Dancila are mai multe proiecte de infrastructura pe agenda sedintei de guvern

Miercuri, 24 Iulie 2019, ora 07:22
2384 citiri
Dancila are mai multe proiecte de infrastructura pe agenda sedintei de guvern

Guvernul se va reuni miercuri, in sedinta, pe ordinea de zi figurand mai multe proiecte privind infrastructura.

Potrivit agendei Guvernului, Executivul va aproba declansarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privata aflate pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica de interes national "Reabilitarea liniei de cale ferata Brasov - Simeria, componenta a Coridorului Rin - Dunare, pentru circulatia trenurilor cu viteza maxima de 160 km/h, tronsonul Brasov - Sighisoara".

Proiectul vizeaza "aprobarea amplasamentului si a declansarii procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privata care constituie coridorul aflat pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica de interes national 'Reabilitarea liniei de cale ferata Brasov - Simeria, componenta a Coridorului Rin - Dunare, pentru circulatia trenurilor cu viteza maxima de 160 km/h, tronsonul Brasov-Sighisoara, subsectiunile: 1. Brasov-Apata si 3. Cata-Sighisoara', de pe raza unitatilor administrativ-teritoriale: Brasov, Bod, Feldioara, Maierus, Apata si Cata - judetul Brasov; Saschiz, Vanatori, Albesti si Sighisoara - judetul Mures si Belin - judetul Covasna".

Totodata, pe agenda sedintei se afla si reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii "Autostrada Sebes-Turda".

Un alt proiect vizeaza modificarea si completarea hotararii privind declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national "Drum expres Craiova-Pitesti si legaturile la drumurile existente", tronsonul 2, aflate pe raza localitatilor Barza, Piatra-Olt, Slatioara si Valea Mare din judetul Olt.

Pe agenda sedintei de azi se afla si reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii 'Centru regional de cercetari avansate pentru boli emergente, zoonoze si siguranta alimentara-ROVETEMERG' la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara 'Ion Ionescu de la Brad' din Iasi.

Un proiect privind stabilirea nivelului stocurilor minime si aprobarea modului de calcul al stocurilor de urgenta pentru titei si/sau produse petroliere a caror constituire revine titularilor obligatiilor de stocare in vederea mentinerii acestora in anul 2020 figureaza pe agenda Guvernului.

Pe ordinea de zi se mai afla si un proiect de lege pentru modificarea OUG 104/2001 privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera.

Totodata, Executivul va adopta o hotarare privind aprobarea inscrierii coridorului de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national "Deschiderea si punerea in exploatare a Carierei Rosia de Jiu, judetul Gorj, la o capacitate de 8 milioane tone/an", aflat in administrarea Ministerului Energiei, in inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

In cadrul sedintei Guvernului va fi prezentat si un raport privind creantele Romaniei la 31 decembrie 2018 provenite din activitatea de export, cooperare economica internationala si alte actiuni externe, derulate inainte de 31 decembrie 1989.

Pe ordinea de zi figureaza si o informare privind situatia asigurarii manualelor scolare pentru anul scolar 2019-2020.

Citeste si:
Ludovic Orban: „Vă dați seama cât de lipsit de experiență e Florin Cîțu. E prima oară în istorie când sunt două moțiuni împotriva guvernului”
Ludovic Orban: „Vă dați seama cât de lipsit de experiență e Florin Cîțu. E prima oară în istorie când sunt două moțiuni împotriva guvernului”
Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a declarat marți, 28 septembrie, că Florin Cîțu are șanse minime de a rămâne premier și a subliniat că este prima oară în istoria...
Cîțu, despre cele două moțiuni de cenzură: „În Parlament astăzi este un festival al celor care vor să arunce țara în aer”
Cîțu, despre cele două moțiuni de cenzură: „În Parlament astăzi este un festival al celor care vor să arunce țara în aer”
Premierul Florin Cîțu a comentat marți, 28 septembrie, vizavi de cele două moțiuni de cenzură, USR PLUS și AUR, respectiv PSD, împotriva guvernului. Acesta a acuzat că în prezent în...
Sursa: AGERPRES