Cum au marcat tulcenii "Ziua sfanta a Dobrogei"

15 Noiembrie 2010 - Cum au marcat tulcenii "Ziua sfanta a Dobrogei"

Zeci de persoane au participat, duminica dimineata, la Monumentul Eroilor din Tulcea, la festivitatea de depunere a coroanelor de flori cu prilejul implinirii a 132 de ani de la Unirea Dobrogei cu Patria Mama.

"Ziua de 14 noiembrie este o zi memorabila pentru istoria romanilor. Pentru istoria Dobrogei insa, este o zi sfanta. Este ziua consfintirii reale a ceea ce era deja hotarat, a ceea ce sangele soldatilor romani inscrisese, vreme de luni de zile, pe intinderi uriase de pamant, a ceea ce

Doi tulceni suspectati ca au luat virusul West Nile, transmis de tantari

14 August 2010 - Doi tulceni suspectati ca au luat virusul West Nile, transmis de tantari

Autoritatile din Tulcea au trimis la Institutul Cantacuzino probe recoltate de la doua persoane diagnosticate cu meningita virala. In Grecia, temutul virus a ucis trei oameni, iar alti 32 au ajuns la spital.

Este vorba despre doi pescari suspectati ca au contractat virusul West Nile. Unul dintre pacienti a fost deja externat, iar starea lui este foarte buna, potrivit prefectul judetului Tulcea, Vasile Gudu, citat de Mediafax.

Cei doi, un tanar in varsta de 18 ani si o persoana de 43 de

Faimosul spor de xerox, aproape anulat de edilii din Tulcea

05 August 2010 - Faimosul spor de xerox, aproape anulat de edilii din Tulcea

Din lipsa de fonduri angajatii primariei Tulcea nu au primit celebrul spor pentru folosirea aparatelor de multiplicare. Nici nu vor mai spera la acest spor, fiindca Prefectura a recomandat anularea.

Celebrul spor de xerox aprobat de Consiliul Local Tulcea in luna martie la initiativa primarului Constantin Hogea nu a mai ajuns in buzunarele celor peste 100 de angajati ai Primariei din cauza lipsei de fonduri.
In luna februarie consilierii locali tulceni au aprobat un spor de 15% pentru

Inundatiile bat la portile judetului!

11 Iunie 2010 - Inundatiile bat la portile judetului!

Cotele apelor Dunarii sunt in crestere in mai multe localitati din judet, in special in localitatile din Delta Dunarii, obiectivele construite impotriva inundatiilor fiind deja in a doua sau a treia faza de aparare.
Potrivit declaratiei prefectului Vasile Gudu, "la nivelul judetului Tulcea, apele sunt in crestere, in cateva localitati acestea fiind in a doua faza de aparare. Momentan, putem declara ca aceasta faza nu e una problematica. Tot ceea ce putem face e sa monitorizam situatia de la

Ziua Rusiei, la Garvan

11 Iunie 2010 - Ziua Rusiei, la Garvan

Duminica, cu ocazia sarbatoririi Zilei Rusiei, prefectul judetului Tulcea, Vasile Gudu, va participa la un ceremonial de depuneri de coroane la monumentul ostasilor
regimentului din Reazani cazuti in Razboiul ruso-turc 1877-1878 aflat in apropierea satului Garvan, comuna Jijila.
Evenimentul este organizat de Consulatul General al Federatiei Ruse de la Constanta, Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania, Institutia

Noi restrictii de viteza pentru navigatori

08 Iunie 2010 - Noi restrictii de viteza pentru navigatori

Capitania Portului Tulcea a reinnoit avizul catre navigatori pentru a reduce viteza ambarcatiunilor in dreptul localitatilor si navelor stationate, astfel incat valurile provocate sa nu puna in pericol digurile de aparare impotriva inundatiilor.

Reinnoirea avizului a survenit solicitarilor transmise de Prefectura judetului Tulcea, dupa ce s-au semnalat probleme pe raza comunei Ceatalchioi din cauza cotelor ridicate ale Dunarii.

'Au fost cateva probleme in localitatea Patlageanca din

De 1 iunie, Prefectul judetului, in mijlocul copiilor

02 Iunie 2010 - De 1 iunie, Prefectul judetului, in mijlocul copiilor

Prefectul judetului Tulcea, Vasile Gudu a fost prezent ieri la ceremonia de inaugurare si sfintire a gradinitei din comuna Bestepe, judetul Tulcea, ocazie cu

Toti tinerii vor sa invete!

01 Iunie 2010 - Toti tinerii vor sa invete!

Multi copii s-au infruntat in faza pe clase a Proiectului "Si tinerii romi vor sa invete!" 8 Faza finala are loc duminica
S-a finalizat ieri faza pe clase a concursului "Si eu pot!", parte a proiectului "Si tinerii romi vor sa invete!".

Primarii contesta criteriile de selectionare a proiectelor FEADR

01 Iunie 2010 - Primarii contesta criteriile de selectionare a proiectelor FEADR

Primarii tulceni sunt hotarati sa depuna contestatii dupa ce le-au fost respinse proiectele pentru finantare prin Masura 322 - Renovarea si Dezvoltarea Satelor a Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR).

Primarul comunei Luncavita, Ilie Stefan, a declarat luni pentru AGERPRES ca din cele aproape 50 de comune din judet care au depus proiecte pe masura 322 a FEADR, respectiv "Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala

Fara proteste de amploare

01 Iunie 2010 - Fara proteste de amploare

In niciuna din institutiile publice din judetul Tulcea nu au fost proteste de amploare, potrivit prefectului Vasile Gudu.

"Ar fi fost foarte bine, daca si cadrele didactice ar fi inteles situatia cu care ne confruntam. Eu inteleg situatia dificila prin care trec nu numai profesorii, ci toti bugetarii, dar cred ca trebuie sa dam dovada de unitate. Daca ar fi fost bani si nu ar fi fost bine distribuiti, i-as fi inteles mai bine", a declarat luni, pentru AGERPRES, prefectul Vasile Gudu.

Cinstirea Eroilor, discreta

14 Mai 2010 - Cinstirea Eroilor, discreta

Cimitirul Eroilor din municipiu a fost, ieri, locul desfasurarii unui ceremonial militar si religios, organizat de Prefectura si Garnizoana Tulcea, cu prilejul Zilei

Al doilea focar de gripa aviara in Delta

29 Martie 2010 - Al doilea focar de gripa aviara in Delta

Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara a confirmat, de-a lungul timpului, mai multe cazuri de aparitie a virsulului H1N1 in Delta Dunarii. In satul Plaur din comuna Ceatlchioi au murit, in urma cu doua

Nu exista noi suspiciuni de gripa aviara

19 Martie 2010 - Nu exista noi suspiciuni de gripa aviara

Autoritatile tulcene nu au mai inregistrat in ultimele zile nicio noua suspiciune de gripa aviara in judet. 'Medicii veterinari continua procesul de dezinfectie a gospodariilor din Letea in care s-a identificat suspiciunea de gripa aviara si continua sa monitorizeze populatiile de pasari din localitatile situate la o distanta mai mica de 10 kilometri de focare - Cardon, C. A. Rosetti si Sfistofca', a declarat joi pentru AGERPRES prefectul Vasile Gudu.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu

Masuri extinse in cazul focarului de gripa aviara din Letea

18 Martie 2010 - Masuri extinse in cazul focarului de gripa aviara din Letea

Medicii veterinari supravegheaza populatiile de pasari domestice din toate gospodariile particulare din comuna tulceana C.A. Rosetti, ca o masura suplimentara de prevenire a aparitiei unor noi probleme, dupa ce s-a confirmat suspiciunea de gripa aviara aparuta in satul Letea.

Prefectul judetului Tulcea, Vasile Gudu, a declarat miercuri pentru AGERPRES ca medicii veterinari verifica si starea de sanatate a pasarilor domestice din localitatile Cardon, C.A. Rosetti si Sfistofca, pana in

Restrictii de tonaj pe digul Macin-Smardan

13 Martie 2010 - Restrictii de tonaj pe digul Macin-Smardan

Autovehiculele de peste 7,5 tone nu vor mai avea acces, incepand de sambata, pe digul Macin-Smardan, a anuntat prefectul judetului Tulcea, Vasile Gudu.
''Restrictia de viteza de maximum 40 de kilometri pe ora instituita la inceputul acestei saptamani pe digul Macin-Smardan ramane valabila, iar acesteia i se adauga restrictia de tonaj, ivederea prevenirii aparitiei unor probleme ca urmare a cresterii cotelor apelor Dunarii'', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, reprezentantul Guvernului in

Nava 'Jupiter' va ramane in apropierea plajei Sulina

11 Martie 2010 - Nava 'Jupiter' va ramane in apropierea plajei Sulina

Nava sub pavilion georgian ''Jupiter'', esuata la finele anului trecut in apropiere de plaja orasului Sulina, nu va putea fi scoasa la mal, potrivit prefectului judetului Tulcea, Vasile Gudu.

''Am survolat astazi si orasul Sulina, iar din cate am vazut eu, nava Jupiter nu va mai putea fi scoasa la mal si va ramane acolo asa cum s-a intamplat si cu epava de la Vama Veche'', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prefectul Vasile Gudu.

In ceea ce priveste cea de-a doua nava care a esuat in

Survol deasupra Deltei, pentru monitorizarea Dunarii

11 Martie 2010 - Survol deasupra Deltei, pentru monitorizarea Dunarii

Autoritatile tulcene au survolat, miercuri, judetul pentru a identifica eventualele probleme cauzate de cresterea apelor Dunarii din ultima perioada.

Prefectul judetului Tulcea, Vasile Gudu, a declarat miercuri pentru AGERPRES ca la survolul efectuat cu sprijinul Unitatii Speciale de Aviatie au participat atat reprezentanti ai Serviciului de Gospodarire a Apelor (SGA), cat si cei ai Consiliului Judetului, traseul urmarind localitatile aflate de-a lungul Dunarii.

'Acest zbor a dovedit

Primaria Macin vrea sa organizeze examen pentru permis in localitate

05 Martie 2010 - Primaria Macin vrea sa organizeze examen pentru permis in localitate

Primaria Macin doreste ca persoanele care urmeaza cursurile unei scoli de soferi din oras sa poata fi examinati in localitate, si nu la Tulcea, la 80 de kilometri distanta. Primarul Andone Ichim a declarat ca in orasul Macin exista de aproape 20 de ani o scoala de soferi ai carei elevi isi sustin examenele pentru obtinerea permisului de conducere la Tulcea, cheltuielile pe care le implica fiind destul de ridicate.

''Conform unui ordin al ministrului de Interne, examenele pentru obtinerea

Se umfla Dunarea ! Cel mai mare pericol, la Patlageanca

03 Martie 2010 - Se umfla Dunarea ! Cel mai mare pericol, la Patlageanca

Nivelul Dunarii la Tulcea era ieri de 326 cm, cu 6 cm peste cota de atentie
Cel mai sensibil punct unde apele umflate ale fluviului ar putea rupe este malul de la Patlageanca · Autoritatile judetului, ca si Chirica Lefter in trecut, asteapta sa vina valul cel mare ca sa actioneze in forta
Ce fac oamenii locului pe dig este... apa de ploaie
Malul din zona Patlageanca

A inceput eliberarea autorizatiilor pentru pescuit

03 Martie 2010 - A inceput eliberarea autorizatiilor pentru pescuit

Organizatiile de pescari din judetul Tulcea primesc, incepand de marti, autorizatiile necesare desfasurarii pescuitului comercial in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Prefectul judetului Tulcea, Vasile Gudu, a declarat, pentru AGERPRES, ca Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) a demarat, marti, procedurile de emitere a autorizatiilor pentru pescuit comercial in Rezervatie.

''Sunt 46 de asociatii de pescari care vor primi autorizatii din partea ANPA. O parte dintre acestea

Cum vor invata tinerii romi?

22 Februarie 2010 - Cum vor invata tinerii romi?

Vineri, in sala de audiente a Prefecturii Tulcea, a fost lansat proiectul implementat de Centrul de Informare, Consultanta si ProA-movare a Rromilor Tulcea (CICPR): "Si tinerii romi vor sa invete!".
Cuvantul de deschidere i-a revenit

Prefectul, nemultumit de legislatia privind pescuitul comercial in Delta

12 Februarie 2010 - Prefectul, nemultumit de legislatia privind pescuitul comercial in Delta

Legislatia privind pescuitul comercial in Delta Dunarii il nemultumeste pe prefectul judetului Tulcea, Vasile Gudu, in opinia sa aceasta cuprinzand prevederi neclare ca urmare a modificarilor aparute dupa interventiile unor parlamentari care, sustine el, nu cunosc specificul Rezervatiei.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a declarat pentru AGERPRES ca, daca Legea nr. 317 din 2009 prevede ca administratorul resursei piscicole din Delta este Administratia Rezervatiei Biosferei Delta

Copil de un an din Delta, transportat cu elicopterul la spital

10 Februarie 2010 - Copil de un an din Delta, transportat cu elicopterul la spital

Un copil de un an, din localitatea Mila 23 din Delta Dunarii, va fi transportat marti cu elicopterul la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Tulcea. Prefectul Vasile Gudu a declarat pentru AGERPRES ca minorul ar fi fost oparit cu apa fierbinte, un elicopter al Unitatii Speciale de Aviatie din Tulcea urmand sa transporte copilul la spitalul din municipiu. 'Conducerea SJU a facut cererea pentru acest transport de urgenta si sunt convins ca medicii tulceni vor face tot ce este posibil pentru

Negocierile pentru sediu, demarate de Prefectura

09 Februarie 2010 - Negocierile pentru sediu, demarate de Prefectura

Prefectura judetului Tulcea a inceput negocierile pentru prelungirea contractului de inchirierea a spatiului ocupat in prezent de institutie. Prefectul Vasile Gudu si-a exprimat speranta, ca in urma negocierilor, pretul chiriei va fi mai mic decat cel de pana acum. ''Ne-am descurcat foarte greu anul trecut, dar am primit sprijin din partea Ministerului Administratiei si Internelor.

Speram sa obtinem un pret mai bun pentru urmatorii doi ani si ne-am exprimat disponibilitatea pentru a cumpara

Monitorizare a navelor esuate langa bara Sulina

06 Februarie 2010 - Monitorizare a navelor esuate langa bara Sulina

Autoritatile judetului continua sa monitorizeze cele doua nave sub pavilion georgian care au esuat in decembrie 2009 in apropiere de bara Sulina. Prefectul judetului Tulcea, Vasile Gudu, a declarat pentru AGERPRES ca pe nava Jupiter care a fost parasita de echipaj in ianuarie 2010, initial se aflau 19 tone de motorina, aceasta cantitate reducandu-se la trei tone ca urmare a consumului combustibilului de ce motoarele principale si cele auxiliare.

'In cazul acestei nave, inca nu s-a declarat

Cotele apelor scad la Tulcea!

03 Februarie 2010 - Cotele apelor scad la Tulcea!

Prefectul Vasile Gudu a declarat ca, in ciuda codului galben anunA-tat de luni si pentru judetul Tulcea aseA-meni judetelor din sudul si sud-estul tarii, nu sunt motive de inA-grijorare in ceea ce priveste

Pregatiti pentru situatii de urgenta

02 Februarie 2010 - Pregatiti pentru situatii de urgenta

Autoritatile judetului Tulcea dau asigurari ca sunt pregatite sa intervina in cazul unor probleme, in conditiile in care Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben de ninsori care vizeaza si judetul Tulcea. Prefectul Vasile Gudu a declarat luni, in timpul unei conferinte de presa, ca chiar daca nivelul Dunarii este in scadere, autoritatile comunei Nufaru intervin pentru intarirea digului din localitate. 'In urmatoarele 48 de ore, cotele Dunarii sunt in

Pensionarii nemultumiti de preturile medicamentelor

27 Ianuarie 2010 - Pensionarii nemultumiti de preturile medicamentelor

Unii pensionari tulceni s-au declarat, marti, nemultumiti din cauza preturilor practicate la unele medicamente si a lipsei medicilor specialisti cardiologi din judet, ei solicitand autoritatilor sa verifice situatiile semnalate. 'Preturile medicamentelor difera de la o farmacie la alta.

Pe piata medicamentelor au inceput sa apara produse cu acelasi nume care au preturi tot mai mari si a caror calitate este din ce in ce mai slaba, iar cand vorbesc cu farmacistul mi se spune ca medicamentele

Drumuri judetene, deblocate

26 Ianuarie 2010 - Drumuri judetene, deblocate

Traficul rutier pe drumurile judetene a revenit, luni dupa-amiaza, la normal, acesta desfasurandu-se in conditii de iarna. Prefectul judetului, Vasile Gudu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, ca pe toate cele noua sectiuni de drumuri judetene din Tulcea, blocate de duminica dupa-amiaza, s-a intervenit cu utilaje de deszapezire, actiunea desfasurandu-se cu

Un nou plan judetean de aparare impotriva inundatiilor

19 Ianuarie 2010 - Un nou plan judetean de aparare impotriva inundatiilor

Serviciul de Gospodarire a Apelor (SGA) din Tulcea a finalizat un nou plan judetean de aparare impotriva inundatiilor, acesta cuprinzand inclusiv digurile care nu apartin statului. Directorul SGA, Constantin Lefter, a declarat luni, in timpul unei conferinte de presa sustinute la Prefectura judetului, ca noul plan de aparare impotriva inundatiilor este necesar in conditiile in care perioada de valabilitate a planului anterior a expirat.

"Pana in noiembrie 2009, au fost finalizate toate cele

Politia tulceana, la momentul adevarului pe 2009

15 Ianuarie 2010 - Politia tulceana, la momentul adevarului pe 2009

In 2009 infractiunile economico-financiare au crescut cu 24% fata de 2008
Cu acelasi procent au crescut si furturile, iar infractiunile contra persoanei au crescut cu 10%
In 2009 au fost retinute 1.779 de permise auto din care 297 pentru anulare
Ieri, in prezenta prefectului Vasile Gudu si a invitatilor de la celelalte "arme" de pe raza judetului, la Inspectoratul Judetean de Politie a avut loc sedinta de bilant privind activitatea politistilor pe anul 2009.
Privind infractiunile

La Isaccea. Dunarea a intrat in faza a doua de aparare!

14 Ianuarie 2010 - La Isaccea. Dunarea a intrat in faza a doua de aparare!

La Nufaru se lucreaza preventiv la digul de aparare al localitatii
Fluviul Dunarea a ajuns in faza a doua de aparare la Isaccea, echivalentul cotei de inundatii pentru zonele neindiguite iar in cazul de fata cotele Dunarii ajungand la baza digului de aparare al localitatii.
"Chiar daca in avertizarile Administratiei Nationale Apele Romane se aminteste in ultimele zile si de judetul Tulcea, in special de Isaccea, situatia de cod galben din punct de vedere hidrologic nu e la fel de grava ca

Dunarea, in faza a doua de aparare

14 Ianuarie 2010 - Dunarea, in faza a doua de aparare

Cotele apelor Dunarii au atins in judetul Tulcea faza a doua de aparare, aceasta crestere, potrivit informatiilor furnizate de Prefectura, nepunand in pericol localitatile riverane. 'Deocamdata suntem in faza a doua de aparare. Zilnic avem discutii cu Serviciul de Gospodarire a Apelor ai carei specialisti ne-au dat asigurari ca nu vom avea probleme. Suntem oricum pregatiti pentru orice situatie', a declarat miercuri pentru AGERPRES prefectul Vasile Gudu.

Potrivit sursei, la Isaccea, Dunarea

Situatii de urgenta, solutionate cu sprijinul financiar al CJ

24 Decembrie 2009 - Situatii de urgenta, solutionate cu sprijinul financiar al CJ

Consiliul Judetului (CJ) Tulcea a alocat in acest an peste 235.000 de lei pentru inlaturarea efectelor calamitatilor naturale, potrivit informatiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU). Cea mai mare suma, respectiv 88.258,73 de lei, a fost alocata pentru consolidarea digului Dunarii in zona localitatii Patlageanca, situata pe bratul Chilia al fluviului. De asemenea, 62.251,11 lei au fost acordati pentru consolidarea malului din dreptul localitatii Salceni, situata pe

Localitati in continuare fara energie electrica

24 Decembrie 2009 - Localitati in continuare fara energie electrica

Furnizarea energiei electrice in localitatile tulcene care nu beneficiaza de aceasta utilitate in momentul de fata s-ar putea relua miercuri dupa-amiaza, a declarat prefectul Vasile Gudu. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a spus ca, in urma survolarii zonelor Tulcea-Isaccea si Tulcea-Harsova, reprezentantii societatii Enel Dobrogea au identificat trei puncte avariate in judet. 'Acum, echipele Enel stiu exact unde trebuie sa ajunga pentru a interveni, iar localitatile care au ramas in bezna

Situatii de urgenta, solutionate cu sprijinul financiar al CJ

24 Decembrie 2009 - Situatii de urgenta, solutionate cu sprijinul financiar al CJ

Consiliul Judetului (CJ) Tulcea a alocat in acest an peste 235.000 de lei pentru inlaturarea efectelor calamitatilor naturale, potrivit informatiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU). Cea mai mare suma, respectiv 88.258,73 de lei, a fost alocata pentru consolidarea digului Dunarii in zona localitatii Patlageanca, situata pe bratul Chilia al fluviului. De asemenea, 62.251,11 lei au fost acordati pentru consolidarea malului din dreptul localitatii Salceni, situata pe

Depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Revolutiei

23 Decembrie 2009 - Depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Revolutiei

Autoritatile tulcene au depus, marti, coroane de flori la Monumentul Eroilor Revolutiei, presedintele asociatiei '22 Decembrie 1989', Viorel Tinica, solicitand acestora sa faca demersurile necesare ca lucrurile dezvaluite in ultimele zile despre ceea ce s-a intamplat in 1989 sa vada lumina tiparului. 'Sunt foarte indignat pentru ca abia acum, dupa 20 de ani, au aparut fragmente din ceea ce s-a intamplat in Decembrie 89. Domnule prefect, va rugam sa faceti demersurile pe langa Guvern pentru ca

Astazi, la Monumentul Eroilor, Comemorarea eroilor Revolutiei romane, dupa 20 de ani

22 Decembrie 2009 - Astazi, la Monumentul Eroilor, Comemorarea eroilor Revolutiei romane, dupa 20 de ani

   Astazi, incepand cu ora 9.30, la Monumentul Eroilor Revolutiei din municipiu va avea loc festivitatea de comemorare a romanilor -  si implicit a tulcenilor - care si-au pierdut viata in vartejul evenimentelor din 22 decembrie 1989.     Cei 20 de ani care au trecut de la Revolutie vor fi marcati in cadru oficial de autoritatile judetului, reprezentate la varf de prefectul Vasile Gudu precum si de reprezentanti ai Consiliului

Localitati fara energie electrica

22 Decembrie 2009 - Localitati fara energie electrica

Reluarea furnizarii energiei electrice in localitatile tulcene care nu beneficiaza de aceasta utilitate inca de la finele saptamanii trecute este o prioritate pentru Prefectura judetului. Reprezentantul Guvernului in teritoriu, Vasile Gudu, a declarat ca in momentul de fata toate drumurile din judet sunt practicabile in conditii de iarna, existand insa in continuare probleme cu alimentarea cu energie electrica a unor localitati.

'Astazi s-a efectuat survolul asupra liniilor de inalta

Elicopter SMURD pentru un bolnav din Babadag

22 Decembrie 2009 - Elicopter SMURD pentru un bolnav din Babadag

Un elicopter SMURD este asteptat, luni, in localitatea Tulcea pentru a prelua un barbat din orasul Babadag care a facut infarct. Prefectul judetului Tulcea, Vasile Gudu, a declarat ca a solicitat conducerii Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) sprijn pentru transportul barbatului in varsta de 50 de ani. 'Barbatul a facut infarct, iar din pacate nu dispunem de mijloacele necesare pentru a-l transporta pe pacientul aflat la Spitalul Judetean de Urgenta in conditii de

Cadourile prefectului de sarbatori

21 Decembrie 2009 - Cadourile prefectului de sarbatori

   Institutia Prefectului va distribui cu prilejul sarbatorii Craciunului si a Anului Nou daruri pentru  circa 1.300 de copii si persoanele asistate in institutiile de protectie sociala din judet. Este vorba despre 805 de copii si 557 de adulti aflati in evidentele Directiei de Asistenta si Protectie Sociala - Serviciul Prestatii Sociale din cadrul Primariei Tulcea si, respectiv, Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului aflata in subordinea Consiliului Judetean Tulcea.    

Elicopter pentru vizualizarea retelelor de inalta tensiune

21 Decembrie 2009 - Elicopter pentru vizualizarea retelelor de inalta tensiune

Prefectura judetului Tulcea a primit duminica aprobarea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) pentru utilizarea unui elicopter in vederea survolarii zonelor Harsova-Tulcea si Tulcea-Isaccea. Prefectul Vasile Gudu a declarat pentru AGERPRES ca managerii societatii Enel Distributie Dobrogea -UTR Tulcea au solicitat efectuarea unui zbor deasupra retelei de inalta tensiune din cele doua zone, in conditiile in care in prezent judetul beneficiaza de energie electrica doar printr-o singura

Daruri pentru copii si persoanele asistate

19 Decembrie 2009 - Daruri pentru copii si persoanele asistate

Prefectura judetului Tulcea va distribui cu prilejul sarbatorii Craciunului si a Anului Nou circa 1.300 de daruri pentru copiii si persoanele asistate in institutiile de protectie sociala din judet.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Prefectura judetului, de aceste cadouri vor beneficia 805 copii si 557 de adulti aflati in evidentele Directiei de Asistenta si Protectie Sociala - Serviciul Prestatii Sociale din cadrul Primariei Tulcea si in evidentele Directiei Generale de Asistenta

Initiativa in desfasurare. "Pagina de Start a Comunitatii" face maine primul pas la Nufaru

14 Decembrie 2009 - Initiativa in desfasurare. "Pagina de Start a Comunitatii" face maine primul pas la Nufaru

 Este vorba de o aplicatie web care in patru luni va fi implementata in toate comunele precum si in cadrul autoritatilor publice din municipiu      Administratia locala a comunei Nufaru organizeaza si gazduieste, maine, 15 decembrie, incepand cu ora 10.00, lansarea oficiala a Proiectului "Pagina de Start a Comunitatii". Este vorba de o aplicatie web inovata si dezvoltata la Nufaru si care in patru luni va fi implementata in toate comunele din judetul nostru precum si in cadrul

Prefectul Vasile Gudu si-a facut primul pasaport electronic din Tulcea!

10 Decembrie 2009 - Prefectul Vasile Gudu si-a facut primul pasaport electronic din Tulcea!

    Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei din Tulcea a inceput, de ieri, sa emita  pasapoarte electronice, ocazie cu care de la Bucuresti a fost prezent la sediul SEIP chestorul Vasile Aurel Sime pentru a da ... "bun de tipar" noilor pasapoarte.    Din prezentarea facuta de chestorul Sime noilor documente de identitate si calatorie, am aflat ca aceste pasapoarte electronice sunt de conceptie autohtona si sunt printre cele mai sigure si securizate documente de acest gen din lume, avand

Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoane

10 Decembrie 2009 - Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoane

Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei (SEIP) din Tulcea a emis, miercuri, primul pasaport electronic..Posesorul primului pasaport electronic emis de SEIP Tulcea este prefectul judetului, Vasile Gudu. 'Tulcea este cel de-al 32-lea judet in care se elibereaza pasapoartele electronice. Saptamana viitoare, aceste documente vor putea fie eliberate si in Constanta, iar in Bucuresti, in ianuarie 2010', a precizat directorul general al Directiei Generale a Pasapoartelor (DGP), Aurel Sime, in

Popicu a pupat poala popii, dar tot i s-a taiat microfonul

03 Decembrie 2009 - Popicu a pupat poala popii, dar tot i s-a taiat microfonul

    Ieri, prefectul Vasile Gudu a prezentat scuze oficiale liberalilor. Regretul s-a consumat printr-un fax remis in timpul diminetii Filialei Teritoriale a Partidului National Liberal.     Astfel, Institutia Prefectului si-a asumat responsabilitatea "pentru regretabila eroare organizatorica...", precizand ca "...omiterea anuntarii discursului dumneavoastra nu are caracter

Plan inter-institutional pentru pandemia cu virusul AH1N1

25 Noiembrie 2009 - Plan inter-institutional pentru pandemia cu virusul AH1N1

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta din Tulcea a aprobat marti planul inter-institutional de masuri impotriva pandemiei cu virusul A/H1N1. Prefectul judetului Vasile Gudu a declarat marti ca acest plan era necesar chiar si in conditiile in care cele trei cazuri de gripa noua semnalate pana in prezent in judet nu au ridicat probleme deosebite specialistilor Autoritatii de Sanatate Publica (ASP).

"Planul care vizeaza relatiile inter-institutionale a fost aprobat in unanimitate de

Hotel afectat de eroziunea malului Dunarii

25 Noiembrie 2009 - Hotel afectat de eroziunea malului Dunarii

Cheltuielile reclamate de repararea crevasei care a aparut, la sfarsitul saptamanii trecute in dreptul hotelului 'Dunarea' din localitatea tulceana Somova, sunt mai mari decat cele realizate pentru constructia unitatii de cazare. Prefectul judetului, Vasile Gudu, a declarat, pentru AGERPRES, ca aceasta este concluzia membrilor Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta care s-au intalnit marti in sedinta pentru a analiza situatia aparuta la mila 47,8 a Dunarii.

'Sambata, cand am fost

Din punctul de vedere al prefectului, Alegeri organizate ireprosabil

24 Noiembrie 2009 - Din punctul de vedere al prefectului, Alegeri organizate ireprosabil

    Potrivit declaratiei prefectului Vasile Gudu, scrutinul pentru alegerea presedintelui si cel pentru referendumul national s-au desfasurat in conditii organizatorice foarte bune, atat reprezentantii birourilor electorale din judet, cat si cei ai Institutiei Prefectului dand dovada de eficienta si profesionalism in activitatea depusa.  

Prefectul, nemultumit de legea privind pescuitul

05 Noiembrie 2009 - Prefectul, nemultumit de legea privind pescuitul

Prefectul judetului Tulcea, Vasile Gudu, este nemultumit din cauza prevederilor legii nr 317/2009 referitoare la pescuit si acvacultura, prevederi care sunt, dupa parerea sa, ambigue.

Opinia sa a fost exprimata miercuri in timpul sedintei Comisiei judetene pentru combaterea si prevenirea braconajului, dupa ce si reprezentantii organelor cu drept de inspectie si control in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii au solicitat clarificari privind autorizarea pescuitului la sturioni si folosirea

Primele incidente din campania electorala

27 Octombrie 2009 - Primele incidente din campania electorala

Organizatia judeteana a PSD Tulcea solicita, printr-o scrisoare deschisa adresata prefectului Vasile Gudu, o campanie electorala in spiritul legii. In scrisoarea deschisa, social-democratii tulceni sustin ca in noaptea de 12 spre 13 octombrie trei panouri publicitare amplasate legal in municipiu au fost mazgalite cu mesaje obscene, precum si faptul ca la finele saptamanii trecute un cort al PSD a fost distrus iar un membru al organizatiei a fost lovit in timp ce se afla in autogara.

'Aceste

Sucursala teritoriala a CEC Bank, cea mai profitabila din tara

24 Octombrie 2009 - Sucursala teritoriala a CEC Bank, cea mai profitabila din tara

Sucursala tulceana a CEC Bank este cea mai profitabila din tara, potrivit presedintelui institutiei, Radu Cristian Ghetea, care a participat, vineri, la inaugurarea noului sediu al bancii din Tulcea. 'Cu cele 375 de milioane de lei, volumul creditelor, sucursala tulceana a CEC Bank are o cota de piata importanta, de 26%. La depozite, are o cota de 29%, cu un total 169,7 milioane de lei. Probabil ca sucursala tulceana este cu un pas inaintea intregului colectiv al CEC Bank, pentru ca avem aici

Singura gradinita din Macin ramane neautorizata

22 Octombrie 2009 - Singura gradinita din Macin ramane neautorizata

Singura gradinita din orasul tulcean Macin continua sa nu aiba autorizatie de functionare nici dupa o luna de la inceperea anului scolar. La gradinita nr. 4 din Macin s-au inscris peste 100 de copii, unitatea de invatamant prescolar functionand in cadrul Liceului "Gheorghe Munteanu Murgoci" al carui director a solicitat in repetate randuri autoritatilor judetene sprijin financiar pentru obtinerea avizelor de functionare.

"Gradinita a fost in lucrari de reparatii si modernizari pana anul

Problemele pescarilor din Jurilovca prezentate Prefecturii

22 Octombrie 2009 - Problemele pescarilor din Jurilovca prezentate Prefecturii

Pescarii din localitatea tulceana Jurilovca, membri ai asociatiilor Razelm si Golovita, sunt nemultumiti din cauza braconajului, a faptului ca accesul la resursa piscicola le este ingreunat, dar si din cauza pretului pestelui.Reprezentanti ai asociatiei grupului de producatori piscicoli Razelm si ai asociatiei Golovita s-au intalnit, miercuri, cu prefectul judetului Tulcea, Vasile Gudu, pentru a-si prezenta nemultumirile privind greutatile cu care se confrunta in desfasurarea activitatii.

Primii directori PSD schimbati din functii

08 Octombrie 2009 - Primii directori PSD schimbati din functii

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), Dumitru Damian, si directoarea Directiei Judetene pentru Sport (DJS), Alina Munteanu, au fost demisi din functii, acestia fiind primii sefi de deconcentrate sustinuti de PSD schimbati din functii in judetul Tulcea.

Astfel, inspectorul-sef al ISJ, Dumitru Damian, a fost inlocuit cu adjunctul sau, Doru Caprita, care va ocupa functia cu detasare pana la organizarea concursului pe post, dar nu mai tarziu de finele anului scolar 2009-2010. 'Nu e nicio

In organizarea Primariei si Episcopiei tulcene, Varstnicii, sarbatoriti la Manastirea Cerbu

06 Octombrie 2009 - In organizarea Primariei si Episcopiei tulcene, Varstnicii, sarbatoriti la Manastirea Cerbu

    Sambata trecuta, Manastirea Cerbu a fost gazda sarbatoririi Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice, manifestare organizata de Primaria Municipiului Tulcea, prin Directia de Asistenta si Protectie Sociala, in parteneriat cu Episcopia Tulcii. La eveniment alaturi de oficialitati - prefectul Vasile Gudu, senatorul Ion Bara, vicepresedintele Consiliului Judetean, Nicolae Chichi, viceprimarii George Blejan si Andrian Ampleev - au participat numeroase persoane varstnice din municipiu dar si

Cadrele didactice vor greva pe perioada nedeterminata

06 Octombrie 2009 - Cadrele didactice vor greva pe perioada nedeterminata

Cadrele didactice din municipiul Tulcea doresc greva pe perioada nedeterminata, potrivit presedintelui filialei judetene a Sindicatului din Invatamantul Preuniversitar (SIP), Mihai Roma.

"Majoritatea colegilor din invatamantul din judet, la referendumul care s-a incheiat la finele saptamanii trecute, au fost de acord cu greva pe perioada nedeterminata. In opinia lor, greva de o zi de astazi (luni - n.r.) nu rezolva problemele noastre, iar din acest motiv au intrat la ore si au predat", a

Greva generala din Constanta a incaierat bugetarii si patronatele

06 Octombrie 2009 - Greva generala din Constanta a incaierat bugetarii si patronatele

Majoritatea scolilor si spitalelor au fost inchise, iar o parte din functionari au iesit in strada pentru a-si cere drepturile. Daca bugetarii au protestat, reprezentantii oamenilor de afaceri i-au acuzat de "rupere de realitate" si "inconstienta" pentru evenimentele de ieri.Patronii constanteni au atacat dur protestul organizat ieri de sindicalistii din sistemul bugetar. "Noi, ca reprezentanti ai mediului de afaceri, condamnam cu vehementa ceea ce fac la ora actuala liderii sindicatelor din

Perspective sumbre pentru Tulcea: somaj spre 8%!

25 Septembrie 2009 - Perspective sumbre pentru Tulcea: somaj spre 8%!

    In cadrul sedintei Comisiei de Dialog Social de ieri, desfasurata la Prefectura cu reprezentantii sindicatelor, patronatelor si administratiei publice si moderata de prefectul Vasile Gudu, temele de dezbatere au inceput cu raportul privind rata somajului si piata fortei de munca in judetul Tulcea. Din prezentarea directoarei Iuliana Lefter, o perspectiva sumbra pentru somajul tulcean se arata in urmatoarele doua luni. Undeva la opt procente la sfarsitul lunii noiembrie...   In ianuarie 2008

Criza loveste in incasarea amenzilor

25 Septembrie 2009 - Criza loveste in incasarea amenzilor

In judetul Tulcea, mai mult de jumatate din cei care sunt amendati pentru fapte contraventionale nu platesc amenzile si nu pot fi executati silit pentru ca nu au serviciu si bunuri.Intr-un raport trimis Prefecturii Tulcea, Inspectoratul Politiei Judetului Tulcea atrage atentia asupra unor efecte produse de criza in domeniul sanctionarii celor care incalca legea. "Mai mult de jumatate din cei care sunt amendati de politisti pentru incalcarea legii nu platesc amenzile si nu exista posibilitatea

Ave, Constantinus! Morituri et Carol te salutant!

17 August 2009 - Ave, Constantinus! Morituri et Carol te salutant!

 Ieri, inainte de pranz, pe nemancate, primarul Constantin Hogea, a taiat panglica Parcului Carol    Carol era singur si indiferent. Adica i se falfaia. O pasare de noapte sau poate una care-a trecut pe deasupra parcului de dimineata i-a stricat un pic freza de bronz, albind-o pe alocuri. La 11.00, Carol astepta musafiri, ceva oficiali, niscai directori si pe primarul Constantin Hogea, care a promis public ca vine sa-i taie...panglica. Si lui si parcului care ii poarta numele dintr-o casatorie

Pagubele produse de ploi, evaluate de Prefectura

16 Iulie 2009 - Pagubele produse de ploi, evaluate de Prefectura

O comisie formata din reprezentanti ai serviciilor descentralizate din Tulcea va evalua pagubele produse in judet de recentele ploi torentiale. "O comisie de specialisti din cadrul serviciilor descentralizate va evalua pagubele produse de ploile torentiale, dupa care se va intocmi un proiect de hotarare de guvern ce va fi transmis Ministerului Administratiei si Internelor in vederea acordarii de despagubiri", a declarat prefectul judetului, Vasile Gudu. Comisia va verifica in special

Pagubele produse de ploi, evaluate de Prefectura

15 Iulie 2009 - Pagubele produse de ploi, evaluate de Prefectura

O comisie formata din reprezentanti ai serviciilor descentralizate din Tulcea va evalua pagubele produse in judet de recentele ploi torentiale.

"O comisie de specialisti din cadrul serviciilor descentralizate va evalua pagubele produse de ploile torentiale, dupa care se va intocmi un proiect de hotarare de guvern ce va fi transmis Ministerului Administratiei si Internelor in vederea acordarii de despagubiri", a declarat prefectul judetului, Vasile Gudu.

Comisia va verifica in special

Cu sprijinul Apa Nova Bucuresti, Un nou parc in municipiu

09 Iunie 2009 - Cu sprijinul Apa Nova Bucuresti, Un nou parc in municipiu

     Vinerea trecuta, la initiativa Primariei Municipiului, a fost inaugurat amplasamentul pe care va functiona din primavara anului viitor un nou parc municipal, respectiv Parcul Veolia, situat in centrul cartierului Lotizare.   Lucrarile au demarat cu sprijinul societatii Apa Nova Bucuresti, membru al grupului francez Veolia Environnement, care va asigura finantarea a jumatate din valoarea investitiei de 130 mii lei. De altfel, reprezentanti ai Veolia au fost prezenti vineri la Tulcea cu

Abia intrati in paine, Sefii deconcentratelor vegheaza euroalegerile

04 Iunie 2009 - Abia intrati in paine, Sefii deconcentratelor vegheaza euroalegerile

    Abia reorganizat Colegiul Prefectural ca noii directori s-au si vazut insarcinati. Ieri, in Sala "Mihail Kogalniceanu", prefectul Vasile Gudu si subprefectul Ion Vargau, alaturi de gazda Ioan Boieru, vicepresedinte al Consiliului Judetean, au procedat la completarea Colegiului Prefectural cu directorii coordonatori si cu directorii adjuncti ai acestora. Pasul era inevitabil, fiindca - prin aplicarea O.U.G. nr. 37 - fostii sefi ai serviciilor publice au fost inlocuiti.     Prefectul Gudu

Sindicalistii din Feral, la Bucuresti

02 Iunie 2009 - Sindicalistii din Feral, la Bucuresti

Sindicalistii din combinatul de feroaliaje tulcean, insotiti de managerii unitatii si parlamentari PD-L, se vor intalni din nou, la finele acestei saptamani, cu reprezentantii Agentiei Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) din Bucuresti, in speranta ca activitatea societatii Feral SRL se va debloca. Intalnirea a fost stabilita pentru ziua de vineri, 5 iunie, in urma reuniunii de luni dimineata dintre sindicalistii tulceni si prefectul judetului, Vasile Gudu.

'Din pacate, nu

Dintre toate serviciile publice deconcentrate, "Cultura" si "Apele" mai sunt de adjudecat

27 Mai 2009 - Dintre toate serviciile publice deconcentrate, "Cultura" si "Apele" mai sunt de adjudecat

    Ieri a fost termenul - limita prevazut de celebra O.U.G. nr. 37/2009, privind unele masuri de imbunatatire a activitatii administratiei publice, de semnare a contractelor de management de catre directorii, directorii executivi si directorii adjuncti ai serviciilor publice deconcentrate.     Conform celor spuse de prefectul judetului, Vasile Gudu, mai toti cei nominalizati pentru prima sau a doua functie (de catre cele P.S.D.+P.C. si P.D.-L.) ca sa ocupe functiile mentionate mai sus au

Metalurgia tulceana ramane in colaps

19 Mai 2009 - Metalurgia tulceana ramane in colaps

In timp ce autoritatile din judetul Tulcea si liderii de sindicat fac declaratii optimiste privind repornirea combinatelor de alumina si de feroaliaje, patronii rusi si ucraineni au firmelor isi muta afacerile in alte tari. Investitiile de mediu, un impediment major pentru repornirea unitatilor metalurgice.Autoritatile din judetul Tulcea sustin ca vor fi repornite cele trei combinate metalurgice tulcene. Vasile Gudu, prefectul judetului Tulcea, a declarat ca "administratorii combinatului de

Combinatul Alum SA se va redeschide in 2010

16 Mai 2009 - Combinatul Alum SA se va redeschide in 2010

Conducerea combinatului de alumina din Tulcea, Alum SA, intentioneaza sa redeschida activitatea unitatii cel mai tarziu la inceputul anului viitor. Presedintele Sindicatului Liber Alum, Gheorghe Dragu, a declarat vineri ca intentiile conducerii combinatului au fost aduse recent la cunostinta angajatilor, insa repornirea depinde de depasirea crizei economice. "Alum SA a oprit activitatea pentru modernizare si retehnologizare, insa a venit criza economica si acum nu va reporni activitatea decat