Dancu: Obisnuit sa 'capuseze', PNL intinde o capcana pentru PSD

Luni, 19 Iulie 2010, ora 22:45
2035 citiri
Dancu: Obisnuit sa 'capuseze', PNL intinde o capcana pentru PSD
Foto:Arhiva

Sociologul Vasile Dancu (PSD) isi avertizeaza colegii de partid ca "noua casatorie PNL-PSD" spre care sunt impinsi in numele unei "asa-zise opozitii unite" este de fapt o capcana politica din partea liberalilor, obisnuiti "cu capusarea PSD".

"Liberalii au dreptate sa incerce, s-au obisnuit cu capusarea PSD. Au condus cu 19% cativa ani tara, platind doar cateva dividente unor lideri PSD sau pompand investitii publice in judete pesediste de talia Teleormanului. Crin Antonescu are nevoie de o speranta, cat de firava, privind o viitoare revenire la putere, greu ar putea sa-si linisteasca altfel pe cei din partid care au inca nostagia puterii asociate, firesc, cu Tariceanu", comenteaza Vasile Dancu pe blog.

Sociologul recunoaste si ca in interiorul PSD exista lideri care vor sa il impinga pe Victor Ponta spre alianta cu liberalii pentru a-l distrage de la obiectivele propuse, cum ar fi reformarea si modernizarea partidului.

"Ei se gandesc, firesc, in fiecare zi ca Ponta ar putea sa astepte doar prilejul de a-i debarca, indiferent ce promisiuni de vasalitate i-au facut", subliniaza Vasile Dancu.

In opinia acestuia, Victor Ponta trebuie sa ramana dedicat obiectivelor sale politice si consolidarii sale in pozitia de presedinte al PSD.

PSD sta bine in sondaje, de ce sa imparta prajitura?

"De ce sa isi doreasca sa devina co-presedinte la o coalitie, cand poate sa-si propuna sa fie Presedinte? PSD poate aspira la peste 50% din mandatele viitorului legislativ. Ponta mai stie ca PSD si el stau bine in sondaje si nu are rost sa imparta prajitura. El stie ca aroganta liberalilor a produs chiar in timpul colaborarii de tur II un dublu discurs de atac continuu la PSD.

Pesedistii nu au uitat ce spunea in ultima campanie Ludovic Orban, despre stanga si PSD. Sigur, pe urma s-au pupat cu Ion Iliescu in Piata cunoscuta, dar asta nu inseamna ca pesedistii pot avea incredere in galben-albastri. In fine, chiar lui Traian Basescu s-ar putea sa-i convina sa predea puterea unui singur partid, nu unei coalitii cu care se negociaza greu, sau imposibil", apreciaza sociologul.

Cupluri de negociatori: Hrebenciuc - Rusanu, Nastase - Tariceanu, Geoana - Antonescu, Ponta - ?

Vasile Dancu atrage atentia si asupra faptului ca daca liberalii ar fi dorit cu adevarat o alianta pentru un proiect politic viabil s-ar fi prezentat cu el la negocierile cu PSD.

"Antonescu ar fi trebuit sa-i propuna lui Ponta o schita de proiect, doar asa ar fi putut sa-i forteze mana, prin necesitatea politica a unor masuri. Propunerea lui Antonescu este lipsita de un proiect, nici o masura, nici o idee de program. (...)

Ultima colaborare a pesedistilor cu penelistii nu a fost un argument pentru viitor chiar daca a fost o campanie comuna de doar doua saptamani, in euforia unei victorii probabile. Chiar daca lumea a dat vina exclusiv pe Mircea Geoana si vizita la SOV, este clar ca pesedistilor le-au ramas in memorie si alte greseli din campanie, datorate mai ales liberalilor", declara Vasile Dancu, reamintind de iesirea lui Dinu Patriciu cu caseta trucata in care Traian Basescu lovea un copil, sau episodul nefericit al vizitei la Timisoara de 1 Decembrie, tot de inspiratie liberala.

In plus, Vasile Dancu afirma ca "PSD-ul lui Ponta nu mai are la varf un cuplu care sa lege cele doua partide, prin intermediul caruia sa se faca transmisia de influenta si negocierile. A fost Hrebenciuc - Rusanu, apoi Nastase - Tariceanu (mai ales cand au devenit ambii 'fosti presedinti', Geoana - Antonescu. Ponta inca nu are un pandant in PNL, si ar avea chiar motive sa se fereasca de aceste relatii deja constituite".

In aceste conditii, sfatul sau pentru Victor Ponta este "sa cumpere timp", in conditiile in care, prin greselile pe care le face, Guvernul lucreaza in favoarea PSD.

"Timpul lucreaza in favoarea lui Victor Ponta", conchide Vasile Dancu.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Vasile Dancu, #alianta PNL PSD, #Antonescu Ponta alianta, #opozitie PNL PSD , #PSD
Comentarii
Poza Florin2
Florin2
rank 5
"Propunerea lui Antonescu este lipsita de un proiect, nici o masura, nici o idee de program."