Mostenirea Vioricai Dancila

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 15 Noiembrie 2019, ora 09:23
32104 citiri
Mostenirea Vioricai Dancila

Am incercat, in numele obiectivitatii, sa gasesc un singur argument viabil pentru care dna Dancila sa poata fi presedintele Romaniei. Unul singur. Am cautat ceva, oricat de plapand care sa o valideze. N-am gasit, cu toata sincera bunavointa.

De la prezenta, prestatia si anvergura personala, la dezastrul lasat in urma de guvernarea sa, la trauma de pe 10 august, la avalansa de minciuni pe care le emite senina, aparent fara ca macar sa le realizeze, la fiecare iesire publica, la dezastrul de politica externa provocat prin discursurile din PE, prin iminenta activarii articolului 7, prin rusinile de comisari pe care i-a propus sub steagul Romaniei, nimic absolut nu e minimal compatibil cu functia de presedinte. Asa cum nu a fost compatibil, dintr-un bun inceput, cu functia de premier al Romaniei.

Portret de candidat Viorica Dancila, povestea unui paradox

Nu stiu ce anume s-ar mai putea spune despre doamna Dancila fara sa fi spus in toti anii de cand a devenit premier al Romaniei, o pozitie in care am contestat-o din ziua desemnarii pana in aceea a demiterii.

Sa demonstrezi ca dna Dancila nu poate fi votata mi se pare ca o demonstatie ca pamantul nu e plat.

Dna Dancila nici macar nu e o intruchipare a maleficului, asemeni lui Dragnea. E un malefic caricatural, stalcit, de care doar ai rade, daca nu ar fi incercat sa dea tarii chipul sau.

Si tocmai pentru ca dna Dancila este asa cum este cred ca dezbaterea cu domnia sa ar fi fost esentiala, tocmai pentru a demonta punct cu punct toate ineptiile pe care le emite cu seninatatea putin-ganditorului.

Da, cred ca exista o categorie de alegatori care nu vor circ, dar vad in executia politica a dnei Dancila punct cu punct, ineptie cu ineptie, o necesitate de igiena politica. Cu atat mai mult din partea celui care a admis ca a facut o eroare prin desemnarea sa.

Ma intreb cui foloseste ca este lasata sa debiteze seara de seara, cu aer maternal ranit, minciuni colosale, strigatoare la cer, precum aceea despre dosarele penale ale lui Iohannis sau Barna, despre dosarul 10 august si multe, multe altele?

N-ar fi mai util ca fiecare sa fie demontata cu argumente seci, nu ulterior de o presa pe care destinatarii acestor minciuni nu o citesc, ci in direct, sub ochii celor mintiti?

Chiar si asa, nu am nicio indoiala ca dna Dancila nu va ajunge presedinte al Romaniei pentru ca nici macar propriul partid nu doreste asta. Singurul rol al dnei Dancila a fost ca PSD sa ajunga in turul al doilea pentru a se salva de la implozie si, din pacate, asta s-a intamplat.

Dupa turul al doilea, PSD o va devora pentru pierderea guvernarii si a alegerilor si puterea interna se va reimparti. Deja sabotajul intern e vizibil.

De exemplu, eu nu o suspectez pe dna Firea ca nu stie comunicare sau ca e proasta. Ori lansarea minciunii cu casca numai din asa ceva putea izvori.

Minciuna putea fi crezuta doar de cei mai naivi dintre naivi, care oricum nu au nevoie de argumente pentru vot, sunt deja inregimentati. Pentru restul, chiar electorat PSD inteligent, casca este ceva atat de gogonat incat starneste reactie adversa la adresa candidatului.

De ce a facut-o? Pentru ca dna Firea e prima pe lista pretendentilor la sefia PSD.

In drumul fara intoarcere spre esafodul politic, dna Dancila face insa mult rau in zone care si asa sunt foarte sensibile in Romania.

Discursul autovictimizant in tuse groase, ultimul care i-a ramas, merge pe ideea de femeie atacata pe care, nu-i asa?, orice om cu un dram de suflet, care a avut macar o mama, daca nu si o sora, sotie sau fiica, simte nevoia s-o protejeze. Victima reala a acestei abordari este insa chiar femeia in general si femeia politician in special.

Dna Dancila vine dupa alta catastrofa nationala, pe numele ei Elena Udrea. A fost de mana cu Carmen Dan. Sunt tot atatea lovituri grele aduse ideii de politician femeie.

Si asa suntem o tara cu puternice tuse misogine. Fenomenul Becali nu e deloc izolat, ci doar mai putin vocal la nivelul pe care radarul media il prinde.

Vor trece ani, va fi nevoie de femei geniale in politica, pentru ca raul facut de prestatia sinistra a Vioricai Dancila sa fie sters si o femeie sa fie din nou luata in mod real in serios in politica mare.

Si este vorba atat despre bilantul dnei Dancila, cat si despre conduita de acum. O femeie politician nu face decat sa valideze misoginismul cand foloseste ca argument genul.

Cand intri in politica, el nu mai conteaza si nu mai ai dreptul la nicio asteptare legata de el. Niciuna. Intrarea in politica inseamna emancipare si egalitate. Si daca le afirmi, nu te mai apuci sa te miorlai pentru ca nu ai un statut special si te ataca barbatii.

V-o imaginati pe dna Merkel smiorcaindu-se ca e femeie atacata? Si chiar nu a fost scutita.

Dna Dancila a lipit de femeia politician niste etichete teribile, care vor ramane si dupa ce domnia sa va ajunge la cosul de gunoi al istoriei. Este mostenirea pe care i-o lasa in mod ironic si Gabrielei Firea.

Eveniment Quarterly Report

Marcel Ciolacu și-a început vizita în SUA la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington. Ce mai are premierul în program
Marcel Ciolacu și-a început vizita în SUA la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington. Ce mai are premierul în program
Premierul Marcel Ciolacu şi-a început vizita oficială în Statele Unite ale Americii la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington. El a comemorat duminică, 3 decembrie, victimele...
AUR continuă „turneul” prezentării candidaților la europarlamentare în țară. „Nu trimitem sinecurişti la Bruxelles, nu trimitem dinozauri politici”
AUR continuă „turneul” prezentării candidaților la europarlamentare în țară. „Nu trimitem sinecurişti la Bruxelles, nu trimitem dinozauri politici”
Reprezentanții AUR continuă prezentarea candidaților la prezidenșiale în toată țara. Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, a declarat,...
#Dancila candidat alegeri prezidentiale , #candidat prezidentiale