A murit Vasile Gherasim, fost primar PSD al Sectorului 1 si consilier in cadrul Curtii de Conturi a Romaniei

Sambata, 07 Noiembrie 2020, ora 12:08
5692 citiri
A murit Vasile Gherasim, fost primar PSD al Sectorului 1 si consilier in cadrul Curtii de Conturi a Romaniei

Vasile Gherasim, consilier de conturi in cadrul Curtii de Conturi a Romaniei (CCR) si fost primar al Sectorului 1 al Capitalei, a incetat din viata, la varsta de 70 de ani, a anuntat sambata conducerea CCR.

"Cu profunda tristete am primit vestea plecarii dintre noi a colegului nostru, Vasile Gherasim, consilier de conturi in cadrul Curtii de Conturi a Romaniei. Prieten, coleg, conducator de departament, cu totii am pierdut in primul rand un OM, un exemplu de profesionalism, putere de munca si abnegatie in slujba binelui comun. Vasile Gherasim s-a nascut in 27 ianuarie 1950, in localitatea Moinesti, judetul Bacau. Licentiat in drept si sociologie, doctor in sociologie urbana, Vasile Gherasim a desfasurat pe parcursul carierei sale o intensa activitate in administratia publica centrala si locala a statului roman", se precizeaza intr-un comunicat al Curtii de Conturi a Romaniei.

Primar in mandatul 2000-2004

Vasile Gherasim a fost ales in anul 2000 primar al Sectorului 1 al Capitalei, iar la finalul mandatului, in anul 2004, a fost numit secretar de stat in Ministerul de Interne si Administratiei Publice, functie pe care a exercitat-o pana in anul urmator.

In anul 2005 a primit din partea Presedintelui Romaniei Ordinul "Serviciul Credincios" in grad de "Cavaler". In urmatorii trei ani a condus o firma in mediul privat pentru ca, incepand cu anul 2008, sa revina in sfera administratiei publice, in pozitia de consilier in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti. La sfarsitul aceluiasi an este ales deputat, iar pe parcursul legislaturii 2008-2012 isi desfasoara activitatea in Parlamentul Romaniei.

Dupa incheierea mandatului ramane in forul Legislativ in calitate de consilier parlamentar, iar intre anii 2015-2017 ocupa pozitia de consilier al Primarului General al Capitalei.

Consilier la Curtea de Conturi

In acelasi an, in data de 7 noiembrie, prin Hotararea Parlamentului nr. 94/2017, Vasile Gherasim este numit in functia de consilier de conturi. Desemnat de Plenul Curtii de Conturi a Romaniei la conducerea Departamentul VII, Vasile Gherasim a coordonat, cu echilibru si tact, o gama complexa de activitati cu specific juridic care presupun asistenta si consultanta acordata structurilor de specialitate, precum si reprezentarea institutiei in instantele judecatoresti.

"In memoria colegilor si a institutiei, Vasile Gherasim va ramane pentru totdeauna un reper de daruire si profesionalism, un exemplu de noblete si de bunatate sufleteasca. A contribuit prin experienta si expertiza lui la dezvoltarea institutionala a Curtii de Conturi a Romaniei, avand permanent ca deziderat prestigiul institutiei pe care a slujit-o. Dumnezeu sa-l odihneasca!", transmite conducerea Curtii de Conturi a Romaniei.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...