Ziare.com

Guvernul adopta azi coplata la privat, nimic pe agenda despre OUG pe Justitie

Miercuri, 10 Aprilie 2019, ora 09:19

   

Guvernul adopta azi coplata la privat, nimic pe agenda despre OUG pe Justitie
Guvernul se reuneste, miercuri, de la ora 13:00, in sedinta.

Pe ordinea de zi figureaza proiectul de ordonanta initiat de Ministerul Sanatatii prin care va fi introdusa "coplata la privat". Nu apare nicio alta ordonanta de urgenta pe agenda, asadar, nici cele pe Justitie, pentru care magistratii, precum si numerosi parteneri externi ai Romaniei, au cerut sa nu fie date.

Proiectul de ordonanta de urgenta pentru completarea articolului 230 din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii prevede ca furnizorii privati de servicii medicale care incheie contracte cu casele de asigurari de sanatate pentru servicii aferente spitalizarii continue, ambulatoriului clinic de specialitate si ambulatoriului paraclinic pot incasa direct de la asigurat o contributie personala pentru serviciile contractate.

Potrivit proiectului de OUG postat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, Legea 95/2006 se modifica astfel: "furnizorii privati de servicii medicale care incheie contracte cu casele de asigurari de sanatate pentru servicii aferente spitalizarii continue, ambulatoriului clinic de specialitate si ambulatoriului paraclinic, potrivit legii, pot incasa direct de la asigurat o contributie personala pentru serviciile contractate, cu acordul informat prealabil in scris al asiguratului in acest sens".Totodata, Executivul va adopta si un proiect de hotarare privind aprobarea nivelului cotizatiilor si taxei pentru realizarea interconectarii cu institutii similare internationale in domeniul donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice, precum si pentru acreditarea laboratoarelor de imunogenetica si histocompatibilitate in anul 2019.

In sedinta de guvern urmeaza sa fie adoptat si un proiect de hotarare pentru modificarea si completarea HG 403/2017 privind aprobarea Programului de granturi pentru cercetare-dezvoltare si inovare "Grantul pentru tineri cercetatori Regele Carol I".

Conform proiectului de act normativ postat pe site-ul SGG, "pentru laureatii la olimpiade internationale se acorda suma de 4.000 euro pe an pentru medalia de aur/premiul I, 3.500 euro pe an pentru medalie de argint/premiul II, 3.000 euro pe an pentru medalie de bronz/premiul III, 2.500 euro pentru mentiune", iar "pentru laureatii la olimpiade nationale se acorda suma de 3.000 euro pe an pentru medalie de aur/premiul I, 2.500 euro pe an pentru medalie de argint/premiul II, 2.000 euro pe an pentru medalie de bronz/premiul III, 1.500 euro pentru mentiune".

Pe agenda sedintei figureaza si aprobarea, printr-un memorandum, a unui raport privind activitatea Consiliului de Programare Economica in semestrul II al anului 2018.

De asemenea, in cadrul reuniunii Executivului va fi prezentata si o informare privind stadiul pregatirii si organizarii alegerilor europarlamentare.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2277 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"coplata la privat"

Se ia de la stat si se da la privat?
Sau se mai ia de la asigurat(cu acordul lui) si pentru privat?
...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor