Premierul Nicolae Ciucă ar urma să-i ceară demisia ministrului Apărării. Numele vehiculat să-i ia locul lui Vasile Dîncu

Joi, 13 Octombrie 2022, ora 18:09
8263 citiri
Premierul Nicolae Ciucă ar urma să-i ceară demisia ministrului Apărării. Numele vehiculat să-i ia locul lui Vasile Dîncu
Premierul Nicolae Ciucă ar urma să-i ceară demisia ministrului român al Apărării FOTO Facebook / Vasile Dîncu

Premierul Nicolae Ciucă ar urma să-i ceară demisia din Guvern ministrului Apărării, Vasile Dîncu, din cauza declarațiilor acestuia despre negocierile Ucrainei cu Rusia.

Cererea demisiei ar urma să se concretizeze la revenirea în țară de la reuniunea NATO de la Bruxelles.

PSD nu se va opune remanierii lui Vasile Dîncu, ministrul fiind pus pe lista remaniabililor de către Marcel Ciolacu de mai multă vreme, potrivit hotnews.ro.

Liderul social-democraților nu a exclus tranșant varianta remanierii, susținând că, dacă premierul o va cere, se va discuta în Coaliție.

„Îl aștept pe dl ministru să revină în țară de la ministeriala NATO. Trebuie să avem o discuție cât se poate de deschisă față de opinia dumnealui. Nu este opinia Guvernului și atunci va trebui să tranșăm foarte clar acest aspect”, a declarat joi Nicolae Ciucă.

Declarațiile ministrului Apărării, Vasile Dîncu, au fost taxate, pe rând, de președintele Klaus Iohannis, liderul PSD, Marcel Ciolacu, și acum de premier.

„În acest război Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război și trebuie să acceptăm ideea cu toții că doar Ucraina va decide când, și cum, și ce negociază. Această poziție este poziția noastră oficială, este poziția oficială a Uniunii Europene și probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei ca să afle aceste poziții”, a declarat marți Iohannis.

Ministrul român al Apărării a declarat într-o intervenție avută la postul Prima TV că „războiul din Ucraina va mai continua și că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”.

Potrivit surselor HotNews, unul dintre doritorii să-i ia locul lui Vasile Dîncu la Ministerul Apărării este europarlamentarul Mihai Tudose.

#vasile dincu, #demisie, #declaratii, #Nicolae ciuca premier, #NATO, #razboi Ucraina , #stiri Nicolae Ciuca