Dancu: Scandalul Voicu arata ca marii combinatori se ascund acum

Vineri, 26 Martie 2010, ora 19:26
3326 citiri
Dancu: Scandalul Voicu arata ca marii combinatori se ascund acum

Social democratul, Vasile Dancu, spune ca senatorul Catalin Voicu este un nefericit care a ajuns in politica printr-o "intamlpare cosmica sau o idee nefericita a neantului", iar marii combinatori se ascund acum, au luat culoarea peisajului, nu-i mai vezi pe la televiziuni surazand sarcastic, ca atunci cand victoria le parea sigura".

"Uitati-va la nefericitul de Voicu, nimeni nu-l cunoaste, a fost consilierul nimanui, promovarea lui politica a fost o intampare cosmica sau o idee nefericita a neantului. Marii combinatori se ascund acum, au luat culoarea peisajului, nu-i mai vezi pe la televiziuni surazand sarcastic, ca atunci cand victoria le parea sigura. Sistemul nu are fete, nu are nici macar masti, este acum total depersonalizat, s-a dematerializat total", scrie sociologul Vasile Dancu pe blogul personal.

Politicianul crede ca tot acest scandal este doar un "spectacol grotesc" care dovedeste inca odata ca Romania are nevoie de un om care sa schimbe decisiv aceasta tara.

"Vazand acest spectacol grotesc, cred tot mai mult ca este, totusi, nevoie de un om. Comunist sau necomunist, batran sau tanar, barbat sau femeie, conteaza mai putin. Primul politician care va avea sentimentul predestinarii sale va putea schimba decisiv aceasta tara trista. Este vorba de sentimentul care te face sa uiti de poftele tale pentru a indeplini o misiune, iti lasi familia plina de pofte sau partidul cautator de functii si bani din buget si te dedici progresului unei societati", mai scrie social democratul.

Catalin Voicu a fost externat vineri

In viziunea lui Dancu acest om trebuie sa realizeze un progres nedisimulat.

"Dar nu un progres simulat, superficial, bun de aratat in campanie, ci unul esential, de profunzime. Un politician care va avea curajul sa viseze la schimbarea la fata a Romaniei, cum spunea Cioran in tinerete, cred ca va gasi inca zece barbati care sa i se alature. O idee serioasa privind modernizarea Romaniei va gasi baionetele necesare, problema este ca omul acela trebuie sa creada in ea, cu putere si cu sacrificiu. Nu stiu daca omul acela exista, de cateva ori am crezut ca l-am intilnit, de alte ori am ramas trist cu gindul ca mi s-a parut. Un om si un proiect ne-ar putea face ceva sa iesim din pesimismul social", mai crede acesta.

Vasile Dancu a mai spus ca "deocamdata, observam ca nici macar banditii nu sunt demni, nu au curaj, se interneaza in spitale, cheama popii sa le descante, fac scut uman din copii sau parinti.

Catalin Voicu sufera de tahicardie si anxietate depresiva

"Nici macar o executie reusita n-o sa vedem vreodata in tara asta pentru ca condamnatul ar putea muri de spaima la vederea calaului", conchide Dancu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vasile Dancu scandal Voicu, #marii combinatori stau ascunsi , #stiri Vasile Dancu
Comentarii
Poza Mihaela Cartis
Mihaela Cartis
rank 5
Din care popor sa se nasca liderul provindential, domnule Dancu? Din poporul care a acceptat ca in ziua de Craciun sa ii fie asasinat fara dreapta judecata Presedintele si care de 20 de ani ii accepta pe criminali la conducerea tarii?