Liderii PSD Cluj sustin reformarea filialelor din Transilvania

Duminica, 22 Februarie 2009, ora 19:47
956 citiri
Liderii PSD Cluj sustin reformarea filialelor din Transilvania

Presedintele executiv al PSD Cluj, Alexandru Cordos, spune ca reformarea filialelor va avea loc odata cu alegerile interne din cadrul PSD, lucru ce va aduce oameni noi, pentru a intari pozitia PSD in zona, iar Vasile Dancu sustine necesitatea autonomiei acestor filiale fata de organizatia centrala.

"Este normal ca acesta sa fie punctul de vedere al PSD, sa isi doreasca o pozitie mai buna in zona. Clujul a fost mereu important si de aceea trebuie intarirea pozitiei. Clujul este centru universitar, este capitala Ardealulu", a declarat, pentru NewsIn, presedintele executiv al PSD Cluj, Alexandru Cordos.

El considera ca schimbarile despre care a vorbit sambata, la Brasov, presedintele PSD, Mircea Geoana, vor veni cu ocazia alegerilor interne din interiorul partidului, care "vor aduce oameni noi". De asemenea, Cordos spune ca un plus ar fi atragerea de tineri in interiorul partidului, dand exemplu faptul ca la parlamentare au castigat multi candidati tineri.

Senatorul PSD Alexandru Cordos a mai spus ca la filiala PSD din Cluj, a inceput deja "o munca mai profunda" de reorganizare.

Totodata, fostul lider PSD de la Cluj, Vasile Dancu, a spus ca "modernizarea" filialelor PSD din Transilvania, si in special celei din Cluj, era un proiect mai vechi pe care el insusi il sustine.

El considera ca Mircea Geoana "a vrut sa dea un semnal" organizatiilor din Transilvania, ca acestea pot incepe sa lucreze autonom.

"Solutia este la ele, nu la Bucuresti", a afirmat Dancu, referindu-se la faptul ca Mircea Geoana a declarat, sambata, ca "pierderea de electorat pe care a inregistrat-o PSD in Transilvania se datoreaza greselilor facute de la Bucuresti".

Dancu a explicat ca, pentru a atrage electoratul din Ardeal, este necesara elaborarea unor proiecte care sa aiba un mesaj mai aproape de oamenii din Transilvania. El a precizat ca a incercat de mai multe ori sa creeze proiecte de acest fel, dar au fost respinse de organizatia centrala.

"Am prezentat proiecte care se adresau Transilvaniei, dar colegii din Bucuresti au concluzionat ca ar fi nepermis o separare a Transilvaniei de restul tarii", a spus Vasile Dancu, el precizand ca programele pentru Transilvania, electoarale sau nu, trebuie sa fie adaptate din toate punctele de vedere, inclusiv cel cultural, pentru locuitorii acestei zone. De aceea, Dancu sustine ca "un proces de descentralizare in partid" ar fi de dorit.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#PSD Transilvania, #Vasile Dancu, #reformare filiale PSD , #PSD
Comentarii
V
Vanghelie
rank 1
psd-istii incearca sa se mentina la putere precum comunistii lui Voronin in R. Moldova