Dancila, jignita de intrebarea cum va reprezenta Romania in calitate de presedinte, fara sa stie o limba straina

Duminica, 03 Noiembrie 2019, ora 15:54
11568 citiri
Dancila, jignita de intrebarea cum va reprezenta Romania in calitate de presedinte, fara sa stie o limba straina
Foto: Facebook PSD Vrancea

Premierul Viorica Dancila a fost intrebata duminica, la Focsani, cum va reprezenta Romania in plan extern in calitate de presedinte, in conditiile in care nu stie nicio limba straina si nici cu limba romana nu se prea descurca, replica sa fiind: "Sa jignesti este atributul oamenilor slabi".

Prezenta duminica la Focsani intr o vizita electorala, Viorica Dancila, candidatul PSD la alegerile prezidentiale, a fost intrebata cum crede ca va reprezenta Romania in plan extern in conditiile in care nu cunoaste nici o limba straina si nici cu limba romana nu prea se descurca.

"Stiti ca, unul dintre atributele unui presedinte este reprezentarea externa. Dumneavoastra cum credeti ca o sa va descurcati in conditiile in care nu stiti nicio limba straina si nici cu limba romana nu prea va descurcati", a fost intrebata Dancila. La randul sau, premierul a raspuns: "Sa jignesti este atributul oamenilor slabi... Al oamenilor slabi care nu au argumente".

Tot in aceasta saptamana, premierul Viorica Dancila a fost intrebata, la Timisoara, de ce nu se descurca in limba engleza, aceasta raspunzand ca trebuie sa fim mandri ca suntem romani.

Intrebata de ce nu vorbeste bine engleza, Dancila a raspuns: Unii vorbesc foarte bine, dar tin mai putin la aceasta tara (Video)

"Legat de limba engleza, suntem in Romania, haideti sa fim mandri ca suntem romani. Sa nu ducem in derizoriu anumite realizari ale guvernului", a spus Dancila, raspunzand unei intrebari.

"Sa stiti ca unii poate vorbesc foarte bine limba engleza si ii apreciez pe toti care vorbesc engleza, franceza, germana, orice limba straina. Dar tin mai putin la aceasta tara. In limba engleza se duc si spun foarte usor la Bruxelles ceea ce vrea sa auda Bruxelles-ul, nu ceea ce, de fapt, ar trebui sa sustina pentru aceasta tara. Eu sunt un pro-european convins, am fost europarlamentar 9 ani de zile, liderul delegatiei europarlamentarilor, dar de fiecare data mi-am sustinut tara si am obtinut rezultate. Faptul ca vorbim bine sau mai putin bine o anumita limba straina... eu cred ca este relevant. Dar mai relevant pentru romani este ceea ce faci pentru ei si cu cata demnitate iti reprezinti tara atat in tara ta, dar mai ales in afara granitelor tarii", a replicat Viorica Dancila.

Citește și:
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
Salarii de nabab la conducerea ASF. Câți bani primesc lunar șefii instituției care supraveghează piața asigurărilor
Salarii de nabab la conducerea ASF. Câți bani primesc lunar șefii instituției care supraveghează piața asigurărilor
După eșecul pe piața asigurărilor cu City Insurance, acum Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este implicată în scandalul Euroins, companie intrată recent în insolvență. În...
#Dancila limba straina presedinte jignire , #candidat prezidentiale