Un medic veterinar acuzat de plagiat a fost numit de Dancila secretar de stat in Ministerul Educatiei

Miercuri, 31 Ianuarie 2018, ora 08:34
6769 citiri
Un medic veterinar acuzat de plagiat a fost numit de Dancila secretar de stat in Ministerul Educatiei

Ioan Stefan Groza, profesor al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, a fost numit secretar de stat in Ministerul Educatiei. Groza, care a mai lucrat pe un post de director in Ministerul Educatiei in perioada in care ministru al Educatiei era Sorin Campeanu, a fost acuzat de plagiat.

Decizia de numire a Ioan Stefan Groza in functia de secretar de stat in Ministerul Educatiei Nationale, semnata de premierul Viorica Dancila, a fost publicata marti in Monitorul Oficial.

Ioan Stefan Groza, in varsta de 62 de ani, este medic veterinar, profesor la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca - Facultatea de Medicina Veterinara, coordonator al Disciplinei de Reproductie, Obstetrica si Ginecologie.

In perioada 2014 - 2016, Stefan Groza, despre care presa locala scrie ca ar fi un apropiat al lui Ioan Rus, a fost director al Directiei Generale Invatamant Universitar din Ministerul Educatiei. De asemenea, el a fost si consilier in Ministerul Educatiei.

Groza, care a fost decan al Facultatii de Medicina Veterinara, a candidat de mai multe ori pentru postul de rector al USAMV Cluj-Napoca, insa a pierdut.

Scandaluri cu plagiat si animatoare

Potrivit presei locale, Groza a fost implicat intr-un scandal dupa ce la o intrunire a profesorilor de la patru universitati pe tema imbunatatirii invatamantului superior, organizata din fonduri europene si desfasurata la Predeal, si-au facut aparitia mai multe dansatoare exotice. Ioan Stefan Groza, care era manager al proiectului cu fonduri europene, a declarat atunci ca animatoarele ar fi intrat in sala de conferinte dupa incheierea dezbaterilor si ca ar fi fost vorba despre o "surpriza" din partea conducerii hotelului.

De asemenea, Groza a fost acuzat ca a plagiat o lucrare de specialitate. "Nu este adevarat ca sunt acuzat de plagiat. Sunt suspiciuni de plagiat, ceea ce este diferit", afirma Stefan Groza la momentul aparitiei acestor acuzatii.

Presa locala a mai scris ca Groza, care ar fi fost promovat in Ministerul Educatiei de Sorin Campeanu, ar fi inmatriculat direct in anul trei studentii unei scoli postliceale de zootehnie din Israel, in perioada in care era decanul Facultatii de Medicina Veterinara.

De asemenea, el ar fi redus numarul de ore sub limita impusa de o directiva europeana, iar ulterior decizia a fost validata printr-o hotarare de guvern.

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...