Dancila e rezervata in privinta voucherelor pentru elevii fara absente, propuse de PSD: Nu face parte din Programul de Guvernare

Vineri, 05 Iulie 2019, ora 20:07
2822 citiri
Dancila e rezervata in privinta voucherelor pentru elevii fara absente, propuse de PSD: Nu face parte din Programul de Guvernare
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Viorica Dancila a declarat, vineri, ca proiectul privind acordarea voucherelor de 10 lei pe zi pentru elevii fara absente nu face parte din Programul de Guvernare.

Intrebata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Galati, daca sustine proiectul privind voucherele pentru elevii care nu au absente, Viorica Dancila, presedinte PSD, a spus ca acest proiect nu face parte din Programul de Guvernare si nu poate spune, la acest moment, daca poate fi implementat sau nu.

"In momentul in care am tiparit acel program de guvernare, pe langa masurile pe care le avem in program si care trebuie sa fie respectate, pentru ca ele au fost votate in plenul Parlamentului Romaniei, am cerut in teritoriu mai multe masuri pe care colegii din organizatii le pot pune in urmatoarea perioada.

Printre acele masuri a fost si aceasta (voucherele pentru elevi - n.red.) . Asta nu inseamna ca o sa o implementam. Vom vedea pe fiecare domeniu ce vom prelua din propunerile din teritoriu si pe care le putem transforma in realitate, care este proiectia bugetara a fiecarei masuri, astfel incat sa ne incadram in deficit, in normele pe care le avem", a spus Dancila.

Premierul a explicat ca saptamana viitoare va fi facuta evaluarea fiecarui minister, a masurilor pe care le-au indeplinit ministrii din masurile de guvernare, dar si ceea ce mai este de indeplinit.

"Atunci vom vedea care dintre masurile din teritoriu le putem accepta si care nu. Atunci vom putea spune exact daca o masura sau alta care nu este in programul de guvernare va fi luata de catre Guvernul Romaniei", a mai spus Dancila.

PSD, prin vocea lui Cristian Socol, profesor in cadrul Academiei de Studii Economice si omul din spatele programului de guvernare al PSD, anuntat ca vrea sa le acorde elevilor vouchere in valoare de cate 10 lei pentru fiecare zi cu prezenta integrala la scoala, pentru a-i stimula sa nu mai chiuleasca.

"Plata se va face la inceputul lunii urmatoare. In anul scolar 2019-2020, voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, iar incepand cu anul scolar 2020-2021 si a celor din invatamantul gimnazial", a anuntat pe Facebook Cristian Socol.

#vouchere elevi fara absente , #guvern
Comentarii
Poza movici
movici
rank 5
O la la, cu Dracila! Si ea stie programul de guvernare din scoarta
D
DOBERMANN
rank 5