Guvernul va depune plangere penala pe numele lui Klaus Iohannis UPDATE

Sambata, 31 August 2019, ora 17:44
12464 citiri
Guvernul va depune plangere penala pe numele lui Klaus Iohannis UPDATE
Foto: Guvernul Romaniei

Guvernul va depune plangere penala pe numele presedintelui Klaus Iohannis, pe fondul afirmatiilor sefului statului, care a numit Executivul ca fiind unul "corupt", au declarat surse politice sambata, iar informatia a fost confirmata ulterior de Viorica Dancila.

Potrivit surselor citate, plangerea va fi depusa luni dimineata. Subiectul a fost discutat in sedinta Comitetului executiv de la malul marii la finalul careia Viorica Dancila a anuntat deciziile luate.

"Legat de afirmatia presedintelui Romaniei ca acest Guvern este corupt, vom actiona in judecata pentru ca, asa cum am spus, este foarte usor sa lipesti etichete, dar aceste etichete trebuie sa aiba un fundament. Nu am avut niciodata probleme de coruptie, ba dimpotriva, am fost unul dintre luptatorii pentru statul de drept, dar si pentru respectarea drepturilor si libertatilor cetatenilor", a spus premierul, la finalul CExN.

In urma cu cateva zile, Viorica Dancila a afirmat ca este revoltator faptul ca seful statului Klaus Iohannis foloseste de la tribuna oficiala a Administratiei Prezidentiale expresia "Guvern corupt". Premierul i-a cerut presedintelui sa prezinte urgent probe in acest sens.

"Este de-a dreptul revoltator faptul ca domnul Iohannis foloseste de la tribuna oficiala a Administratiei Prezidentiale expresia "Guvern corupt". Il somez pe candidatul Klaus Iohannis sa prezinte de urgenta probe pentru aceasta afirmatie care dauneaza profund imaginii Romaniei. Ii asigur pe toti romanii ca in ceea ce ma priveste, nu a existat niciun act de coruptie si nicio problema de ordin juridic care sa umbreasca activitatea mea", a spus Dancila.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca respinge integral remanierea propusa de premierul Viorica Dancila, precizand ca propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile.

"Nu ar trebui sa fie, insa, nicio surpriza pentru nimeni. Dimpotriva, este rezultatul firesc a doi ani si jumatate de guvernare haotica, incompetenta si corupta. Prin votul din 26 mai, romanii le-au transmis PSD si ALDE un mesaj extrem de clar, pe care ei, PSD si ALDE, pur si simplu se fac ca nu il inteleg", a explicat Klaus Iohannis.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#guvern plangere penala Klaus Iohannis , #Klaus Iohannis