Vasile Dancu: Basescu ii obsedeaza pe pesedisti

Vineri, 16 Ianuarie 2009, ora 14:03
2253 citiri
Vasile Dancu: Basescu ii obsedeaza pe pesedisti

In randul liderilor PSD este o adevarata obsesie pentru presedintele Traian Basescu, a declarat, vineri, Vasile Dancu, adaugand ca preocuparea pentru seful statului este mult prea mare.

"Daca va exista mereu un razboi cu presedintele, nu stiu cum vor reusi sa lucreze ministrii PSD. Aceasta obsesie pentru Basescu din PSD nu e un lucru bun", a spus Dancu.

Totodata, fostul vicepresedinte PSD a spus ca a fost surprins de demisia lui Gabriel Oprea din partid, apreciind ca acesta a condus organizatia de Ilfov in mod exemplar si ca gestul lui ar fi menit sa protejeze filiala de eventuale presiuni.

Vasile Dancu a sustinut ca, in cazul in care Oprea nu si-ar fi prezentat demisia, nu ar fi fost posibil sa fie exclus din partid, o asemenea decizie putand fi luata numai de organizatia de Ilfov a PSD.

"Gestul sau e surprinzator. Nu cred ca, daca n-ar fi demisionat, ar fi fost exclus din partid. Au mai existat incalcari ale statutului PSD de catre altii si nu s-a intimplat nimic. Consiliul de Integritate putea propune excluderea sa, insa numai organizatia de Ilfov era in masura sa decida acest lucru.

Gabriel Oprea e unul dintre cei mai disciplinati si mai seriosi membri PSD, a fost un membru model al partidului. Cred ca a fost sacrificat, si prin acest sacrificiu s-a transmis un mesaj, inclusiv catre Traian Basescu", a adaugat Dancu.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a spus vineri ca demisia lui Gabriel Oprea din PSD reprezinta intelegerea faptului ca PSD a luat o anumita atitudine fata de fostul ministru al Internelor si de asemenea o incercare de a evita "un moment mai putin placut": discutia din Comisia de integritate a formatiunii.

"Cred ca (demisia lui Oprea n.red.) este intelegerea faptului ca partidul a luat o anumita atitudine si probabil ca a incercat sa evite un moment mai putin placut astazi, cand Comisia noastra de integritate s-ar fi intalnit sa discute cazul domniei sale", a declarat liderul PSD.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu este de părere că după Congresul PNL desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, adevăratul câștigător este Klaus Iohannis, care a fost „reales președinte PNL”....
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu a declarat despre Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, că „nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului” şi că a asistat la o ruşine...
Sursa: Ziare.com