Vasile Dancu: As deschide vistieria si le-as arata tuturor ca este goala

Luni, 07 Iunie 2010, ora 09:43
1546 citiri
Vasile Dancu: As deschide vistieria si le-as arata tuturor ca este goala

Vasile Dancu, fostul ministru responsabil cu informatiile publice in Guvernul Nastase, sustine ca actualul Guvern ar trebui sa mizeze mai mult in vremuri de criza.

"Guvernul Boc (in alte versiuni) si-a mai asumat raspunderea, cel putin a intentionat, nu mai stiu bine, pe pachetul de legi privind educatia. Legiferand in aceeasi materie, cred ca se putea si acum. Ce-i drept, nu sunt jurist si ma bazez mai ales pe experienta politica din Guvern sau Senat. Nu este exclus ca sa se incerce un management divergent al celor doua probleme, pensii si salarii.

Mai este un lucru: scandalul conducerii PD-L cu parlamentarii sai a dus poate la ideea ca sa se renunte la taierea pensiilor. Banii rezultati din taierea pensiilor pot fi adusi usor din reducerea si taierea unor investitii publice sau din vanzarea participarii statului la unele regii sau societati mixte", a declarat Dancu, intr-un interviu pentru Puterea.

Din punctul sau de vedere, daca Guvernul renunta la taierea pensiilor, se dilueaza imaginea vointei de schimbare si modernizare a statului si se creeaza premisele unei revolte continue la orice masura luata de Guvern.

"Daca Parlamentul nu aproba, atunci este pentru ca pedelistii au fost rationali, s-au luptat chiar cu propriul guvern si nu au lasat pensionarii de izbeliste. Se stie ca singuri, PSD si PNL, nu ar avea destule voturi. Dar este o problema a PDL si nu am nici o siguranta ca stiu cum gandesc ei managementul intern", a adaugat Dancu.

In ceea ce priveste motiunile de cenzura pe care le-a anuntat Opozitia, Vasile Dancu da sanse 50-50%.

"Daca PD-L nu-i lasa pe parlamentarii lor sa voteze, atunci motiunile nu au sanse. In mod normal, motiunile nu au sanse, PD-L nu poate sa-si darame guvernul acum, chiar daca logica modernizarii partidului si eliminarea unor lideri supravietuitori ar avea un sens. Dar batalia interna trebuie amanata mai incolo, acum combinarea luptei pentru a moderniza administratia cu lupta pentru putere in PD-L ar putea sa duca la o cadere de nereparat in intentii de vot si popularitate.

Daca Traian Basescu ar conduce acum partidul, as lua in calcul chiar si cele mai fanteziste scenarii. Acum insa, presedinte este Emil Boc, si cred ca acesta se va sprijini tot mai mult pe Blaga, Videanu, Berceanu si ceilalti, pentru a supravietui impreuna in fata unui tsunami pe care il provoaca deja unii", a mai spus el.

Intrebat cum ar fi actionat astazi in Guvern daca era ministrul informatiilor publice, pentru a comunica cat mai bine necesitatea unor masuri precum sunt cele anuntate de Guvernul Boc, Dancu sustine ca este deja tarziu, deoarece asemenea lucruri se pregatesc cu "precizie de ceasornicar".

"Tehnologia este complicata. As deschide toate canalele pentru a comunica, as deschide vistieria si le-as arata tuturor ca este goala, as arata cum s-a golit si unde sunt banii. As arata mereu haltele si garile pana la Marele Obiectiv. Oamenii inteleg, accepta, daca le dai in portii mici medicamentul amar.

Dar mai ales as incepe, daca as avea putere, cu un program de austeritate draconic, pe care mi l-as aplica mie insumi, guvernului si administratiei. Nu e treaba mea sa ma gandesc la astea, nu sunt consilierul Guvernului, asa ca ma opresc aici", a mai spus el.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vasile Dancu, #comunicare criza, #visteria statului , #stiri Vasile Dancu