Dancila: Ii cer presedintelui Iohannis, artizanul acestui haos, sa numeasca rapid un guvern capabil

Joi, 10 Octombrie 2019, ora 17:14
7916 citiri
Dancila: Ii cer presedintelui Iohannis, artizanul acestui haos, sa numeasca rapid un guvern capabil
Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto / Hepta.ro

Premierul Viorica Dancila spune ca respecta decizia Parlamentului, de a demite Executivul prin motiune de cenzura, si asteapta propunerea de guvern si un program de guvernare serios si coerent.

"Ii cer presedintelui Iohannis, artizanul acestui haos, sa numeasca rapid un guvern capabil, daca are de unde. (...) PSD nu e o opozitie facila si o vor simti curand. Sa ii vedem la treaba! Asteptam astazi formula guvernamentala si programul de guvernare!", afirma Dancila.

"Multumim cetatenilor care ne-au acordat increderea in 2016 si multumim celor care ne-au sustinut si ne-au stat alaturi pe durata acestui mandat. Am guvernat pentru oameni, pentru Romania si pentru mai bine. Asa cum am mai spus, nu am avut o guvernare perfecta, dar am avut o guvernare cu rezultate, o guvernare eficienta, orientata spre romani si bunastare, spre masuri de sprijin pentru toate categoriile sociale si progres economic pentru tara", afirma Dancila, intr-o postare pe Facebook.

Ea sustine ca PSD a guvernat mai bine decat reprezentantii dreptei.

"Am guvernat mai bine decat guvernele de dreapta si asa o vom face de fiecare data cand vom avea acest mandat. Noi nu ne-am batut joc de oameni niciodata, nu le-am taiat veniturile, nu i-am discriminat si nu i-am aruncat in saracie. Imi doresc, spre binele acestei tari, sa nu ajungem sa retraim vremurile guvernarii PDL", spune Dancila.

Ea adauga ca respecta decizia Parlamentului de astazi si asteapta propunerea de guvern si un program de guvernare serios si coerent.

"Ii cer presedintelui Iohannis, artizanul acestui haos, sa numeasca rapid un guvern capabil, daca are de unde. Partidul Social Democrat isi va continua lupta pentru romani, isi va urmari proiectul pentru tara si va lupta, in fiecare zi, in fiecare clipa, pentru ca aceasta alianta a nepriceperii, a austeritatii si a oportunismului sa nu ajunga sa faca Romaniei tot raul de care e in stare.

PSD nu e o opozitie facila si o vor simti curand. Sa ii vedem la treaba! Asteptam astazi formula guvernamentala si programul de guvernare!", mai spune Dancila.

Motiunea de cenzura a trecut, iar Guvernul Dancila este demis. Conform rezultatelor oficiale anuntate in plen, au fost prezenti 399 de parlamentari, din care au votat 245.

Trei voturi au fost anulate, astfel ca numarul voturilor valabil exprimate a fost 242. Dintre acestia, 238 au votat pentru adoptarea motiunii de cenzura, iar patru "impotriva".

#Dancila motiune cenzura, #Dancila demisa motiune , #guvern