Vasile Dîncu vrea să cumpere submarine: ”Marea Neagră este plină de rechini”. Cum stă România la capitolul apărare

Marti, 10 Mai 2022, ora 23:48
4798 citiri
Vasile Dîncu vrea să cumpere submarine: ”Marea Neagră este plină de rechini”. Cum stă România la capitolul apărare
Vasile Dîncu a declarat că industria de apărare din România ”are două viteze” FOTO Facebook / Guvernul României

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a vorbit marți, 10 mai, despre nevoia de modernizare a industriei de apărare din România.

Dîncu a precizat că România are un singur submarin-şcoală.

”Delfino e singurul submarin-şcoală. Sperăm ca în viitor să şi producem în România submarine, dar deocamdată trebuie să achiziţionăm submarine pentru că Marea Neagră s-a aglomerat foarte mult, este plină de ”rechini” şi este nevoie de asta”, a declarat Vasile Dîncu, la Realitatea Plus.

Ministrul Apărării a subliniat că este important să ai ”lucrul tău”.

”Pentru moment, fiind membri NATO, există o umbrelă care chiar funcţionează. Unii au spus că e bine, alţii au spus că nu e bine, să oprim de la zbor MIG-urile, MIG 21 Lancer. Au fost atâtea accidente, au fost 26 de accidente în ultimii 30 de ani. Au murit oameni şi încrederea în Armată a scăzut în acele momente. (...)Reuşim cu ajutorul şi străinilor să avem un optim pentru apărare, însă este nevoie, cum spunem noi, ardelenii, să ai lucrul tău”, a declarat Dîncu.

Industria de apărare din România ”are două viteze”

Vasile Dîncu a precizat că un program de înzestrare a Armatei ar dura şapte ani.

”Industria noastră de apărare are două viteze. Avem o industrie de apărare care s-a modernizat prin privatizare, prin firme importante din străinătate. Şi avem o industrie de apărare care a rămas cumva la nivelul tranziţiei, ca să spunem aşa, în care nu a mai fost modernizată tehnica, foarte mulţi oameni şi-au pierdut locurile de muncă, nu mai avem specialişti şi avem încă foste întreprinderi de stat din domeniul armamentului care nu sunt la cel mai înalt nivel al performanţei”, a mai declarat Vasile Dîncu.

Ministrul a adăugat că România ar avea nevoie de o fabrică de pulberi.

#vasile dincu, #ministrul apararii, #submarine, #industria de aparare, #Marea Neagra, #inzestrare armata , #Stiri Vasile Dincu