Ziare.com

Guvernul aloca 252,7 milioane de lei pentru alegerile europarlamentare si a stabilt cum vor arata buletinele de vot

Miercuri, 27 Februarie 2019, ora 19:42

   

Guvernul aloca 252,7 milioane de lei pentru alegerile europarlamentare si a stabilt cum vor arata buletinele de vot
Guvernul a aprobat, miercuri, unele masuri privind organizarea si desfasurarea alegerilor europarlamentare, acestea vizand atat aspecte tehnice, cat si atributiile si sarcinile care le revin institutiilor implicate. De asemenea, au fost aprobate bugetul si cheltuielile, suma necesara pentru buna desfasurare a scrutinului ridicandu-se la 252.732.000 de lei.

Prin hotararile de Guvern adoptate au fost stabilite modelul, dimensiunile, conditiile de tiparire, de gestionare si de utilizare a timbrului autocolant la alegerile pentru membrii din Romania in Parlamentul European din anul 2019, modelul de buletin de vot, de liste electorale si cel al stampilelor birourilor electorale, respectiv al celor cu mentiunea "VOTAT".

De asemenea, au fost stabilite atributiile si sarcinile care revin Autoritatii Electorale Permanente, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Sanatatii, Institutului National de Statistica, Serviciului de Telecomunicatii Speciale, prefectilor si primarilor in pregatirea, organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European din acest an.

"Totodata, au fost aprobate Bugetul si cheltuielile necesare pentru pregatirea, organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European. Astfel, suma necesara pentru buna desfasurare a scrutinului este de 252 de milioane 732 mii lei. Aceste fonduri vor fi repartizate institutiilor cu atributii in organizarea alegerilor, respectiv Ministerului Afacerilor Interne, Secretariatului General la Guvernului, Autoritatii Electorale Permanente, Ministerului Afacerilor Externe si Serviciului de Telecomunicatii Speciale", arata MAI.

In sedinta de Guvern din 14 februarie au fost stabilite deja reglementari cu privire la garantarea organizarii in mod liber, corect si sigur a alegerile europarlamentare, prin masuri de prevenire si combatere a fraudelor electorale, prin asigurarea securitatii cibernetice si a protectiei datelor cu caracter personal prelucrate in context electoral.

Astfel, Autoritatea Electorala Permanenta, impreuna cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Institutul National de Statistica, asigura implementarea si operationalizarea Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal - SIMPV.

Selectia persoanelor care vor asigura operarea Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal in sectiile de votare se va realiza conform prevederilor in vigoare.

De asemenea, AEP va asigura, cu sprijinul STS, aplicatia, echipamentele si serviciile informatice utilizate de Biroul Electoral Central pentru centralizarea rezultatelor votarii. Operatorii de calculator vor asigura inregistrarea video-audio neintrerupta a operatiunilor efectuate de catre membrii birourilor electorale ale sectiilor de votare pentru numararea voturilor.

Formatiunile politice care vor participa la alegeri, precum si candidatii independenti, pot desemna persoane care sa verifice inclusiv in ziua de referinta, pana la incheierea votarii, aplicatia informatica utilizata de BEC si organismele electorale ierarhic inferioare pentru centralizarea rezultatelor votarii.

Presedintele biroului electoral al sectiei de votare va asigura transmiterea prin mijloace electronice catre BEC a fotografiei procesului-verbal privind consemnarea rezultatelor votarii.

Atat inregistrarile, cat si fotografiile proceselor-verbale se vor realiza in localul de vot prin intermediul terminalelor informatice puse la dispozitie de STS, mai arata MAI.

Recent, Guvernul a stabilit oficial ziua de 26 mai pentru alegerile europarlamentare si calendarul pentru alegeri, astfel ca pana in 28 martie trebuie depuse candidaturile.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 5727 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ATENTIE ! Mafiotii psd-alde-udmr vor incerca sa fure masiv voturile!

Romani, NU mai VOTATI mafia psd-alde-udmr a lui drakknea ! Opozitia trebuie sa aiba cel putin 2-3 observatori interni si cel putin 1-2 observatori staini in fiecare sectie de votare, care sa urmareasca inclusiv numararea si procesele verbale. Fiecare partid din opozitie sa aiba numarare paralela dupa copiile proceselor verbale ca sa nu se fure la AEP, unde sunt, de regula, tot hotii mafiei psd-iste a lui drakknea ! De ce credeti ca nu s-a introdus votul electronic cu buletin scanat si votare online ??? Pana si in Moldova au numararea voturilor facuta electronic ...La ei se fura la sectiile de votare cu metodele psd-iste, copiate dupa cele stalinisto-coumuniste rusesti (asa cum a furat drakknea la referendum !) !

 

Pana una alt, vad ca drapelul Romaniei este in berna pe cutia cu

voturi: este cu albastrul in jos!
Nu stiu cum sunt buletinele de vot: doar cu o lista de nume de partide (votati deci partidul, nu candidatul) sau este o lista de nume (votati persoana, nu partidul)? Acest detaliu are si el importanta lui. Si poate permite diverse interpretari la limita legalitatii.

 

E simplu

Este prima sansa a romanilor sa tranteasca mafia PSD, groparii Romaniei din ultimii 30 de ani !

 

Cum vor arata buletinele de vot? Pe toate se va scrie numai

psd, alde si udmr.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor