Dancu: Daca Ponta il inlatura pe Vanghelie, putem castiga alegerile

Duminica, 21 Februarie 2010, ora 16:23
4029 citiri
Dancu: Daca Ponta il inlatura pe Vanghelie, putem castiga alegerile
Foto: Inpolitics

Fostul strateg al PSD Vasile Dancu a declarat, duminica, ca este bucuros ca Victor Ponta este noul sef al PSD, iar, daca va reusi sa il inlature pe Marian Vanghelie de la filiala Bucuresti, partidul va reusi sa castige alegerile nu doar in Bucuresti, ci chiar si in Transilvania.

Sociologul clujean Vasile Dancu considera ca victoria lui Ponta este o victorie a "Romaniei reale impotriva politicii de carton" si ii da speranta legat de viitorul partidului. La randul sau, vicepresedintele PSD Cluj, Vasile Puscas, considera ca noul presedinte al PSD, Victor Ponta, are capacitatea de a indrepta partidul spre viitor si sa implementeze un nou model de management politic.

"Eu sunt bucuros, pentru ca un prieten a ajuns sa fie din nou o speranta pentru mine, o speranta ca vom face ceva odata cu politica asta de carton din Romania. Cred ca este o victorie a Romaniei reale impotriva politicii de carton si victoria tarii, cred, care a infrant Bucurestiul cu subteranele lui politice. Sigur ca nu am invins centralismul.

Ponta stie asta, chiar el a fost izgonit de la Bucuresti la Gorj si de aceea cred ca principalul lucru pe care trebuie sa il faca Victor Ponta in viitor este reconstructia organizatiei Bucuresti, sa avem o organizatie asa cum merita Capitala Romaniei si vom castiga urmatoarele alegeri in Bucuresti, daca va face asta, si dupa aceea vom castiga alegerile si in tara si inclusiv in Transilvania", a spus Dancu.

El considera ca victoria lui Victor Ponta reprezinta momentul in care partidul a pus punct vanghelizarii, iar sarcina tanarului presedinte este sa deblocheze evolutia PSD. "Evident ca acest tip de politica ar trebui sa dispara. De fapt, eu cred ca o parte din bucuria mea vine din faptul ca eu cred ca am pus punct vanghelizarii, desi nu a fost un proces si nu este un proces de trezire, de iluminare a partidului, daca ne uitam la echipa de vicepresedinti si la modul in care s-a desfasurat congresul", a mai afirmat sociologul clujean.

Vasile Dancu a mai spus ca printre avantajale lui Victor Ponta se numara trasatura de caracter de a nu se lasa condus de nimeni, insa va trebui sa fie atent la datoriile pe care le are fata de cei care l-au sprijinit in cursa pentru sefia partidului.

Un aspect negativ al Congresului PSD de sambata, in opinia acestuia, este ca in conducerea partidului nu este reprezentata Transilvania. "Pe de alta parte, din punctul nostru de vedere, al ardelenilor, as vrea sa spun ca, din pacate Transilvania a disparut din nou, asa cum si-a dorit Ion Iliescu si cum si-a dorit acum Mircea Geoana, a disparut din nou din conducerea partidului.

Acest lucru se intampla pana in anul 2000 sub conducerea lui Ion Iliescu. Au candidat, din cei 60 au fost o gramada de ardeleni. Reprezentantul nostru in acest moment este Victor Ponta, nu avem pe altcineva, avem un fel de prieten. Sper sa aiba timp sa se ocupe si de Transilvania", a afirmat fostul strateg al PSD.

Diaconescu a fost fortat sa se retraga

Retragerea lui Cristian Diaconescu a fost una fortata de cineva, considera Vasile Dancu, cel care crede ca fostul sef al diplomatiei romane este foarte sensibil in ceea ce priveste imaginea sa, insa nu crede ca a fost santajat cu ceva pentru a se retrage din cursa.

"Parerea mea este ca una din datoriile noastre si a lui Victor Ponta si a autoritatilor noastre este sa duca pana la capat analiza acestui gest. Eu cred ca a fost un gest determinat de o presiune enorma. Am vazut-o in ultimele doua-trei saptamani, de la Rodica Nassar, la Vanghelie, la Mircea Geoana, au anuntat retragerea lui Cristian Diaconescu din timp, ori asa cum unii au vazut la congres, s-a intamplat ceva acolo si eu cred ca nu a fost vointa lui Cristian Diaconescu sa faca asta. Pur si simplu a fost fortat sa faca asta./.../

Nu cred ca este un om santajabil, nu cred ca a facut sau face ceva vreodata ilegal, dar este un om sensibil, poate este hipersensibil, e foarte atent la imaginea lui si nu cred ca rezista in fata unei presiuni care ar fi aratat ceva slabiciuni omenesti, sa zicem", a spus fostul stateg al PSD, adaugand ca gestul de la congres il scoate pe Cristian Diaconescu din politica, daca el nu va fi elucidat.

Referitor la asumarea unui rol activ in PSD, Dancu sustine ca nici el, nici Ioan Rus nu vor intra efectiv in echipa lui Victor Ponta, insa il vor sprijini cu tot ceea ce are el nevoie.

"Daca ne va cere sprijinul, cu siguranta noi il vom sprjini cu tot ceea ce el va avea nevoie, dar, pe de alta parte, nu ne cautam de lucru in acest moment. Credem ca am dus destul aceasta batalie, uneori ea absurda, in interiorul partidului.

Eu personal, si cred ca sunt in asentimentul prietenului meu Ioan Rus, ne place sa ne intoarcem la sculele noaste preferate. Eu vreau sa ma intorc la studenti, sa scriu. Il sprijin pe Victor Ponta, poate as putea sa il sprijin cu o privire lucida in ceea ce priveste ce am putea face pentru o stanga veritabila in Romania cu cercetari si cu tot ceea ce are nevoie", a mai afirmat Dancu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Vasile Dancu alegeri PSD, #Victor Ponta presedinte PSD, #Dancu inlaturare PSD Vanghelie , #Victor Ponta