Vasile Dancu: Sa intram in 2011 orfani, fara Tatuc, fara Salvator

Duminica, 02 Ianuarie 2011, ora 11:42
2955 citiri
Vasile Dancu: Sa intram in 2011 orfani, fara Tatuc, fara Salvator
Foto: Arhiva

Social democratul Vasile Dancu ii indeamna pe romani ca in 2011, sa nu mai astepte salvarea din partea altora, sa renunte la "Tatuc sau Salvator", sa nu mai creada in "binele iminent", sa nu isi mai doreasca nimic, "adica nimic din ceea ce nu au muncit, nu au creat, nu au sacrificat", "fara Tap Ispasitor" si sa "vada vedea lumea fara ochii de sticla ai televiziunii".

"Suntem prea invatati sa speram mereu la ceva. Sa traim mereu cu speranta chiar daca, stim, speranta nu este o strategie. Deci, haideti sa trecem in 2011 fara Speranta. Prea mult asteptam salvarea din partea altora. Sa vina Constantinescu, Basescu, Isarescu.... Iliescu, nu, el a venit ca o fatalitate", scrie Vasile Dancu pe blogul personal.

Sociologul ii indeamna pe romani ca in 2011 sa nu se mai uite la politicieni sau oameni cu functii cheie in stat, ci in alta parte, unde ar descoperi oameni care sunt mereu acolo, in slujba comunitatilor, in scoli, in spitale, in redactii sau in fabrica.

"Asadar, hai sa trecem in 2011 orfani, fara Tatuc, fara Salvator. Ne imping in fata doar miturile. Mitul ca la anul va fi mai bine ne cucereste cel mai usor. Peste 60% din romani au spus ca va fi rau. Si doar ei au avut dreptate, nu mitul expertilor care ne indeamna sa consumam fara rost sau fara ratiune, fiindca daca consumam vom iesi din criza", mai scrie acesta.

Dancu: Poate ar fi cazul sa nu mai credem in Binele Iminent

Social democratul mai sustine ca in 2011 "dorinta trebuie sa insoteasca proiectele serioase, nu seara de Revelion sau Craciun".

"Dorintele trebuie sa fie tari ca si credintele, sa ne implice pe noi, cu resursele si efortul nostru. Ce dai in schimb pentru dorintele tale? Ce am raspunde daca mosul ne-ar pune intrebarea aceasta simpla? Poate ar trebui sa ne dorim NIMIC. Adica nimic din ceea ce nu am muncit, nu am creat, nu am sacrificat. Ne-am obisnuit sa nu ne recunoastem esecurile. Dar si esecurile sunt ale noastre. Sunt tot rezultatele muncii noastre ca si succesele. Din esecuri putem invata mai mult decat din victorii", mai scrie Dancu.

Sociologul ii mai roaga pe romani sa accepte sa treaca in anul 2011 fara Tap Ispasitor si sa vada ce fac politicienii in realitate si dupa aia sa ii voteze.

"Desprindeti-va de televizor, ascultati argumentele celor care nu va plac, o sa vedeti ca nu sunt tampite toate. In 90% dintre situatii, oamenii politici ocupa fara rost programele de televiziune si consuma timpul Dvs degeaba. Incercati sa va aduceti aminte daca ati invatat ceva de la vreun om politic de la televizor. O sa observati ca de cele mai multe ori sunt trimisi cei care nu pot spune nimic, dar pot vorbi ore intregi. Este o strategie ca sa nu ganditi singuri, sa nu va puteti inchipui lumea fara ei", mai sustine acesta.

Drept urmare, Vasile Dancu ii roaga pe romani ca pentru 2011 sa faca efortul de a vedea lumea fara ochii de sticla ai televiziunii.

"Ganditi-va la propria viata, la experienta comuna, la povetele bunicilor sau parintilor. O sa constatati ca ati facut majoritatea lucrurilor singuri, fara sfaturile telvizorului. Si apoi, comparati, daca nu va puteti abtine, cu lumea politica de la televizor. Acceptati, macar pentru anul viitor, ca trebuie sa urmarim gesturi de solidaritatate reala. Reduceti sms-urile cu 50% si faceti un gest de caritate reala cu banii economisiti", conchide acesta.

Quarterly Report - Editia 4

Campanie electorală „înfierbântată”. Politicieni pârâți pentru discriminare: „Să nu uite că libertatea de exprimare nu e absolută”
Campanie electorală „înfierbântată”. Politicieni pârâți pentru discriminare: „Să nu uite că libertatea de exprimare nu e absolută”
Campania electorală îi determină pe politicieni să aibă un limbaj mai „colorat”, să folosească un discurs plin de „ură”, lucru care le poate aduce sancțiuni din partea Consiliului...
De ce în România nu se discută aproape deloc despre europarlamentare: ”Subiectul, îngropat din aceeași cauză pentru care au fost comasate cu localele”
De ce în România nu se discută aproape deloc despre europarlamentare: ”Subiectul, îngropat din aceeași cauză pentru care au fost comasate cu localele”
Subiectul „alegerile europarlamentare” pare că a ajuns o temă „secretă”. Prea puțin se aduce în spațiul public această temă, mai ales din partea celor mai vizibili politicieni, deci...
#Vasile Dancu urari 2011, #Dancu romani urari 2011 , #PSD