Dancila: Iohannis nu accepta consensul. Cred ca caracterizarea cea mai buna ne-o face romanii

Duminica, 23 Decembrie 2018, ora 20:52
11557 citiri
Dancila: Iohannis nu accepta consensul. Cred ca caracterizarea cea mai buna ne-o face romanii
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Premierul Viorica Dancila a declarat ca presedintele Klaus Iohannis este un om care nu accepta consensul, adaugand: "Cred ca caracterizarea cea mai buna ne-o face romanii".

Despre Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, ea a spus ca sunt oameni puternici, cu personalitate puternica, oameni implicati si care vor sa faca bine Romaniei.

Viorica Dancila a mai afirmat, intr-un interviu difuzat duminica seara de Romania TV, ca nu se astepta ca presedintele "sa jigneasca premierul Romaniei, mai ales ca premierul este o femeie", dar ca ea este un om puternic si poate trece peste aceste obstacole.

Ea a spus ca "ceea ce nu te omoara te intareste" si ca, daca in primele zile de la preluarea mandatului era putin dezamagita, debusolata de atacurile la adresa sa, este puternica si va trece peste obstacole.

Dancila a spus ca uneori a facut greseli pe care le regreta, dar, desi este in politica de 23 de ani, este emotiva.

"Nu trebuie sa mai avem politicieni-robot, care nu simt simpatie pentru oameni, nu iubesc oamenii. Poate am facut greseli pe care mi le insusesc si eu sunt cel mai mare critic. Nu e important cand faci greseli de exprimare, e important cand gresesti fata de oameni", a adaugat ea.

Intrebata care este relatia cu presedintele Iohannis, Viorica Dancila a afirmat ca a incercat sa aduca echilibru.

"Prin faptul ca premierul este o femeie am incercat sa aduc echilibru si sa incerc sa fac pe toata lumea sa inteleaga ca o relatie interinstitutionala e buna pentru Romania. Nu am gasit raspuns la presedinte. (...) Pentru mine e greu de inteles ca acest razboi continua si ca in permanenta vorbim prin intermediul conferintelor de presa, declaratiilor de presa, cand am putea sa avem o discutie aplicata, la telefon, nu despre noi, ci despre subiectele pentru tara", a spus ea.

Intrebata cum l-ar caracteriza pe Klaus Iohannis, Viorica Dancila a afirmat: "Un om care nu accepta consensul. Cred ca e greu pentru mine ca premier sa ii pun o eticheta presedintelui".

"Cred ca caracterizarea cea mai buna ne-o face romanii", a adaugat premierul Dancila, facand o noua greseala de exprimare.

In ceea ce il priveste pe liderul PSD, Viorica Dancila a spus ca are o relatie foarte buna cu Liviu Dragnea.

Intrebata daca au fost momente in care sa medieze intre Dragnea si Tariceanu, ea a spus ca nu au fost astfel de situatii.

"Nu vreau sa spun ca nu au existat opinii diferite, si intr-o familie uneori sunt opinii diferite. Nu a fost nevoie, pentru ca cei doi presedinti discuta", a continuat Viorica Dancila, care a mai spus ca Dragnea si Tariceanu sunt "oameni puternici, cu personalitate puternica, oameni implicati si care vor sa faca bine Romaniei".

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Viorica Dancila Klaus Iohannis , #Klaus Iohannis