Fostul strateg PSD, Vasile Dancu: Geoana pierde in fata lui Basescu

Miercuri, 02 Septembrie 2009, ora 17:36
2987 citiri
Fostul strateg PSD, Vasile Dancu: Geoana pierde in fata lui Basescu
Foto: Inpolitics

Vasile Dancu, fostul strateg al PSD, sustine ca Mircea Geoana va pierde lupta politica pentru Cotroceni in turul doi al prezidentialelor in favoarea lui Traian Basescu.

"Situatia pe care o reflecta ultimele sondaje, dar si cele mai recente miscari de pe esichierul politic, ma fac sa vad un tur doi intre Mircea Geoana si Traian Basescu. Actualul presedinte are prima sansa. Experienta m-a invatat ca situatia din sondaje nu difera extrem de mult fata de situatia reflectata dupa numaratoarea voturilor.

Desigur, mai avem si o campanie electorala care, spun eu, nu va aduce nimic spectaculos. O candidatura a lui Sorin Oprescu nu mai e spectaculoasa in conditiile in care toata lumea o asteapta. Desigur, candidatura lui Oprescu o va afecta pe cea a lui Geoana", a declarat Dancu, pentru Inpolitics.

Din punctul sau de vedere, adevarata miza electorala a PSD este sa reuseasca sa guverneze, dar si sa se disocieze de neimplinirile Cabinetului Boc.

Sociologul Vasile Dancu crede totdata ca o eventuala candidatura a lui Sorin Oprescu ar putea fi inutila.

"Oprescu e un cal mort. Mai ales ca realizarile lui ca edil la Bucuresti sunt nule. Sunt de cartea recordurilor. Daca ar fi un candidat asumat de PSD, s-ar schimba situatia. Acest lucru este insa imposibil.

Daca, sa presupunem, Oprescu ar fi asumat drept candidat al PNL, in locul lui Crin Antonescu, tot nu ar avea sanse. Candidatul depinde de partid, ori candidatul trebuie sa fie pe sufletul partidului. Nu poti sa candidezi in PNL fara sa fi un candidat liberal", a explicat Vasile Dancu.

Acesta considera ca la alegerile prezidentiale va fi o prezenta de peste 60% la urne.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#Vasile Dancu, #PSD, #alegeri prezidentiale, #prezenta vot Blaga , #PSD