Turcu: Dinamo s-ar putea desfiinta

Vineri, 21 August 2009, ora 13:42
2057 citiri
Turcu: Dinamo s-ar putea desfiinta

Fostul actionar formatiei Dinamo, Vasile Turcu, a declarat, vineri, ca gruparea din Stefan cel Mare este in pericol sa se desfiinteze din cauza posibilei excluderi din cupele europene pe care UEFA o poate dicta in urma incidentelor de la meciul cu Slovan Liberec.

"Exista pericolul ca Dinamo sa se desfiinteze. Eu nu as mai pune un ban, pentru ce? Sa joc in Dinamoviada? Exista pericolul desfiintarii, cat de drag ti-ar fi un club, cine credeti ca arunca banul pe fereastra? De aici incolo nu mai suport aceasta situatie, pentru ce sa mai dau bani acum sau sa fiu aproape de jucatori? Pentru ce, pentru ce? Daca ne suspenda pentru un an sau doi, s-a terminat totul. Nici nu vreau sa ma gandesc la decizia care se va lua de catre UEFA, fereasca Dumnezeu! Daca ne suspenda, la ce sa mai joci, sa te afli in treaba?", a spus Vasile Turcu.

Acesta a tras apoi un semnal de alarma in privinta activitatii liderilor de galerie dinamovisti: "Suporterii lui Dinamo au facut cea mai mare nenorocire fotbalului romanesc, sunt niste nenorociti si profitori. Legea nu le face nimic. Unii copii din galerie sunt influentati, veneau unii la poarta la stadion si-mi spuneau ca vor 200-300 de lei sa se injecteze, imi aratau mainile cu gauri de la injectii. Tararache, Elias, toti astia ii impingeau de la spate pe copiii astia, iar acum si-au facut vile pe spatele lor. Le spuneam: 'Du-te ba de aici, iti dau bani sa-ti iei de mancare, nu sa te droghezi'".

In viziunea fostului actionar, presedintele CA, Nicolae Badea, este vinovat pentru ca a trecut cu vedere comportamentul neadecvat al unora dintre suporterii dinamovisti: "Traiesc clipe urate, sufar pentru club, mai ales pentru ce s-a intamplat cu huliganii aia care au intrat pe teren. M-am certat cu toti suporterii, am zis ba, hai sa-i starpim, altii le luau apararea... Intrebati-l pe Badea acum, ca i-a scos de la puscarie, acum sa se duca sa raspunda! Trebuie sa spunem adevarul in fata. Era minutul 5 si deja ma injurau suporterii. I-a pus cineva de la Peluza a II-a sa ma injure. Badea sa dea explicatii, eu n-am nicio calitate in acest sens".

"Stiu ce e de facut dar nu vreau sa-mi fac dusmani, schimbare totala, deratizare totala. Asta trebuie sa inteleaga Cristi Borcea pentru sanatatea lui si viata lui. Abia astept sa-l sun, il mai las putin sa-si revina, dupa care vreau sa punem lucrurile la punct. I-am spus: 'I-ai cununat pe jucatori, i-ai botezat, i-ai ajutat, ce au facut pentru tine? Ti-au bagat venin in suflet si ne-au bagat venin la toti. E o atmosfera proasta la echipa, trebuie facuta operatie pe cord deschis, dar e tarziu. Poate Ioan si Victor Becali sunt singurii care mai pot ajuta, sa mai aduca jucatori, tineri", este solutia propusa de Vasile Turcu pentru ca Dinamo sa devina competitiva.

Turcu a indicat si cine este principalul responsabil pentru rezultatele echipei: "Am spus ca nu cred in proiectul asta de la inceput, ca nu cred in Bonetti, nu cred intr-o parte din jucatorii care sunt acum la echipa. Intrebati-l pe ala, pe Badea, de situatia de la echipa. Turcu a invatat multe despre fotbal, am stat langa jucatori si stiu ce e la echipa . Dupa proiectul pe care il aveam in vara dupa pierderea campionatului, cel putin jumatate din actualul lot trebuia dat afara. Badea poate spune care va fi viitorul lui Dinamo. Dupa meciul cu Slovan, mi s-a pus pe rana o mare de sare, sufar mai rau ca atunci cand am pierdut campionatul".

Omul de afaceri s-a referit si la starea de spirit a presedintelui gruparii Dinamo, Cristian Borcea: "Mi-e mila de Borcea, dar are si el partea lui de vina pentru ca nu m-a ascultat. Daca ma asculta, era bine. Nu as vrea sa fiu in situatia lui, mi-e mila sa il sun, dar e si capos, si-o face cu mana lui. Ii spuneam: 'Bai, nimeni nu iti este prieten, altii te mangaie si si spun ca fac si ca dreg si uite ce au facut acum... Fereasca Dumnezeu sa nu-l aiba echipa pe constiinta, dar eu zic ca el e un om puternic si isi va reveni, eu o sa caut sa fiu langa el'".

Turcu nu crede ca antrenorul alb-rosiilor, Dario Bonetti, poarta responsabilitatea rezultatului cu Slova Liberec. "Am analizat, Bonetti nu are nicio vina, cauta si el o paine sa manance, ca daca nu are ce manca in tara lui a venit aici sa manance. E de vina cine l-a adus, nu e prost cine cere, e prost cine-i da bani. Ma simt curat ca nu am participat la ce s-a intamplat la Dinamo in acest inceput de campionat", a spus Turcu.

Fostul actionar al gruparii din Stefan cel Mare a atras atentia asupra faptului ca unii jucatori si-au pierdut motivatia: "Gabi Tamas e un jucator de mare valoare, dar nu cred ca mai este motivat, la fel Marius Niculae, care e ca si copilul meu. Nu mai e legatura sufleteasca intre jucatori, asta e marea problema. Am stat langa ei in cantonamente, ii cunosc foarte bine. au cazut si psihic. Ei, care sunt jucatori cu sange rece, care nu te iarta, si-au creat 5-6 ocazii de gol in repriza a doua si daca erau lucizi marcau, e un blocaj undeva".

Partida Dinamo-Slovan Liberec din prima mansa a play-off-ului Ligii Europa a fost oprita in minutul 87, la scorul de 2-0 pentru oaspeti, dupa ce aproximativ 50 de fani au patruns in teren, nemultumiti de evolutia echipei lor favorite, iar formatia ros-alba ar putea pierde jocul la masa verde.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#vasile turcu, #Dinamo desfiintare , #Dinamo