Vasile Dîncu, întrebat despre eventuala demisie, vorbește despre o "montură care s-a făcut la București" VIDEO

Joi, 13 Octombrie 2022, ora 19:32
4384 citiri
Vasile Dîncu, întrebat despre eventuala demisie, vorbește despre o "montură care s-a făcut la București" VIDEO
Vasile Dîncu FOTO Facebook

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a reacționat joi după-amiază, 13 octombrie, în urma informațiilor din presă conform cărora premierul Nicolae Ciucă ar urma să-i ceară demisia din cauza afirmațiilor sale legate de războiul din Ucraina.

El a declarat, într-o intervenție telefonică la TVR INFO, că mai mulți lideri NATO au făcut apel la Rusia să revină la masa negocierilor. Dîncu participă joi, 13 octombrie, la o reuniune NATO care are loc la Bruxelles.

”O să discut (cu premierul n.r.). Mă uit la declarații pe care le-a făcut și președintele Macron și alți reprezentanți ai NATO - despre calea diplomatică, care nu este niciodată o cale care să fie dată deoparte. Este singura posibilitate - diplomația - de a opri violențele și conflictul.

Ceea ce am spus eu a fost că nu trebuie să lăsăm Ucraina singură, că ea are o singură șansă - aceea de a lupta, de a lupta până la capăt, dar că noi trebuie să facem cu toții presiuni diplomatice pentru ca rușii să se retragă și să oprească acțiunea teroristă”, a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării s-a declarat contrariat de felul în care au evoluat lucrurile, făcând referire la informațiile conform cărora premierul Ciucă ar urma să-i ceară demisia la întoarcerea în România, și a susținut că este vorba despre ”o montură USR-istă.”

”Nu înțeleg deloc de ce această montură s-a făcut la București și a fost pusă în această cheie, încât președintele, premierul au răspuns.

Sigur că vom avea discuții. Cu siguranță că o să discutăm lămuritor asupra acestei teme, dar cred că este o idee care mi se pare normală. Este o idee pe care o auzi în fiecare zi dacă citești revista presei, ca să spun așa. (...) E o montură USR-istă și liderii noștri au răspuns la niște întrebări meșteșugit puse ca să se poată răspunde mai ales așa”, a adăugat Dîncu.

Ministrul a adăugat că, ”în acest moment”, nu i-a cerut nimeni demisia.

Când a fost întrebat dacă crede că i-o va cere cineva, intervenția prin telefon s-a încheiat brusc.

#Vasile Dincu PSD, #demisie, #scandal, #USR, #negocieri pace Ucraina , #Stiri Vasile Dincu