesti proaste de dragul de a da vesti. Vor veni pe parcurs. O reforma nu poate multumi pe toata lumea. Eu cred ca politicienii ar avea tot interesul ca in acest an sa se faca reforme importante, cum ar fi modificarea Constitutiei. Anul acesta s-ar putea atinge un optim de doua treimi in Parlament pentru anumite proiecte.Nu e un plan prea ambitios pentru un guvern independent cu mandat de un an?

Nu este planul nostru, dar am avut discutii informale si cred ca am putea ajunge la aceasta ambitie. Dezbaterea despre Constitutie a fost facuta de Comisia Antonescu deja, ar trebui sa o reluam.Proiectul acela a fost practic desfiintat de CCR.

Stim ce n-a fost bun si trebuie sa luam decizii importante prin consens politic. Nefiind un guvern politic, s-ar putea obtine majoritatea necesara, ceea ce ar fi greu dupa 2016, cand se va pune un guvern politic.Adica socotiti ca ar fi potrivit ca acest Parlament atat de contestat, in mare masura penal si ajuns pe final de mandat, ar fi numai bun sa modifice legea fundamentala a tarii?

Eu cred ca in fiecare moment clasa politica are dreptul sa-si arate maretia. Maretia se vede in actiunile promovate. S-ar putea ca aceasta clasa politica sa-si spele toate pacatele facand niste lucruri bune in ultimul an de mandat al acestui Parlament.Ati fost ministrul Informatiilor Publice in Guvernul Nastase, probabil cel mai neprietenos cu presa, eufemistic vorbind, din ultimii 25 de ani. Regretati ceva din acea perioada, e ceva ce nu ar trebui sa se mai repete vreodata?

Nu sunt de acord ca a fost cea mai dificila perioada a presei. Ea avea atunci o forta mai mare decat acum in a influenta opinia publica si a controla puterea. M-am ocupat atunci de legea transparentei, a liberului acces la informatii, a petitiilor. S-au facut atunci cei trei pioni importanti ai transparentei care azi ar trebui reintariti.

Nu am ce sa regret, nu a putut spune nimeni ca am dat vreo indicatie presei, desi am fost un cal de bataie pentru Opozitie. Ce n-as mai face? N-as mai intra ca independent intr-un guvern politic.

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9906 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
28 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ANTICRIST... !?

ANTICRIST=anti sistem patriarhal/sclavagist/imoral/inuman si astfel,anti iudaism,cre.tinism,islam etc."Saracirea celor saraci" si "imbogatirea celor bogati" sa practicat si se practica de catre malefica/odioasa oranduire patriarhal/sclavagista sub toate formele de manifestarte/guvernare cunoscute... sclavagism,feudalism,capitalism si capitalism demo'cratic.Este de notorietate faptul ca,ceasta nefasta oranduire patriarhala sa manifestat la nivel de comunitati/triburi patriarhale (dominatie/guvernare mascula) cat si generalizat prin ideologiile/religiile, iudaice, cre.tine, islamice etc.Cu alte cuvinte,ar fi bine de studiat opinia unor masoni despre si in ce consta Lucrarea Anticristului,pt. ei Tiranul Iluminat.... http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/05/31/giuliano-di-bernardo-tiranul-iluminat/

 

Guvernul Ciolos=Guvernul Boc XI! un guvern afiliat la PPE!

Adica politica lor e austeritatea, taierea, saracirea celor saraci si imbogatirea celor bogati!
Ne-am lamurit, e guvernul lui Klaus, Merkel, PPE, islam, ISIS, Masonerie, Anticrist!

 

Vasile Dancu-un intelectual versat,care stapaneste arta dialogului,

un socialist evoluat,europenizat,un personaj modest si agreabil,competent!
Un aspect demn de mentionat,o declaratie importanta-a jurat ca nu va mai intra niciodata in politica!
Romanii ar putea acum profita si sa elimine clasa politica in intregul ei,caci ideologiile sunt bulversate si nu isi mai gasesc identitate si rolul intr-o societate postmodernista si cibernetica!
Un stat poate fi condus de profesionisti,cu experienta,bine intentionati si interesati de viata concetatenilor!
Un experiment de acest gen,in premiera nu cred ca strica!

Sa nu ne pacaliti!

Domnule Dancu, daca tot aveti doar un an la dispozitie si, mai ales, fiindca ati fost numiti in conditii atat de speciale, ar fi corect daca ati face aceste legi adaptate realitatii din Romania, nu doar adaptate formal celor europene. Stiti doar cat de puternica e aici coruptia, cat de infestata este aceasta clasa politica, administratia, functionarimea si cat de puternic s-a raspandit acest microb printre romani. E nevoie de legi, regulamente, criterii draconice care sa opreasca coruptia si, de ce nu, sa disciplineze poporul.
Nu negociati prea mult cu clasa politica asa cum deja pare ca ati inceput, nu de asta ati fost pusi aici. Fiti inflexibili cand e vorba de principii, si atunci parlamentul, in "intelepciunea lui" va intelege ca nu se mai poate juca. Altfel, va veti compromite, veti deveni marionetele lor.
Ati acceptat sa intrati in acest guvern cerut de poporul adus la disperare de sistemul corupt. Ar fi impardonabil sa-l pacaliti dandu-va cu coruptii sau complacandu-va in postura de aspirine!

...

.. chiar v-ati lamurit ? .. sau ne credeti prosti in continuare !!! .. Ponta si PSD au facut promisiuni si au dat pomeni unor categorii sociale fara discernamant .. cineva trebuie sa scoata castanele din foc, nu ?! .. si au pus la cale aceasta "retragere" strategica pentru ca la anul, la alegeri, sa apara neprihaniti si in chip de salvatori .. dar si-au lasat acolitii peste tot in puctele cheie din ministere si administratie ..

ce oameni destepti la conducerea tari !!

Studiati voi si cercetati cum traieste un roman cu 7-8 sute de lei pe luna,de ce atatea oameni din tara asta au renuntat la viata din cauza saraciei, de ce milioane de romani sunt pelcati la munca in alta tara,nu pot sa cred ca timp de 26 de ani tara asta a fost condusa doar de prosti si hoti,vad ca pe putorile din parlament le preocupa nr cainilor de la stane ....!!!!!

 

da,sunt mereu sabotat pe acest spatiu!

dar ce poate fi mai corect,logic si constructiv,decat ca orice functie de jos pana in varf sa fie ocupata pe baza de examen,probe,sau un interogatoriu transparent si nu pe criterii politice care iata si-au dovedit falimentul in Romania!

Asta cu examenul e cea mai mare idiotenie

Pentru ca, in primul rand, examenele se organizeaza din interior, deci cei prezenti au un avantaj.
In al doilea rand, la toate examenele ti se cere sa stii deja ce se lucreaza acolo, de parca ai fi facut la ma-ta acasa chestile alea. Asa ca, degeaba esti baiat destept si deschis la minte, daca nu stii nu-s' ce chestie pe care o pun aia la examen, .....ura si la gara.

« Maretia » clasei politice ???

« Vor veni si masuri… », pentru ca cele de pana acum au fost excesiv de populare ? Personajul ori este de pe alta planeta, ori chiar urmeaza apocalipsa in societatea romaneasca.

Pana una-alta se poate afirma ca intentiile Ciolannis sunt bune si perfecte pentru a pava drumul catre se stie unde…

 

daca as intreba un tovaras de forum sa povesteasca despre

doctrinele partidelor si demersurile lor obiective,concrete in noile conjuncturi ale UE,ar avea probleme!
Astazi orice grupare de oameni care vor sa conduca trebuie sa tina cont de niste scopuri putine si capitale:democratie,libertate,drepturi egale pentru toti,promovarea intr-un post,profesie, numai pe baza de competente,asigurarea unui trai decent tuturor membrilor societatii!Dreapta sau stanga nu mai au ce sa caute in ecuatie,au devenit caduce!!
Strasa i-a trimis pe toti la plimbare,iar ddaca electorii ar fi consecventi,nu ar mai acorda credit niciunui partid!

Mare mincinos Dancu asta! Cica "Oamenii politici nu au facut reforme

.. pentru ca le-a fost frica de electorat." Deci de la Revolutie nu s-au facut reforme, v-a asteptat lumea pe voi?

Dancu are impresia ca lumea nu stie ce rol are el in Guvernul Lor: acela de a provoca modificarea Constitutiei, dand puteri sporite lui Ciolannis si reducand din prerogativele Parlamentului! Ambasadorul american vrea sa-l santajeze doar pe presedinte, e mai simplu! Parlamentul e mai greu de CONTROLAT! (De aia Serviciile, Presa aservita, postacii, Politia Politica, Ciolannis in persoana, ataca Parlamentul! Asaltul final catre o Romanie sluga!)

 

citesc pe forum si am senzatia ca traim al II-lea turn Babel!

cu totii au dorit plecarea politicienilor acasa si acum iata nici un guvern tehnocrat nu mai este bun!!!!!!!!

...

.. chiar e tehnocrat ??? .. ce te faci cu esaloanele 2, 3, 4 ???...cu cei care si-au cumparat diplome dupa ce au furat de-au rupt tot ce le-a picat in mana si acum sunt sefi si sefuti prin puzderia de institutii si servicii create alandala numai sa dea un os de ros lipitorilor de afise si purtatorilor de mape ale capilor mafiei generalizate din tara ??? ..

Nu chiar cu totii

Vorbeste in numele tau.

@Marin2134 08.17

"Mare mincinos Dancu asta!"
- pai daca-i psd-ist , propus de draknea ! :o(((

"Exclusiv Vasile Dancu, despre planurile Guvernului si cazul Toba: Vor veni si masuri mai putin populare Interviu video"

Experiment diabolic

Un guvern Fmi-soros,antinațional care folosește poporul asta mamaliga second hand pe post de cobai,nu eu am zis asta a zis fufa aia grasuca fmi- ista,ca suntem un popor de doi bani ca indienii unde milioane dorm pe stradă efectiv,ce să zic acest popor merită acest tratament cum a zis Mircea badea intr o emisiune,un cantec vesel să cantam,trăiască fraierii

 

Se vede ca Dancu a ramas pesedist:

Orice masura nepopulara se va sparge la alegeri fix in capul dreptei.

 

Politica de a sta in genunchi si a adopta masuri impuse

Nicio alta tara nu are interes ca Romania sa fie dezvoltata economic, tehnologic sau uman. Deja Romania a fost transformata in piata de desfacere pentru marfuri straine, resursele umane au fost luate, pamantul a fost cumparat de straini si resursele naturale sunt exploatate tot in interesul altor tari, fara ca Romania sa primeasca nimic in schimb. Deci ma intreb cat vom mai auzi de nevoia de accesare de fonduri europene in agricultura sau autostrazi pentru marfuri straine in timp ce domeniile care asigura bunastarea, care presupun dezvoltare tehnologica de varf: cercetare, productie industriala, electronica sau de masini nu vor primi bani si romanii vor fi incurajati sa faca agricultura sau sa insire margele precum africanii. Acestea sunt produse in occident si de accea si Pib-ul si salariile sunt mari acolo.

 

Domnule DANCU...

...daca ai dv secretari citesc aceste comentarii sa va spuna ce-ar trebui sa faceti ,adica ce=ar fi trebuit sa faca si ceilalti ministri ai dezvoltarii,pe scurt:
-sa aduceti satul romanesc in sec XXI,apa ,canalizare (gaze eventual),sa le asfaltati strazile si ulitele sa nu mai mearga copii cu cizme de cauciuc la scoala;
-sa aduceti infrastructura -cu tot ce presupune ea,sosele ,apa ,canalizare ,gaze ,energie ,internet,in zonele turistice,nu telegondole ,partii etc pt ca astea vor fi facute de oameni odata ce au infrastructura;
-sa faceti scoli moderne(cu laboratoare etc)in fiecare comuna si sa desfiintati scolile de aiurea unde nu se invata nici carte nici profesorii titulari nu se duc-sunt acum microbuzele scolare si unde mai trebuie,bagati masini 4x4 si in centrele comunale se vor duce si profesori mai buni decat in satele situate la Cuca Macaii;
-construiti ,reconstruiti dispensarele comunale ,alocati bani si alte stimulente rezidentilor pt sanatatea oamenilor!
Macar de le-ati face pe astea si tara va merge!
ASTEA SUNT INVESTITII ,NU PROSTII DE GENUL ,parcuri in sate ,telegondole ,partii aiurea etc de unde se furau bani si eficienta zero!
Cu astea la indemana ,CAPITALUL PRIVAT va sti el cel mai bine ce sa faca ,pt ca DACA INFRASTRUCTURA NU E ,NIMIC NU E !

 

Romania si romanii au obost de atitea reforme,de reformal a reforma

....reforma-reformelor...nimeni nu vorbeste management...nimeni nu vrea sa auda de standarde managereale...in Romania nu vrea sa faca o selectie autentica a valorilor....nu poti sa fii manager pe viata in timp ce institutia sau compania da faliment...nu se poate dupa ce in mandatul tau de manager s-a ajuns la incapacitate de plata sa fi demis si pus pe functii de director adjunct,contabil sef sau sef la personal,este o aberatie ...etc.

 

Dancu fata cu Constitutia

Ce zice nenea asta: "Suntem un guvern onest care nu face politica, "

Ce zice Constitutia: "(1) Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne si externe a tării si exercită conducerea generală a administratiei publice."

Sa repetam asadar: asigura realizarea POLITICII interne si externe a tarii.
Dar... guvernul curent NU FACE politica, prin urmare nu-si asuma rolul stabilit prin Constitutia acestei tari.

In particular, nenea Dancu doar "cerceteaza"...

 

Din contra, cred ca in fiecare moment, clasa politica trebuie sa

isi manifeste respectul pentru cei care a votat-o, sa demonstreze ca isi indeplinesc mandatul pe care i l-a atribuit cetateanul, sa fie onest, modesti, constienti de faptul ca sunt trecatori, atat in functie cat si in viata.

Trufia si maretia, a-ti aratat-o destul!

"Eu cred ca in fiecare moment clasa politica are dreptul sa-si arate maretia", Dancu dixit.

 

nici nu poate fi vorba de redeschiderea discutiilor despre ...

....regionalizare in conditiile situatiei din asa zisul Tinut Secuiesc....nici vorba....vrei sa faci restructurare ,taticu',descurcate cu judetele asa cum poti....si dau o idee simpla de exemplu se pot desfiinta Consiile Judetene cu tot tacimul si se poate functiona si lua decizii in baza unui Consiliu a primarilor din judet...

 

se prezinta ca justitia 'arata bine'..??!!!!....

....daca privim mai atent observam ca s-a trecut de la o justitie timida la o justitie abuziva,se fac abuzuri,mai grav,s-au legiferat mecanisme juridice ce permit abuzuri...avem cazuri de justitie selectiva-selectiva de domeniul grotescului,avem magistrati care comit abuzuri si sint protejati abuziv de institutii din cadrul sistemului judiciar si care ar trebui sa sanctioneze aceste abuzuri,avem o lipsa de jurisprudenta,avem motivatii halucinante a unor decizii care nu au nici o legatura cu actul de justitie,sint acuzatii de agenti sub acoperire infiltrati in justitie,avem justitie la comanda,avem judecatori amenintati pe fata,public,urmariti si ascultati abuziv pentru a obtine anumite solutii ,....situatia nu arata bine de loc ,iar lupta anticoruptie reprezinta o reglare de conturi intre diverse grupari...

 

se vorbeste de autostrazi....nu este nevoie de 'investitii'....

....dau o solutie exemplu ieftina-ieftina :autostrada facuta la tinacop si lopata ...daaaa,asa s-au facut autostrazi in Sua,in Germania...daaaa,avem puscariasi,avem someri ,tirnacoape si lopetile nu sint asa scumpe,un salariu decent....daaaa nu-i nevoie de studii de fezabilitate,de licitatii,de contestatii, de procese la contestatii...modificata legea expropierilor,gata cu mafia =ai cumparat pamintul acum 2 ani in zona ,acolo pentru ca ai stiut pe unde urmeaza sa treaca autostrada ....cit ai pe contractul de cumparare atita iti dau despagubire...ce tot atita 'investitii'??!!!...trebuie crescute salariile si pensiile,trebuiesc avioane de lupta de generatia 5 etc..

 

Iti inteleg entuziasmul

Dar e nevoie de studii de fezabilitate. Poate nu 2-3 pe acelasi proiect, dar e nevoie.
Altfel, se intampla ca faci autostrada in mlastina si uiti sa faci coridoare pentru ursi si broaste.


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor