Dancila asteapta un raspuns de la Iohannis cu privire la nominalizarile de ministri. Mandatul interimarilor expira vineri

Joi, 06 Iunie 2019, ora 17:24
2990 citiri
Dancila asteapta un raspuns de la Iohannis cu privire la nominalizarile de ministri. Mandatul interimarilor expira vineri
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Viorica Dancila a declarat, joi, ca asteapta un raspuns de la presedintele Klaus Iohannis cu privire la ministrii pe care i-a propus la Justitie, Fonduri Europene si Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni. Este vorba despre Ana Birchall, Roxana Manzatu si Natalia Intotero.

Asta in conditiile in care cele trei institutii sunt conduse in prezent de interimari, ale caror mandate expira vineri.

Viorica Dancila a precizat ca a discutat miercuri cu seful statului despre propunerile facute, care a analizat CV-urile acestora, si asteapta sa primeasca un raspuns.

"Am discutat ieri, am motivat propunerile si astept acum sa vina cu un raspuns referitor la cele trei portofolii ale caror mandate expira maine. Am discutat despre fiecare propunere, am spus de ce i-am propus, faptul ca imi doresc sa avem oameni cu experienta. Vom lua o decizie pentru functia de vicepremier pe probleme economice, pentru ca dupa cum stiti Viorel Stefan va pleca la Curtea de Conturi a Uniunii Europene", a spus Dancila, joi, dupa o sedinta cu partenerii de la ALDE.

In ceea ce priveste o alta propunere pentru functia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei, dupa ce Klaus IOhannis a anuntat ca va respinge nominalizarea lui Titus Corlatean, Viorica Dancila a spus ca va lua o decizie dupa ce seful statului va anunta oficial respingerea.

In 29 mai, premierul Viorica Dancila a transmis presedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor ministri pentru portofoliile din Guvern ocupate de interimari.

Astfel, Dancila vrea ca la Ministerul Justitiei sa ramana permanent Ana Birchall, cea care a preluat interimatul dupa demisia lui Tudorel Toader. In locul Rovanei Plumb, care pleaca la Bruxelles, Dancila o propune la Ministerul Fondurilor Europene pe Roxana Manzatu, deputat PSD de Brasov. La Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni ar urma sa se intoarca Natalia Intotero, cea care a plecat din Guvern pentru a fi pusa pe lista de candidati la europarlamentare, dar care nu a prins postul. Intotero a fost pe pozitia 11 pe lista PSD, iar social democratii nu au decat 8 eurodeputati.

Nu in ultimul rand, Dancila il vrea viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei pe Titus Corlatean.

Klaus Iohannis a anuntat insa, o zi mai tarziu, ca va respinge nominalizarea lui Corlatean.

"Am primit propuneri pentru ministri si ma voi referi la una singura, pe celelalte le discutam cu alta ocazie. PSD l-a propus pe Corlatean, artizanul catastrofei de la alegerile din 2014.

Nu e suficient ca PSD si-a batut de romani, indrazneste sa mi-l propuna pe artizanul catastrofei la alegerile din 2014. Mi se pare o alegere total nepotrivita si va fi clar respinsa. Corlatean nu va fi ministru la nimic", punctat presedintele.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Viorica Dancila ministri interimat , #Klaus Iohannis