Gestul prin care Vasile Turcu i-a enervat pe procurorii DNA - surse

Marti, 03 Martie 2015, ora 09:02
5911 citiri
Gestul prin care Vasile Turcu i-a enervat pe procurorii DNA - surse
Foto: Telesport

Fostul actionar dinamovist Vasile Turcu i-a enervat pe procurorii DNA in momentul in care a dat o declaratie in ancheta privind presupusul blat de la meciul Lazio - Dinamo, din preliminariile Ligii Campionilor.

Turcu a venit la sediul DNA cu declaratia scrisa de acasa, in stil notarial, fapt ce nu a fost pe placul anchetatorilor, acestia cerandu-i sa renunte la initativa, conform ProSport.

Conform unor surse judiciare, acest gen de comportament este intalnit adesea doar la persoanele care au ceva de ascuns.

Mai mult, Turcu a reusit sa-i enerveze pe procurorii DNA in momentul in care le-a oferit jurnalistilor aflati la iesirea din sediu copii ale declaratiei sale.

"Am venit in calitate de... Nici suspect, nici nimica! Probabil ca-l vor invita si pe domnul Rednic, sa spuna dansul cum a pregatit meciul, cu l-a bagat pe asta... cum il cheama... jucatorul... de Vali Nastase vorbesc, care stim cum a plecat", a spus Turcu despre vizita la DNA.

DNA a inceput o ancheta in acest caz ca urmare a dezvaluirilor din presa. Procurorul care va instrumenta cazul este Doru Tulus, o adevarata sperietoare pentru oamenii din fotbal, avand la activ si "Dosarul Transferurilor".

Acest scandal a inceput dupa ce fotbalistul Cristi Pulhac a declarat ca a avut suspiciuni la meciul dintre Dinamo si Lazio.

Ulterior, fostul actionar dinamovist Vladimir Cohn a spus ca blatul a fost facut de Cornel Dinu si Cristi Borcea, iar pretul a fost transferul lui Radu Stefan la Lazio Roma, cateva luni mai tarziu.

Totusi, Cornel Dinu a negat implicarea, dar a admis ca meciul a fost blat si a oferit o noua persepctiva povestii, aducandu-l in discutie pe Ioan Becali. De asemenea, Dinu a mentionat ca jucatorul care a facut blat a fost Vali Nastase.

Dinamo a ratat participarea in grupele Ligii Campionilor, editia 2007/2008, dupa ce a fost invinsa de Lazio Roma pe Arena Nationala cu scorul 3-1 (in tur a fost 1-1).

Formatia pregatita la acea vreme de Mircea Rednic a condus cu 1-0 la pauza, insa imediat dupa reluarea jocului Vali Nastase a comis un penalti, iar italienii au egalat. Ulterior, Lazio a mai marcat doua goluri.

Imediat dupa acel meci, Vali Nastase a parasit-o pe Dinamo, iar antrenorul Mircea Rednic a afirmat ca i s-a parut suspect ca Borcea nu i-a cerut banii pe care-i luase cu cateva saptamani inainte, la semnatura.

C.S.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Vasile Turcu audiat DNA, #blat Dinamo Lazio, #ancheta DNA Dinamo Lazio , #stiri Vasile Turcu