Dancu, despre situatia de la Sectorul 1: Este rusinos pentru Romania. Nu este normal

Joi, 01 Octombrie 2020, ora 12:28
3432 citiri
Dancu, despre situatia de la Sectorul 1: Este rusinos pentru Romania. Nu este normal
Vasile Dancu/Facebook

Presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dancu, a declarat, joi, ca situatia de la Biroului electoral Sector 1 trebuie sa ajunga in justitie, adaugand ca este "rusinos pentru Romania" ceea se intampla si a spus ca "nu este normal" ca, dupa ce s-au inchis urnele, cineva sa umble prin sacii cu buletinele de vot.

"Pana la urma, cred ca in justitie se va ajunge cu aceasta problema. Este regretabil ca se intampla in Romania secolului 21. Este rusinos pentru Romania. Va spun sincer ca ma gandesc la ce cred cei din Europa despre noi cand vad asemenea lucruri, mi se pare ceva iesit din comun si absolut halucinant. (...) Cred ca nu este normal ca, dupa ce s-au inchis urnele, camerele cu buletinele de vot, sa vedem pe filmari ca acolo cauta cineva prin saci, pleaca cu saci, se intoarce cu saci. Nu cred ca asa ceva e legal. Am participat si eu de-a lungul timpului la procesul electoral, stiu ca, dupa ce se fac procesele verbele, dupa ce toata lumea iese din acest proces, nu mai are nimeni dreptul sa desigileze decat cu o hotarare a Biroului electoral sau cu hotararea judecatorului", a afirmat Dancu, la sediul PSD.

El a spus ca imaginile privind mai multe persoane care intra in sediul BES nu au ajuns la PSD, ci au fost difuzate in media.

"Nu au ajuns la PSD, au ajuns la media. Nu am vazut la PSD. Eu nu am difuzat aceste imagini, nu stiu.(...) Oricum, ce am vazut acolo nu este normal si cred ca ar trebui cercetat de justitie, nu este normal pentru legitimitatea celor care au fost alesi. Eu nu cred ca este normal pentru cel ales sa planeze o asemenea acuzatie, o asemenea nelegalitate si ar trebui ca acest lucru sa fie hotarat foarte clar si sa fie vizibil acest proces", a adaugat Dancu.

Accesul in incaperea din Biroul Electoral al Sectorului (BES) 1 unde sunt depozitate materiale electorale este permis doar cu acordul presedintelui BES, iar incinta este luata in protectie dupa sigilare, a anuntat Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, intr-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

Jandarmeria Capitalei a facut aceste precizari dupa ce pe un post de televiziune au fost difuzate, miercuri seara, imagini cu mai multe persoane intrand in sediul BES.

Quarterly Report - Editia 4

Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit miercuri, 22 mai, despre lupta care devine din ce în ce mai strânsă. Mai sunt două săptămâni până la alegerile locale, iar...
”Te interesează flocii mei”. Replica trivială dată unui alegător de candidata PSD la primărie VIDEO
”Te interesează flocii mei”. Replica trivială dată unui alegător de candidata PSD la primărie VIDEO
Primărița comunei Zorleni, județul Vaslui, apare într-o înregistrare cu un alegător, în care folosește expresii vulgare și cuvinte jignitoare. Paula Hultoană, primar în funcție și...
#alegeri locale, #Vasile Dancu, #PSD, #Clotilde Armand, #Dan Tudorache , #PSD