Revista presei: Marica il acuza pe presedinte ca a regizat scandalul "Regina"

Vineri, 18 Februarie 2011, ora 08:02
3107 citiri
Revista presei: Marica il acuza pe presedinte ca a regizat scandalul "Regina"
Foto: Arhiva

Declaratiile liderului Sed Lex Vasile Marica potrivit carora fostul sef al Vamii Giurgiu, Marius Ungureanu, a negociat defaimarea lui impreuna cu presedintele Traian Basescu, in schimbul unor avantaje, este subiectul care tine prima pagina a ziarelor de vineri.

Liderul Sed Lex acuza un complot pus la cale de Basescu si fostul sef al vamii Giurgiu, noteaza Jurnalul National, subliniind ca "Defaimarea lui Marica a fost aranjata la Cotroceni". Tema este dezbatuta si de Puterea, in articolul titrat "Marica: Ungureanu s-a inteles cu Basescu sa ma denigreze".

"Vasile Marica: Tabla de sah a coruptiei din vami a fost construita la Palatul Cotroceni", puncteaza Romania Libera, iar Evenimentul Zilei adauga ca "Sindicalistii se toarna intre ei la Parchet".

Subiectul este tratat si de jurnalistii de la Gandul, care prezinta "Ce raspund consilierii prezidentiali Valeriu Turcan si Sebastian Lazaroiu" la acuzatiile pe care le aduce Vasile Marica.

Jurnalul National: Defaimarea lui Marica, aranjata la Cotroceni

Liderul Sed Lex, Vasile Marica, a declarat public, dupa acuzatiile de coruptie lansate la adresa sa de fostul sef al Vamii Giurgiu, Marius Ungureanu, ca acesta a purtat negocieri, in perioada 4-14 februarie, cu presedintele Traian Basescu.

"Am primit informatii ca acest individ, puscarias de drept comun, Marius Ungureanu, cunoscut ca si consumator de droguri, a purtat o discutie la Cotroceni cu presedintele Romaniei in perioada 4-14 ianuarie.

Pentru a declara lucruri neadevarate la adresa mea , acest individ a cerut diferite avantaje de numire a unor apropiati si inclusiv a lui pe functii de conducere in Giurgiu si vama Giurgiu", a afirmat Vasile Marica, citat de Jurnalul National.

Puterea: Marica: Ungureanu s-a inteles cu Basescu sa ma denigreze

De asemenea, destul de incisiv, liderul Sed Lex a declarat ca Marius Ungureanu ar fi inregistrat toate negocierile pe care le-a purtat cu Traian Basescu, iar presedintele este, in momentul de fata, santajabil.

"Acest individ se lauda ca l-a inregistrat pe presedintele Romaniei si deci presedintele a devenit santajat. Eu il anunt pe aceasta cale pe presedintele Romaniei ca, daca sta la masa cu un asemenea infractor, nu este presedintele meu", a continuat liderul Sed Lex, potrivit Puterea.

Romania Libera: Vasile Marica: Tabla de sah a coruptiei din vami a fost construita la Palatul Cotroceni

Totodata, liderul Sed Lex sustine ca tabla de sah care prezinta coruptia din vami a fost construita la Cotroceni, de catre consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu.

"Eram pregatit sa ma suspend din functie, dar cand am inteles ce se intampla, am hotarat sa lupt, lupt pentru mine, pentru cetateanul Marica. Acea tabla de sah a fost construita la Cotroceni de domnul Lazaroiu, pentru a da senzatia de crestere a imaginii presedintelui Romaniei, cu atac direct la liderii de sindicat si la miscarea sindicalista", a spus Marica.

Potrivit Romania Libera, sindicalistul a subliniat ca nici macar ministrul de Finante ori presedintele ANAF nu au influenta necesara pentru a-i opri pe baronii locali.

""Aceasta tabla de sah nu e reala. Tabla de sah e baronul local si cel care il numeste in functie. Calul si armasarul le-a creat domnul Lazaroiu pentru a crea o presiune in propriul partid. (...) Niciodata sindicatele nu pot sa influenteze acest lucru, nici macar Blejnar sau Ialomiteanu nu au forta impotriva baronilor locali", a continuat liderul Pro Lex.

Gandul: Ce raspund consilierii prezidentiali Valeriu Turcan si Sebastian Lazaroiu

Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, dar si consilierul prezidential pe probleme politice, Sebastian Lazaroiu, au negat vehement declaratiile pe care le-a facut, faca nicio dovada, liderul Sed Lex.

Turcan a apreciat ca toate afirmatiile au fost numai minciuni lansate de un "personaj cu un comportament mizerabil, noteaza Gandul, in timp ce fostul vames Marius Ungureanu a facut noi acuzatii la adresa lui Marica.

"Afirmatiile domnului Marica sunt minciuni, sunt lucruri care exista doar in mintea domniei sale. E un comportament mizerabil. E o tehnica ce tine de arsenalul crimei organizate", a spus Turcan, el precizand ca liderul Sed Lex doreste sa abata atentia de la problemele pe care le are.

Sebastian Lazaroiu a precizat ca nu cunoaste niciun lider de sindicat si a adaugat ca nu a mai jucat de mult sah, pentru ca este "prea bun".

"Nu stiu niciun lider de sindicat, pe Lincu de la ProLex nu l-am intalnit niciodata si cred ca mi-a scapat sa-l vad si la televizor. Culmea, dintre toti liderii sindicali cel mai mult il apreciam pe Marica, mi se parea ca joaca cel mai bine rolul de lider de sindicat", a declarat Lazaroiu.

Evenimentul Zilei: Sindicalistii se toarna intre ei la Parchet

Pe de alta parte, liderii sindicali din politie si vama s-au acuzat reciproc nu doar de coruptie, ci si ca ar fi furat sume frumusele din contributiile celor pe care-i reprezinta.

O parte dintre aceste acuzatii s-au transformat in dosare penale care-i vizeaza pe toti cei care s-au incumetat sa treaca pragul Parchetelor pentru a-si "anihila" adversarii in lupta sindicala, subliniaza Evenimentul Zilei.

Este si cazul a doi dintre cei mai vocali presedinti de organizatii din politie si vama: Vasile Lincu, presedintele sindicatului Pro Lex si Florin Vilnei, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Politie.

Astfel, Vilnei l-a acuzat pe Lincu ca ar fi furat "1,5 sau 2 miliarde de lei vechi" din fondurile sindicatului. La randul sau, Lincu l-a reclamat pe Vilnei ca, in perioada 2005-2009, cat a lucrat la Pro Lex, ar fi falsificat stampila sindicatului si semnatura sa pentru a vira in conturile unei firme de dulciuri "peste 700 de milioane de lei vechi", tot din banii organizatiei.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#vasile marica pro lex, #spaga marica marius ungureanu, #marica basescu tabla sah , #spaga