Tupeul de a crede ca ei sunt Romania

Autor: Costel Alexe - deputat PNL
Vineri, 12 Octombrie 2018, ora 08:26
11043 citiri

"Este datoria mea ca si comisar european pentru politica regionala sa avertizez in toate statele membre, deci implicit si in Romania, despre riscul pierderii sau dezangajarilor de fonduri si mai ales in domeniul infrastructurii, avand in vedere ca sunt lucrari complexe, care dureaza ani de zile, trebuie sa imi fac datoria si sa spun ca atunci cand o tara risca sa-si piarda sansa la dezvoltare pentru generatii intregi (...) Chiar vreau sa va anunt public ca nu mai accept insultele din partea Guvernului Romaniei fata de munca pe care o fac".

Declaratia ii apartine Corinei Cretu, comisar european pentru Dezvoltare Regionala. Comisar propus de PSD, care critica Guvernul PSD.

Care este atitudinea Guvernului PSD fata de Uniunea Europeana?

Tacere cand e vorba de cele 800 de milioane de euro pe care riscam sa le pierdem la capitolul fonduri europene, plus declaratii sforaitoare si fals patriotism de tipul "sa nu ne spuna noua Europa, noi suntem Romania", in alte ocazii.

Asta este directia pe care o urmeaza PSD.

Stimate domnule Dragnea, stimata doamna Dancila, e nevoie de mult tupeu sa va considerati voi Romania.

Romania este mult mai mult de atat. Romania e stat din 1859 si are in spate alte sute de ani de istorie, cea mai mare parte integrata mai mult sau mai putin civilizatiei europene.

Romania are in spate 20 de milioane de locuitori si stramosii lor care au sperat mereu intr-o viata mai buna.

Romania are in spate o idee si cauta de la inceputurile sale sa se dezvolte cat mai mult si sa fie parte a Europei. E o insulta sa te crezi Romania, sa spui ca Romania e atacata. Daca e atacata, e atacata din interior, de coruptie si incompetenta guvernamentala.

Autoritatile europene si grupurile politice din Uniunea Europeana, inclusiv grupul socialistilor, nu critica Romania, ci critica un guvern inept. Vorbim de un guvern care nu este in stare sa atraga fonduri europene si a carui principala sarcina pare a fi sa-l scape de inchisoare pe Liviu Dragnea.

Vorbim de un guvern care arunca banii pe lucruri absurde in timp ce nu avem infrastructura. Moldova asteapta si acum, iar Guvernul se poarta de parca aceasta regiune ar fi din alta tara si nu merita sa fie bagata in seama.

Apartenenta la Uniunea Europeana este unul dintre marile castiguri ale Romaniei moderne. Orice pasi care ne pun in afara valorilor sale, orice greseli care ne fac sa nu aducem beneficiile sale in Romania, incepand de la fonduri pana la oportunitati, sunt gesturi de neacceptat.

Nu avem nevoie de patriotism sforaitor marca Viorica Dancila pe care propaganda PSD incearca sa o transforme in, atentie, nu radeti, "doamna de fier". Avem mai multa nevoie de creier si de organizare pentru a dezvolta Romania.

Patriotismul adevarat nu inseamna sa tipi, nu inseamna sa urli, nu inseamna sa te lamentezi despre cum aperi tu "tarisoara", inseamna sa faci ce e bine pentru tara ta, in primul rand in economie si administratie.

PSD, prin tot ceea ce face in raport cu Uniunea Europeana, franeaza dezvoltarea Romaniei. Cu adevarat insultator e ca face asta in timp ce tipa isteric la Europa sau elimina, unul cate unul, fundamentele statului de drept.

Romania avea o oportunitate mare sa arate ce poate in 2019, odata cu preluarea presedintiei Consiliului UE. Mi-e teama ca este deja o oportunitate ratata. Uitati-va la prestatia premierului Dancila sau a ministrului Economiei, domnul Andrusca, si va puteti da seama de ce sunt in stare ei "in fruntea Europei"!

Doamne fereste!

Costel Alexe este deputat PNL si co-presedinte TNL

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Corina Cretu Guvernul Dancila, #fonduri europene Romania , #guvern
Comentarii