Dancila spera ca Iohannis ii va numi cei doi ministri saptamana aceasta: O sa-l sun pe presedinte

Duminica, 03 Februarie 2019, ora 20:00
2759 citiri
Dancila spera ca Iohannis ii va numi cei doi ministri saptamana aceasta: O sa-l sun pe presedinte

Premierul Viorica Dancila a declarat, duminica, la Parlament, ca nu a primit niciun semnal din partea Presedintiei legat de numirea ministrilor Dezvoltariii si Transporturilor, precizand ca il va suna pe Klaus Iohannis pentru a discuta pe aceasta tema.

"Nu, nu am niciun semnal legat de cele doua propuneri, cele doua ministere. Speranta, este ca in aceasta saptamana presedintele Iohannis sa dea un raspuns clar pentru a vedea cum procedam. Deja a trecut o luna din Presedintia rotativa a Consiliului UE detinuta de catre Romania. Am sa incerc sa fac un nou apel catre presedinte, sa vad care este opinia dumnealui. O sa-l sun pe presedinte. Eu sper sa aiba o atitudine constrctiva si in beneficiul tuturor", a declarat, duminica, Viorica Dancila.

Dancila spune ca lipsa a doi ministri se cunoaste in Guvern.

"Avem directive importante, avem acte normative importante pe agenda europeana si credeti-ma ca lipsa a doi ministri in Guvern, chiar daca domnul Teodorovici, doamna Plumb, au incercat sa fie cat mai activi pe plan european, acest lucru se cunoaste, o munca dubla, atat in Guvernul Romaniei, cat si la nivel european", a completa Dancila.

Anterior premierului, presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, duminica, ca partidul mai asteapta putin in ceea ce priveste amanarea numirii de catre presedintele Iohannis a doi ministri, afirmand ca seful statului ar trebui sa spuna si de ce refuza numirile de ambasadori.

Premierul Viorica Dancila i-a trimis, pe 21 ianuarie, o noua scrisoare lui Klaus Iohannis in care ii cere sa-i numeasca la Dezvoltare si Transporturi pe Olguta Vasilescu si Mircea Draghici, afirmand ca ea beneficiaza de dreptul exclusiv de apreciere si de alegere a persoanelor propuse a face parte din guvern.

Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis, anterior, premierului Viorica Dancila o scrisoare in care explica de ce a refuzat numirile, precizand ca documentatia care insoteste propunerile de numire a Olgutei Vasilescu si Mircea Draghici la Dezvoltare si Transporturi este incompleta.

Seful statului sustine ca documentatia e incompleta, certificatul de cazier judiciar fiind singurul document care atesta situatia judiciara a unei persoane.

In acest context, secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu a anuntat ca va sesiza CCR aceasta situatie.

Citeste si:
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit sâmbătă, 28 mai, o delegaţie a Senatului SUA condusă de Robert Portman. În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte legate de sprijinul...
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...