Scrisoare deschisa catre premierul Viorica Dancila: Si noi va banuim de incompetenta

Autor: Florin Andrei - economist
Vineri, 28 Septembrie 2018, ora 07:22
20844 citiri

Stimata doamna prim-ministru al Romaniei,

Am urmarit cu mare interes turneul pe care l-ati efectuat la Bruxelles si rezultatul intalnirilor cu liderii principalelor formatiuni politice din Parlamentul European.

Dintre toate acestea, mi-a atras atentia declaratia doamnei Ska Keller, presedintele grupului verzilor din Parlamentul European, care ne-a relatat urmatoarele despre intalnirea cu dvs.: "A spus ca se banuieste ca protestatarii au fost trimisi din afara si ca erau drogati".

Stimata doamna Viorica Dancila, sunteti prim-ministrul Romaniei, iar aceasta calitate nu va da dreptul ca la intalnirile de rang inalt sa prezentati supozitii sau banuieli.

Mi-ar parea rau sa cred ca ati confundat punctajul primit la interviurile Antenei 3 sau Romaniei TV cu cel de la intalnirile oficiale. Probabil, drogul primit de populatia Romaniei a fost reprezentat de promisiunile PSD din 2016 si, bineinteles, programul de guvernare.

Doamna prim-ministru, in calitatea dvs., aveti acces la toate informatiile, din partea tuturor serviciilor si institutiilor, astfel ca nu puteti face presupuneri.

Eu, in calitate de cetatean, pot face presupuneri, deoarece nu am acces la informatii precum aveti dvs. O astfel de presupunere, sau banuiala, poate fi ca sunteti coordonata de catre dl. Liviu Dragnea, presedintele PSD, asupra caruia am serioase indoieli ca este o persoana de buna credinta si sa nu uitam, totusi, ca vorbim de o persoana dublu condamnata penal.

Consider ca este necesar sa analizati activitatea dvs., deoarece astfel de declaratii sau actiuni nu ne fac cinste si conduc la o decredibilizare a Romaniei in fata partenerilor europeni.

Ma intreb care este opinia oficialilor europeni atunci cand reprezentantii Romaniei vorbesc despre statul paralel - un concept care nu exista pana anul trecut, cetateni drogati care protesteaza, cetateni platiti din extern si alte astfel de chestiuni care pun in pericol reputatia Romaniei.

Doamna prim-ministru, ma intreb de ce nu le-ati vorbit oficialilor europeni despre necesitatea accelerarii absortiei fondurilor europene necesare in infrastructura, in Sanatate, in Educatie.

De asemenea, nu am auzit nimic despre proiecte care sa fie realizate prin planul de investitii Junker, si la acesta fiind codasi, ca si la absortia fondurilor europene.

Cu deosebita consideratie,

Florin Andrei

Cetatean, finantist si cadru didactic (asociat)

Florin Andrei este economist, doctor in Finante si auditor financiar, cadru didactic asociat al Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si burse de valori din cadrul ASE Bucuresti. Lucreaza de peste 5 ani in mediul academic si de peste 11 ani in mediul financiar-bancar. Se descrie ca un profesor "altfel", care pune accent in ceea mai mare masura pe partea practica a notiunilor studiate, ii provoaca pe studenti sa fie mai informati si sa isi dezvolte un limbaj economic dar si sa se implice activ in comunitate.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Citeste si:
Nicușor Dan anunță deblocarea conturilor Primăriei Generale, după acțiunea în instanță a omului de afaceri Costică Constanda
Nicușor Dan anunță deblocarea conturilor Primăriei Generale, după acțiunea în instanță a omului de afaceri Costică Constanda
Primarul General al Capitalei a anunțat, într-un mesaj postat pe Facebook, decizia judecătorilor privind deblocarea conturilor instituției pe care o conduce. ”Judecătoria Sector 5 a...
Prințul Charles a fost primit la Cotroceni de Klaus Iohannis. Ce a discutat șeful statului cu moştenitorul Coroanei Britanice VIDEO
Prințul Charles a fost primit la Cotroceni de Klaus Iohannis. Ce a discutat șeful statului cu moştenitorul Coroanei Britanice VIDEO
Prințul Charles a fost primit miercuri, 25 mai, la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis. Ulterior, moştenitorul Coroanei Britanice s-a întâlnit și cu premierul Nicolae Ciucă....