Vasile Dâncu ”provocat” să candideze împotriva lui Emil Boc. ”Ești cel mai notoriu dintre pesediștii clujeni”

Marti, 04 Aprilie 2023, ora 10:11
2565 citiri
Vasile Dâncu ”provocat” să candideze împotriva lui Emil Boc. ”Ești cel mai notoriu dintre pesediștii clujeni”
Dâncu, cel mai notoriu dintre pesediștii clujeni FOTO Twitter

Fost lider al PSD Cluj, Horia Nasra, îl provoacă pe fostul ministru al Apărării, Vasile Dâncu, să candideze la Primăria Cluj-Napoca la alegerile locale din 2024, concurându-l pe Emil Boc, actualul primar al ”capitalei Transilvaniei”.

Printr-o scrisoare deschisă, Nasra îi cere lui Dâncu să facă ordine în filiala PSD Cluj, a cărei ultime ”acțiuni de consolidare” au fost pătate de bătaia de răsunet, de acum o lună, dintre două pesediste, Angela Sacaliș și Anca Ciubăncan, ultima consilier local, incident care a dus la demisia ambelor.

”Urmăresc detașat și oarecum dintr-un exil autoimpus, de câteva luni, chinurile ”refacerii”, ”regenerării”, ”modernizării” PSD Cluj, o filială pe care am condus-o între 2016 - 2019 cu bune și rele.

Lipsa unei strategii publice pentru Cluj și Cluj-Napoca, scandaluri, bătăi și lipsa democrației interne prin neorganizarea unor alegeri libere, scot la biopsie o tumoare malignă - organizatorică și politică.

Dragă Vasile,

Tu ești șeful filialei, Sandu Cordoș este președintele.

În realitate la tine se raportează șefia filialei, chiar dacă tu te raportezi exclusiv la București.

Dragă Vasile,

A sosit momentul să-ți asumi filiala PSD Cluj, să-ți asumi un proiect organizatoric, munca la firul ierbii, discuțiile cu oamenii, nu doar cu acele cravete reci și anonime din spatele vitraliilor.

A sosit momentul să candidezi uninominal la primăria Cluj-Napoca, împotriva lui Emil Boc, domnia ta, fiind totuși, conform unor sondaje locale, cel mai notoriu dintre PSD-iștii clujeni.

A sosit momentul, Vasile dragă, să ai curajul să dialoghezi și cu cei care nu-ți dau dreptate și care sunt în dispută intelectuală, doctrinară și organizatorică cu tine.

A sosit momentul să pui în practică ce ai scris atâția ani și să nu te mai înconjori de ”bunăvoitori” de tip „yes-man”.

Dragă Vasile,

Ai în responsabilitate PSD Cluj, redă viață organizației noastre, redă naturalețea trandafirilor roșii și scoate-i din zodia hârtiei creponate pentru care ai o mare responsabilitate”, a transmis Horia Nasra.

În 2019, Nasra a plecat din PSD la Pro România, formațiunea politică fondată de fostul premier Victor Ponta, însă s-a întors la PSD după o săptămână.

La plecarea din PSD, Nasra scria: ”Din păcate, în PSD valorile care stau la baza partidului şi tot ce înseamnă ideologie nu se mai respectă, conducerea este una mediocră şi aici mă refer la triumviratul falimentului (Dăncilă - Fifor - Teodorovici) din PSD. Sper ca PSD să nu aibă soarta PNŢCD şi le doresc foştilor mei colegi cât mai curând, să scape de această conducere falimentară şi nefastă, cea mai slabă conducere a PSD.”

După o săptămână a revenit la sentimente mai bune: "Astăzi m-am întors acasă, în PSD Cluj. Partidul în care am crescut și în care mi-am petrecut tinerețea are nevoie de mine și este de datoria mea să fiu alături de colegii și prietenii mei.”

Quarterly Report - Editia 4

Tânăr motociclist, spulberat în trafic. Accident rutier ca-n filme, din cauza neatenției VIDEO
Tânăr motociclist, spulberat în trafic. Accident rutier ca-n filme, din cauza neatenției VIDEO
Un moment de neatenție se putea transforma într-o tragedie. Un accident rutier s-a petrecut vineri, 24 mai, în județul Cluj. Un tânăr motociclist, în vârstă de 16 ani, s-a izbit violent de...
Dîncu despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: ”A avut în spate câțiva lideri importanți / Arată pentru prima dată că Estul e important”
Dîncu despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: ”A avut în spate câțiva lideri importanți / Arată pentru prima dată că Estul e important”
Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării şi candidat PSD la alegerile europarlamentare, susţine că preşedintele Klaus Iohannis a avut în spate mai mulţi lideri europeni atunci când şi-a...
#Vasile Dincu PSD, #provocare, #candidatura, #primarie, #Cluj, #Emil Boc , #stiri Vasile Dancu