Ziare.com

Ordonanta care il face pe Toni Grebla interimar la orice minister, publicata in Monitorul Oficial. Ce prevede

Joi, 12 Septembrie 2019, ora 23:35

   

Ordonanta care il face pe Toni Grebla interimar la orice minister, publicata in Monitorul Oficial. Ce prevede
OUG pentru modificarea Codului administrativ, prin care secretarii din cadrul Guvernului au calitatea de ordonator de credite pe perioada vacantei functiei de ministru a fost publicata in Monitorul Oficial.

Redam integral textul Ordonantei de urgenta pentru completarea art. 61 alin (2) din ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ:

"Avand in vedere faptul ca practica recenta a generat un blocaj in functionarea ministerelor si, implicit, a Guvernului prin nefinalizarea procedurii de constatare a vacantei functiei de ministru si numire a unui nou ministru, luand in considerare faptul ca la nivelul a trei ministere portofoliile de ministru nu sunt ocupate, ceea ce conduce la blocarea activitattii acestor institutii, precum si a organelor de specialitate din subordinea acestora, cu impact negatic asupra cetatenilor si mediului de afaceri,

tinand seama de faptul ca neadoptarea acestor masuri in regim de urgenta garanteaza unele urmari cu impact negativ cu privire la activitatea acestor ministere, cum ar fi neachitarea drepturilor salariale ale angajatilor, nerespectarea obligatiilor financiare prevazute in contracte cu operatori economice, inclusiv neplata facturilor, nerealizarea rambursarilor si a platilor aferente implementarii proiectelor cu finantare europeana/internationala, situatii de natura a determina acumularea unor penalitati, generarea unor actiuni in justitie pentru neindeplinirea unor obligatii ale acestor ministere, rezilierea unor contracte necesare bunei functionari a acestora,

pentru evitarea unor disfunctionalitati majore pentru administratia publica si preintampinarea aparitiei pe viitor a unor situatii similare este imperios necesara crearea unor prevederi legale care sa remedieze aceste situatii, prin consolidarea atributiilor secretarului general al ministerului, inalt functionar public cu rol de a asigura continuitatea activitatii ministerului, care, in situatia vacantei functiei de ministru sau pe perioada in care ministrus se afla in imposibilitatea exercitarii atributiilor, dobandeste atributia de ordonator principal de credite.

In temeiul art 115 (4) din Constitutia Romaniei, republicata,

Guvernul adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Articol unic- La articolul 61 (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 555 din 5 iulie 2019, dupa litera c. se introduce o noua litera, litera c.1, cu urmatorul cuprins:

c.1) indeplineste, prin exceptie de la prevederile articolului 56 (1) litera d calitatea de ordonator principal de credite, pe perioada vacantei functiei de ministru sau in situatia in care aceasta se afla in imposibilitatea absoluta a exercitarii atributiilor".

Dancila motivase luni ca acest act normativ are ca scop deblocarea Guvernului in urma refuzului presedintelui Klaus Iohannis de a numi interimari.

"Pentru deblocarea acestei situatii vom adopta o hotarare de Guvern prin care vom transfera de la Ministerul pentru relatia cu Parlamentul catre secretariatul general al Guvernului avizarea privind oportunitatea emiterii OUG in sensul motivarii situatiei exceptionale asa cum cere legislatia. Este o masura fireasca avand in vedere ca oportunitatea emiterii actelor normative apartine Guvernului in ansamblul sau, iar acest aviz poate fi dat de catre Secretariatul General al Guvernului.

De altfel acest atribut a apartinut in trecut unui departament aflat in subordinea aparatului de lucru al Guvernului. Am spus de nenumarate ori ca vom face tot ce ne sta in putinta pentru a asigura stabilitatea guvernamentala sa ne asiguram ca oamenii isi primesc drepturile si nu au de suferit. Asa vom face pentru ca romanii nu merita sa fie sacrificati de interesele de campanie ale candidatului Klaus Iohannis", a spus Dancila la inceputul sedintei de Guvern.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Toni Grebla SGG emite OUG
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 4445 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
16 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

da da da da , foarte bine ! Romania trebuie greblata bine !

bravo Grebla ! bravo psd !
huuuuuuuuuuuuuooooooooo Romania ! bravo psd ! bravo Grebla !

 

Ptiu! Ce duhoare....

Iar a facut o mamaliga rezistenta buuuuuuuuuum

am facut-o speciala pentru tine ! - pofta buna -

--------------------------

Imaginea perfecta pentru partidul hotilor ....

Hotul de capre, inca in procese cu statul roman care vrea sa-l pedepseasca pentru furaciuni, este sef peste toate ministerele. Bravo, cred ca P$D-istii si-au facut poze cu magnet cu Grebla si le-au pus pe frigidere, cum era pe vremuri secera si ciocanul.

Bbbbuuumm a zis ca fara Soros "viata e pustiu"!!!!

Bbbbuuummm atita poate atita face!!!!

Un penal

spalat de legile proinfractor ale lui tudorel toader(apropo,cind il puneti ba sub acuzare pe asta si sa-i luati averile ilicite?)acuma este prospat precum o virgina neincinerata.
Toata lumea stie ca esti penal ba grebla.Paziti-va buzunarele cind vb cu el.

Grebla e de la psd si are voie sa distruga Romania

jos Romania ! huuuuuuuuuoooooooo Romania ! bravo Grebla ! bravo psd !

Si buuum-ul asta-i tot pentru mine?

Intzeleg, dar ce ai cu restul userilor? De ce sa sufere si ei?

Si mana Grebla i se facu .....

ca sa aduca in scorburile lor avutiile Romaniei.

La PSD, grebla e universala. Ei se scarpina cu ea, se piaptana cu ea

..grebleaza banii murdari cu ea, scormona in arahat cu ea si se scobesc in dinti cu ea. In ordinea asta.

 

"grebla si strutii"

Cautare cu termenii "grebla si strutii" si se lamureste problema.
Apare alta problema majora si anume de ce sa mai avem un numar enorm de ministere si incredibil de mare de ministrii?
Avem "grebla" buna la toate!!!
Oare "grebla" va primi si salariile celor pe care-i inlocuieste?

Toni Grebla interimar la orice minister

Il asteptam cu interes pe D-nul Sapa la inmormintarea acestui superb guvern...

 

Este evident

un abuz care ar trebui sanctionat prompt. dar cine s-o faca?

 

Avocatul Poporului?

Avocatul Poporului (numit de ALDE) ar trebui sa conteste imediar ordonanta la CCR.

Hai sa vedem cat de partid de opozitie e cu adevarat ALDE. Mie imi pare ca sunt in opozitie doar cu numele, incercand sa mai pacaleasca ceva alegatori inainte de alegeri. Declaratiile lui Tariceanu sau Vosganian sunt comic-grotesti, ne explica lam chinuri cumplite au fost supusi de PSD si cum au rezistat ei 5 ani la guvernare doar de dragul tarii.

Cum a fost votata.oug fara ministri

Guvernare de ***.
Ce le fu—e mintea.
Da-I cu grebla, nu mai lasi nimic pentru ceilalti.

 

E foarte simplu

Din momentul in care mafiotii din alde s-au retras de la guvernare pana in momentul in care guvernul mafiei PSD va obtine un nou vot de incredere in shparlament toate actele emise de guvernul mafiei PSD (OUG, hotarari) sunt nule !

https://youtu.be/F0xunqJ8D70?list=PL3VSELaVFDBjjiOB9SCeVxWhG9SInwHuA

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor