Vasile Dancu: Bucurestiul este capitala, dar nu este Romania

Duminica, 16 Mai 2010, ora 17:17
3892 citiri
Vasile Dancu: Bucurestiul este capitala, dar nu este Romania

"Bucurestiul este capitala, dar nu este Romania. Provincia se trezeste, incet, incet, dar ireversibil. Sigur, doar un semn firav, mai este mult de lucru pana sa construim o Romaniei vie, diferita de ce avem acum", este de parere sociologul Vasile Dancu, care felicita prin asta si reusita echipei de fotbal CFR Cluj.

"Vreau sa ma bucur aici pentru ca CFR Cluj 1907 este campioana Romaniei la Fotbal. Pentru ardeleni (oameni care se prind mai greu): capitala fotbalului este Cluj Napoca, cel putin pana la anul!...Din momentul in care punga bugetului statului nu a mai fost dispusa sa fie gaurita de catre federatii si ligile profesioniste, Bucurestiul nu mai este in stare sa se organizeze. Este un semn, primul, ca vechea ordine, stabilita pe vreme lui nea Nicu se prabuseste", scrie Vasile Dancu pe blogul personal.

Social democratul se bucura ca provincia se "trezeste".

"Provincia se trezeste, incet, incet, dar ireversibil. Sigur, doar un semn firav, mai este mult de lucru pana sa construim o Romaniei vie, diferita de ce avem acum: o capitala a monopolului puterii in jurul careia se invarte o Provincie peticita, compusa din feudele unor baroni portocalii, rosii, albastri sau rosu-alb-verzi. Comunitatile subjugate din provincie au inceput sa fluiere politicienii care incearca sa se bage in seama pe stadioane, acesta fiind un lucru bun", mai spune acesta.

Vasile Dancu apreciaza ca "sportul da un semn despre vitalitatea provinciei care a ajuns la concluzia ca poate invinge Bucurestiul".

"Primul semn este bun chiar daca pentru a castiga, se foloseste inca de modelul bucurestean: importul de resurse. Urmatorul pas va trebui sa fie cel al producerii de resurse interne pentru a castiga. Acum provincia invinge cu ajutorul unor sportivi crescuti in tari sau continente care furnizeaza mercenari: Portugalia, Brazilia, Argentina, Africa. Se termina banii si vom ajunge sa ne organizam in acest sens. Mii de copii din Cluj joaca deja fotbal, handbal sau baschet in scoli private si adorm noaptea cu tricorile de la Universitatea Cluj sau CFR 1907 sub perna", mai spera sociologul.

Vasile Dancu mai spune ca "uneori trebuie sa moara speranta pentru ca sa poti vedea clar si sa incepi sa traiesti".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Vasile Dancu Bucuresti capitala, #provincia lupta competitii sportive , #stiri Vasile Dancu