Reactii la planul lui Dancila: PNL ii spune ca nu scapa de Parlament, USR ii cere lui Iohannis sa respinga ministrii

Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 17:53
3965 citiri
Reactii la planul lui Dancila: PNL ii spune ca nu scapa de Parlament, USR ii cere lui Iohannis sa respinga ministrii
Foto: Arhiva Facebook/Viorica Dancila

Liderul USR, Dan Barna, ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa respinga propunerile de ministri facute de Viorica dancila si sa puna "capat acestui targ de parlamentari si de ministri".

"Domnule presedinte Iohannis, respingeti propunerile de astazi ale premierului Viorica Dancila si puneti capat acestui targ de parlamentari si de ministri. Viorica Dancila trebuie sa vina in Parlament. Fac apel la partidele de opozitie sa semneze pactul pentru anticipate si sa incepem acest proces cu motiunea de cenzura. Este timpul sa ne intoarcem la oameni!", a scris, miercuri, pe Facebook, liderul USR, Dan Barna.

Totodata, liderul deputatilor liberali, Raluca Turcan, sustine ca noile propuneri de ministri din partea ALDE facute de Viorica Dancila sunt "scamatorii pentru ca nu poate strange cele 233 de voturi in Parlament". Turcan sustine ca Guvernul trebuie legitimat in Parlament si oricate "jonglerii" mai face, Dancila "trebuie sa-si faca bagajele, pentru ca va fi demisa prin motiune de cenzura".

"CA SA FIE CLAR: Viorica Dancila apeleaza la scamatorii pentru ca nu poate strange cele 233 de voturi in Parlament! Viorica Dancila a ales sa prelungeasca criza guvernamentala din Romania, de frica sa nu piarda puterea pentru ea si pentru PSD. In loc sa vina in Parlament, asa cum o obliga Constitutia, Viorica Dancila recurge la jonglerii care duc Guvernul cu totul in afara legii", a scris, miercuri, pe Facebook, Raluca Tircan.

Potrivit acesteia, ALDE a iesit de la guvernare.

"Ministrii nominalizati nu schimba cu nimic incurcatura juridica in care Viorica Dancila a dus tara si nici nu aduc Guvernului majoritatea parlamentara. Ieri a tranzactionat sefia Senatului cu un fugar din ALDE, iar astazi vrea sa repete aceeasi reteta, prin desemnarea unor ministri fara legitimitate politica. Dancila incalca in mod flagrant Constitutia. Guvernul trebuie validat in Parlament. Oricate scamatorii va mai incerca, Viorica Dancila trebuie sa-si faca bagajele, pentru ca va fi demisa prin motiune de cenzura", a mai scris Turcan.

Premierul Viorica Dancila a anuntat miercuri ca nominalizeaza in Guvern reprezentati ALDE la Mediu - Gratiela Gavrilescu, Energie - Ion Cupa, Relatia cu Parlamentul - Stefan Baisanu.

Dancila a mai anuntat ca va trimite presedintelui Klaus Iohannis si nominalizarea lui Dan Chirila la MAI si pe cea a Cameliei Gavrila la Educatie.

Citește și:
Ciolacu îi dă peste nas lui Iohannis: „Nu putem fi pompieri la nesfârșit!; Desemnarea premierului este atributul președintelui”
Ciolacu îi dă peste nas lui Iohannis: „Nu putem fi pompieri la nesfârșit!; Desemnarea premierului este atributul președintelui”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a venit joi, 9 februarie, cu o replică pentru președintele Klaus Iohannis, afirmând că desemnarea premierului este un atribut care revine, conform Constituției,...
România ajută Siria, în urma cutremurului. Decizia anunțată de Guvern
România ajută Siria, în urma cutremurului. Decizia anunțată de Guvern
Premierul Nicolae Ciucă a convocat joi, 9 februarie, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care a aprobat hotărârea privind sprijinirea Republicii Arabe Siriene,...