Dancila sustine ca i-a cerut sefei CE un post important de comisar pentru Romania: La Transporturi sau Energie

Miercuri, 21 August 2019, ora 14:48
5698 citiri
Dancila sustine ca i-a cerut sefei CE un post important de comisar pentru Romania: La Transporturi sau Energie
Foto: captura video Privesc.eu

Viitorul comisar european din partea Romaniei reprezinta in continuare un mister. Premierul Viorica Dancila a vorbit miercuri, la inceputul sedintei de guvern, despre acest subiect, dar nici de aceasta data nu a oferit multe informatii.

Am aflat doar ca Transporturile, Energia sau Mediul reprezinta domeniile de interes pentru tara noastra, in ceea ce priveste portofoliul ce ii va fi alocat in viitoarea CE.

Premierul Viorica Dancila a declarat, miercuri, ca i-a expus aceasta dorinta si presedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la intalnirea pe care au avut-o marti, la Bruxelles.

"Referitor la viitorul comisar european din partea Romaniei, am discutat despre faptul ca Transporturile, Energia sau Mediul reprezinta domeniile de interes pentru tara noastra, in ceea ce priveste portofoliul ce ii va fi alocat in viitoarea CE.

Am subliniat ca Romania e o tara implicata si pentru noi este important sa obtinem unul dintre aceste portofolii", a declarat Viorica Dancila, la inceputul sedintei de guvern.

Premierul a spus ca i-a adus Ursulei von der Leyen si argumente: Romania a obtinut rezultate remarcabile in exercitarea presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

"Un argument in plus il constituie faptul ca Romania a obtinut rezultate remarcabile in exercitarea presedintiei Consiliului UE si a demonstrat ca poate gestiona foarte bine dosare de interes european", a subliniat Viorica Dancila.

Insa premierul nu a spus nici de aceasta data daca Guvernul Romaniei a trimis oficial nominalizarile pentru portofoliul de comisar european catre Comisia Europeana si nici care sunt numele propuse.

Amintim ca Ziare.com a incercat sa obtina un raspuns ferm de la Guvern, cu privire la nominalizarea comisarului european din partea Romaniei.

Solicitarile de informatii au ramas fara un raspuns oficial. Intrebarile erau cat de poate de simple si rezolvabile in doua randuri:

1) A trimis Guvernul Romaniei oficial nominalizarile pentru portofoliul de comisar european catre Comisia Europeana? Mai pe sleau, a plecat plicul din biroul prim-ministrului Dancila sau doar s-au facut niste promisiuni si s-au luat decizii interne?

2) Care sunt aceste nominalizari?

Pe surse politice interne, media a scris ca propunerile sunt Dan Nica si Rovana Plumb, dar aceste doua nume sunt scrise negru pe alb si trimise la Bruxelles?

Guvernul nu a vrut sa raspunda in scris nici primei solicitari, din 14 august, nici celei ulterioare, din 19 august, iar premierul Viorica Dancila a amintit cu jumatate de gura, in deplasarea de la Iasi, ca acestea ar fi nominalizarile.

Ziare.com a intrebat si la Comisia Europeana, daca a primit, iarasi oficial, transparent, asumat propunerile din partea Romaniei. Iata raspunsul, venit in mai putin de o ora, scris, transparent, asumat:

"Intelegem ca ati vrea acuratete, dar, intr-adevar, raspunsul privind propunerile pentru candidatii comisari trebuie dat de guvernul roman. Va sugeram sa il contactati", spune Comisia Europeana, intr-un raspuns pentru Ziare.com, din 14 august.

Am urmat sfatul Comisiei, dar nu am reusit sa trecem de zidul de tacere al Guvernului de la Bucuresti.

In aceeasi zi, cand romanii se pregateau de minivacanta si premierul Dancila de deplasarea cu elicopterul pana peste vai si munti, in indepartata Moldova, cotidianul La Libre Belgique anunta posibila componenta a viitoarei Comisiii Europene, in functie de propunerile de comisar transmise de statele membre. Mai putin sase dintre acestea - Franta, Italia, Belgia, Croatia, Portugalia si Romania - care au termen pana pe 26 august pentru a-si desemna reprezentantii.

Asadar, din informatiile La Libre Belgique, Romania nu trimisese nicio nominalizare la Bruxelles.

Citește și:
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
#comisar european Romania, #Viorica Dancila comisar european , #guvern
Comentarii
Poza Te-o
Te-o
rank 5
Poza Bobby_Fischer
Bobby_Fischer
rank 2
Viorica poate cere doar compasiune!