Gafă uriașă a ministrului Apărării Vasile Dîncu: oficialul susține că Austria ar face parte din NATO

Luni, 25 Iulie 2022, ora 10:49
3828 citiri
Gafă uriașă a ministrului Apărării Vasile Dîncu: oficialul susține că Austria ar face parte din NATO
Ministrul Apărării Vasile Dîncu este de profesie sociolog FOTO Facebook / Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a gafat într-un interviu afirmând că Austria este în NATO, deși țara are o neutralitate militară ce datează din 1955 și a refuzat de fiecare dată invitațiile de a se alătura alianței militare.

Într-un interviu pentru Digi 24, întrebat despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu în România, Vasile Dîncu a dat exemplul Austriei, adăugând însă că statul este membru NATO.

Discuția din emisiunea Digi 24 se purta despre oportunitatea reintroducerii serviciului militar obligatoriu în România. Ministrul Dîncu a susținut că n-ar fi oportună această reintroducere. El a prezentat însă, în acest context, exemplul Austriei.

”Sunt țări moderne, cum este și Austria, care face parte din NATO și are un sistem de armată obligatorie. Este o excepție aproape în zonele… Este și o țară cu o populație mică”, a declarat Dîncu.

În realitate însă, Austria este o țară neutră, iar în urmă cu două luni ministrul de Externe din Viena, Alexander Schallenberg, afirma că Austria nu are nicio intenție să intre în NATO, chiar și în contextul războiului din Ucraina.

“Avem o situaţie geografică complet diferită. Avem şi o istorie diferită şi cred că trebuie pur şi simplu să se ţină seama de asta”, a declarat Schallenberg, înaintea unei reuniuni a miniştrilor de Externe din Uniunea Europeană, la Bruxelles.

#vasile dincu, #ministrul apararii, #NATO, #Austria , #Stiri Vasile Dincu