Ziare.com

Guvernul va pune in functiune un sistem IT dedicat adoptiilor, in valoare de 10 milioane de euro

de Redactia Ziare.com
Marti, 17 Septembrie 2019, ora 16:34

   

Guvernul va pune in functiune un sistem IT dedicat adoptiilor, in valoare de 10 milioane de euro
Executivul a aprobat in sedinta de marti un proiect de hotarare pentru crearea unui sistem IT national pentru adoptii. Suma totala a proiectului pentru Sistem Informatic National pentru Adoptie (SINA) este de 45.947.000 de lei, echivalentul a 9.705.745 de euro.

"Finantarea proiectului se realizeaza din fonduri externe nerambursabile si de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Muncii si Justitiei Sociale si Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii", arata nota de fundamentare a actului normativ.

Conform sursei citate, sistemul informatic va furniza o serie de servicii electronice, necesare pentru eficientizarea timpilor de procesare a solicitarilor de adoptie, determinarea celor mai bune optiuni pentru potrivirea dintre copil si persoana/familia adoptatoare si monitorizarea post-adoptie a copilului.

Din punct de vedere informatic, prin realizarea SINA va fi obtinuta alinierea la contextul tehnologic actual, simplificandu-se si securizandu-se totodata modalitatea de prelucrare, stocare si procesare a datelor.

"Astfel, pentru expunerea online catre cetateni si mediul public/privat a serviciilor publice este vizata punerea la dispozitie a urmatoarelor servicii de tip G2C pentru care se va asigura disponibilitate si acces ridicat/consolidat pentru cetateni: - accesarea online a datelor/informatiilor referitoare la proceduri/formulare; - descarcarea on-line a formularelor; - incarcarea online a formularelor; - serviciu de suport/helpdesk", potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotarare.

Beneficiarul va fi Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, iar proiectul va contribui la implementarea Strategiei nationale agenda digitala pentru Romania 2020 (SNADR).
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4489 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

10 milioane de euro pentru 10 adoptii

Suma totala a proiectului pentru Sistem Informatic National pentru Adoptie este de 45.947.000 de lei, echivalentul a 9.705.745 de euro.
Intrebarea care se pune este: pentru cate adoptii anuale se creeaza acest sistem?

 

Atentie DNA ! Un nou TUN !!!

O asemenea aplicatie poate fi realizata de doua persoane in maxim trei luni ! Pot detalia!

 

Bine-nteles!

Se pregatesc sa ciordeasca mascat...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor