Liderul deputatilor PNL o acuza pe Dancila ca minte in declaratia de avere: E in interesul ei sa ceara ANI un control

Joi, 21 Noiembrie 2019, ora 17:26
5860 citiri
Liderul deputatilor PNL o acuza pe Dancila ca minte in declaratia de avere: E in interesul ei sa ceara ANI un control
Foto: Facebook / Viorica Dancila

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, afirma ca liderul PSD, Viorica Dancila, a "mintit" in declaratia de avere, intrucat nu a mentionat "colectia de ceasuri placate cu aur si argint", pe care le era obligata sa le declare intrucat valoarea lor cumulata ajunge la 5.000 de euro.

Roman sustine ca nu este vorba despre un singur ceas, la care a facut referire anterior, ci de mai multe, cu pretul de catalog intre 7.000 si 30.000 de euro. "Este in interesul Vasilicai Dancila sa ceara ANI un control de verificare a averii, pentru ca realitatea arata grave neconcordante cu declaratia de avere! Asta, sigur, daca nu are nimic de ascuns!", mai spune Roman.

Florin Roman sustine, intr-o declaratie de presa, ca sunt cel putin cinci evenimente publice din mandatul fostului premier, actualmente candidat din partea PSD la Presedintia Romaniei, in care Vasilica Dancila poarta ceasuri din game de lux, de aur, dar si de argint.

Potrivit acestuia, pretul de catalog al acestor ceasuri de lux variaza intre echivalentul a circa 7.000 de euro si circa 30.000 de euro.

"Desi legea prevede foarte explicit ca aceste bijuterii trebuie declarate in declaratia de avere, daca valoarea lor CUMULATA insumeaza 5000 de euro, Vasilica Viorica Dancila a mintit sub sanctiunea incidentei Codului Penal. Dupa ce am semnalat cazul ceasului de aur purtat de Viorica Dancila, cea care plange de mila pensionarilor, dar isi etaleaza opulenta si bogatia, candidatul PSD s-a incurcat in minciuni. De altfel, promisiunea facuta in fata jurnalistilor, ca o sa vina sa prezinte ceasul, a ramas o simpla promisiune! Pentru ca Vasilica Dancila minte si fuge cu lasitate de adevar", sustine Florin Roman.

El adauga ca a asteptat o "clarificare publica" pe acest subiect, dar aceasta nu a venit.

"Din acest motiv am revenit cu precizarea ca nu vorbim de un singur ceas de aur nedeclarat, ci de o colectie de ceasuri placate cu aur si argint, pe care Vasilica Dancila era obligata conform legii sa le declare. Care inseamna echivalentul a sute de pensii pentru romanii de rand.

La fel a mintit si in cazul casei de la Predeal, despre care a spus ca este... nefinalizata! Minciuna: procesul verbal a fost semnat anul trecut, motiv pentru care a fost si platit impozitul pe teren! De ce minte doamna Dancila? Pentru a poza in fata electoratului PSD ca un candidat sarac si cinstit ca ideologul Ion Iliescu!", spune Roman.

El afirma ca "este in interesul Vasilicai Dancila sa ceara ANI un control de verificare a averii, pentru ca realitatea arata grave neconcordante cu declaratia de avere! Asta, sigur, daca nu are nimic de ascuns!".

In 13 noiembrie, liderul deputatilor PNL, Florin Roman, afirma ca Viorica Dancila nu a trecut in declaratia de avere Cartier Ballon Bleu, placat cu aur de 18 Karate, cu o valoare de catalog de 83.678 lei, echivalentul a 119 pensii.

Ulterior, presedintele PSD, Viorica Dancila, afirma ca acel ceas este primit cadou de la sotul sau, sustinand ca nu l-a trecut in declaratia de avere intrucat nu valoreaza mai mult de 5.000 de euro.

"Este un ceas - nu -l am la mine, o sa-l aduc - este un ceas primit de la sotul meu, cadou, va garantez ca nu valoreaza mai mult de 5.000 de euro astfel incat sa-l trec in declaratia de avere", afirma Dancila, intr-o conferinta de presa.

Intrebata daca este original, ea a repetat ca este un ceas primit de la sotul sau si nu a cerut un certificat.

"Vreau sa va spun un lucru: sotul meu nu ar fi alocat 20.000 de euro pentru un ceas. Nu sunt... Ceea ce am vazut eu ca a dat un domn care, probabil, din buna credinta il intreaba si cat valoreaza casele domnului Iohannis, ca sa arate ca e impartial, a pus un alt ceas, nici nu seamana ce am eu cu ce au pus in fotografia respectiva. O sa aduc acest ceas si vi-l pun la dispozitie", spunea Dancila.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#deputat PNL delaratie avere Dancila, #declaratie avere Dancila ceasuri vila , #candidat prezidentiale
Comentarii