Un medic veterinar acuzat de plagiat a fost numit de Dancila secretar de stat in Ministerul Educatiei

Miercuri, 31 Ianuarie 2018, ora 08:34
7040 citiri
Un medic veterinar acuzat de plagiat a fost numit de Dancila secretar de stat in Ministerul Educatiei
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Ioan Stefan Groza, profesor al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, a fost numit secretar de stat in Ministerul Educatiei. Groza, care a mai lucrat pe un post de director in Ministerul Educatiei in perioada in care ministru al Educatiei era Sorin Campeanu, a fost acuzat de plagiat.

Decizia de numire a Ioan Stefan Groza in functia de secretar de stat in Ministerul Educatiei Nationale, semnata de premierul Viorica Dancila, a fost publicata marti in Monitorul Oficial.

Ioan Stefan Groza, in varsta de 62 de ani, este medic veterinar, profesor la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca - Facultatea de Medicina Veterinara, coordonator al Disciplinei de Reproductie, Obstetrica si Ginecologie.

In perioada 2014 - 2016, Stefan Groza, despre care presa locala scrie ca ar fi un apropiat al lui Ioan Rus, a fost director al Directiei Generale Invatamant Universitar din Ministerul Educatiei. De asemenea, el a fost si consilier in Ministerul Educatiei.

Groza, care a fost decan al Facultatii de Medicina Veterinara, a candidat de mai multe ori pentru postul de rector al USAMV Cluj-Napoca, insa a pierdut.

Scandaluri cu plagiat si animatoare

Potrivit presei locale, Groza a fost implicat intr-un scandal dupa ce la o intrunire a profesorilor de la patru universitati pe tema imbunatatirii invatamantului superior, organizata din fonduri europene si desfasurata la Predeal, si-au facut aparitia mai multe dansatoare exotice. Ioan Stefan Groza, care era manager al proiectului cu fonduri europene, a declarat atunci ca animatoarele ar fi intrat in sala de conferinte dupa incheierea dezbaterilor si ca ar fi fost vorba despre o "surpriza" din partea conducerii hotelului.

De asemenea, Groza a fost acuzat ca a plagiat o lucrare de specialitate. "Nu este adevarat ca sunt acuzat de plagiat. Sunt suspiciuni de plagiat, ceea ce este diferit", afirma Stefan Groza la momentul aparitiei acestor acuzatii.

Presa locala a mai scris ca Groza, care ar fi fost promovat in Ministerul Educatiei de Sorin Campeanu, ar fi inmatriculat direct in anul trei studentii unei scoli postliceale de zootehnie din Israel, in perioada in care era decanul Facultatii de Medicina Veterinara.

De asemenea, el ar fi redus numarul de ore sub limita impusa de o directiva europeana, iar ulterior decizia a fost validata printr-o hotarare de guvern.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Viorica Dancila secretar stat Educatie plagiat, #Ioan Stefan Groza secretar Educatie , #guvern