Dancu: Nu vreau sa mai fac politica dupa acest mandat. Nu o sa fiu presedintele niciunui partid (Video)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 09 Decembrie 2015, ora 09:54
2740 citiri
Dancu: Nu vreau sa mai fac politica dupa acest mandat. Nu o sa fiu presedintele niciunui partid (Video)

Acesta este ultimul meu mandat in Executiv. Un an de zile va ajunge sa imi demonstrez si mie, si altora daca pot ceva. Nu o sa fiu presedintele niciunui partid vreodata, afirma vicepremierul Vasile Dancu.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, acesta ne-a spus ca, dupa trecerea acestui an de mandat in Guvernul Ciolos, are proiecte personale fara nicio legatura cu politica:

"Acum la Guvern, indiferent de unde vii, faci politica si politici, nu faci politica partinica. Nu vreau sa mai fac politica dupa acest mandat. Vreau sa fac cu totul altceva. Vreau sa ma dedic activitatii de profesor, sa scriu, am vreo cateva carti la a caror finisare lucram, de aceea, mi-a fost foarte greu sa renunt si sa vin la Guvern. Stiu ca nimeni nu ma crede cand spun asta, dar nu m-am hotarat usor sa vin aici. Si nu vreau sa permanentizez prezenta mea la putere si in Guvernul Romaniei".

Totodata, Vasile Dancu a infirmat speculatia ca ar urma sa fie viitorul presedinte al PSD: "Nu cred ca voi fi viitorul presedinte PSD, in primul rand pentru ca nu sunt membru PSD. Si nici nu are legatura cu ce imi doresc eu. Nu o sa fiu presedintele niciunui partid vreodata. Si inregistrarea va ramane".

Vicepremierul Dancu ne-a explicat si relatia sa cu PSD: "de sapte ani mi-am dat demisia din toate functiile din PSD, din activitatea politica, nu am nicio legatura de apartenenta cu PSD. Mai am prieteni acolo. Sunt un intelectual de stanga, dar asta nu are legatura cu PSD, pentru ca partidele nu prea respecta ideologia."

Totodata Vasile Dancu a aratat ca a acceptat functia actuala la insistentele lui Dacian Ciolos cu care se cunoaste de multa vreme: "suntem parteneri la un proces de reflectie asupra modernizarii Romaniei. Ne-am tot intalnit, inclusiv la Bruxelles, in ultimii ani. Stiu ca s-a discutat ca voi fi premier. Au fost doar zvonuri, n-a existat o asemenea varianta."

Vicepremierul a explicat si afirmatia potrivit careia se astepta sa fie sunat dupa caderea Guvernului Ponta: "Ma asteptam sa ma sune Dacian Ciolos pentru ca discutasem cu cateva luni inainte, cand nu stiam niciunul ca vom face politica guvernamentala, despre angajamentul oamenilor pentru schimbarea Romaniei. Am discutat atunci ca oamenii care pot aplica un plan, care au o idee sa se implice. De aceea, ma asteptam."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Vasile Dancu Dacian Ciolos, #Dancu PSD Dragnea , #PSD