Dancu: Pentru prima data presedintele Basescu mi s-a parut invins

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 20:45
3487 citiri
Dancu: Pentru prima data presedintele Basescu mi s-a parut invins

Sociologul Vasile Dancu (PSD) atentioneaza ca, in timp ce Romania este "pe buza prapastiei", oligarhia "functioneaza transpartinic, la hotie" si intretine un "rasism politic generator de conflict etern".

"Romania este ca si Africa de Sud din acel moment, pe buza prapastiei: este o tara profund divizata, saraca, cu o oligarhie care functioneaza transpartinic doar la hotie, dar care a lansat si intretine un rasism politic generator de conflict etern. O tara fara speranta, fara nici un proiect.

Ura pare singura resursa, dar energia urii nu poate aduce decat distrugere si haos. Cautand o speranta, ne uitam la actorii politici si nu vedem nimic care ar putea sa ne ajute sa visam macar la o normalizare a vietii", comenteaza Vasile Dancu pe blog.

Sociologul apreciaza prestatia presedintelui Traian Basescu de marti seara ca dupa "o lupta cu morile de vant", in care presedintele a dat senzatia ca nu are incredere ca "politicienii lui vor accepta sa renunte la privilegii atata timp cat obtinerea de privilegii este tocmai esenta participarii lor la acest joc".

"Parea obosit, mi-a parut pentru prima data invins. Nu si-a mai pastrat nici macar reflexul de politician, acela de a promite ca, intr-o zi, vom vedea luminita de la capatul tunelului", mai apreciaza Dancu.

Unul dintre liderii asa-numitului "Grup de la Cluj", Vasile Dancu spune ca este pentru prima data in douazeci de ani cand nu intrevede vreo solutie posibila pentru viitor, in conditiile in care "de doua decenii exista doua Romanii care se urasc una pe alta, din ce in ce mai mult" iar "identificarea dusmanului este cea mai importanta preocupare a politicienilor", nu gasirea de solutii.

"Am sentimentul ca Romania este devastata de un rasism politic care a facut ca sa nu se lege nimic in ultimele decenii. Nimic nu s-a facut impreuna, nu am avut eforturi colective(...)Venirea la putere a unui partid politic produce, in mod reflex, discriminarea celorlalte, dar si respingerea resurselor de specializare din societatea civila", mai atentioneaza acesta.

"Lipsa de colaborarea pentru elaborarea unui nou proiect de societate este rezultatul unui adevarat rasism politic care este inca prezent in viata noastra publica. (...) Cred ca oamenii viseaza aiurea la cineva care ar veni sa ne salveze dinafara politicii, adica sa ne ceara sa facem imposibilul. Venind dinafara arenei, nu va fi crezut de nimeni, dar mai ales nu va fi urmat de nimeni", concluzioneaza Dancu.

Citeste si:
Cum se va desfășura congresul PNL, unde sunt așteptați 5.000 de delegați
Cum se va desfășura congresul PNL, unde sunt așteptați 5.000 de delegați
Liberalii îşi aleg noul preşedinte pentru următorii patru ani, într-un congres care reuneşte 5.000 de delegaţi. Evenimentul are loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo. Au intrat în...
LIVE TEXT Congresul PNL. Liberalii aleg astăzi noul președinte al partidului. Președintele Klaus Iohannis, prezent la eveniment
LIVE TEXT Congresul PNL. Liberalii aleg astăzi noul președinte al partidului. Președintele Klaus Iohannis, prezent la eveniment
Congresul PNL în urma căruia se va alege noul președinte al partidului are loc sâmbătă, 25 septembrie, într-un eveniment organizat la Romexpo, la care participă 5.000 de delegați din...
Sursa: Ziare.com