Razboiul stenogramelor, faza "plec in Israel"

Vineri, 27 Aprilie 2018, ora 13:12
7028 citiri
Razboiul stenogramelor, faza "plec in Israel"

Doamnele Olguta Vasilescu si Viorica-Vasilica Dancila isi imaginau probabil ca-l fac harcea-parcea pe presedintele tarii, tot cerandu-i sa faca publice stenogramele discutiilor purtate acum mai bine de trei saptamani la Cotroceni.

Strategia lor mi se pare rudimentara, chiar troglodita de tot. Indiferent ce ar contine acele stenograme, comunicatul Administratiei Prezidentiale pe aceasta tema este foarte clar, iar opinia publica trebuia sa fi aflat deja, pana la ora asta, explicatiile punct cu punct la remarcile din comunicat. Faptul ca n-ai vazut stenogramele nu este motiv sa te faci ca nu observi problemele. Probleme grave.

Haideti, doamnelor, nu puneti la incercare nervii acestui popor rabdator, care s-a saturat tot vazandu-si conducatorii cum arata cu degetul de la unul spre altul si invers, in loc sa ne dea ce ne-au promis: cresterea veniturilor, nu scaderea lor.

Explicatia asta, ca au crescut salariile, dar au scazut sporurile si, ca urmare, este bine sa zici Bogdaproste atunci cand incasezi mai putin, mi se pare posibila la nivelul dnei Olguta, dar nu demna de un Guvern responsabil.

In orice caz, nu incalzeste pe nimeni informatia ca ai vazut sau n-ai vazut niste stenograme care, in opinia mea, s-ar putea nici sa nu existe. Mai mult, intuitia imi spune ca scenariul cu solicitarea stenogramelor nici nu le-a apartinut celor doua doamne. Nu mi se pare ca inteligenta le sclipeste pana intr-acolo, incat sa incropeasca scenarii. Mai curand, as zice, ca ideea le-a sugerat-o vreun analist, consultant, politolog sau altul, specializat in teatrul absurd difuzat la TV.

Ca dovada, intr-o alta situatie recenta, un post de televiziune pe care nu-l amintesc ca sa nu para ca-i fac nici reclama, nici anti-reclama, lanseaza "bomba" ca detine "stenograma" convorbirilor celor mai recente dintre premierul Dancila si presedintele Iohannis.

De unde are postul TV "stenograma", cine a inregistrat-o, cu ce scop si - mai ales - cum s-a interpus specialistul in stenografie pe firul convorbirii a doi demnitari de cel mai inalt rang, toate acestea plutesc in ceata.

Singurul lucru limpede pentru canalul TV este textul exact, cuvant cu cuvant, al celor discutate de dna Dancila cu dl Iohannis, un text care te inmarmureste.

Observi printre randuri o doamna Dancila puternica, hotarata, agresiva, adica exact contrara virtutilor cu care o recomanda dl Dragnea la instalare: neconflictuala, rabdatoare si impaciuitoare. Observi in persoana dlui Iohannis un barbat slab, speriat, moale si total nesigur pe sine.

Sesizez ridicolul si ma intreb in mod firesc: ce a fost deformat aici, ce a fost rasturnat cu susu'-n jos: realitatea lucrurilor sau oamenii in cauza? Las cititorul sa judece singur, in care scop reiau o parte in asa zisa conversatie.

Astfel, doamna Dancila, solicitata probabil sa vina cu anumiti specialisti la medierea pe care presedintele intentioneaza sa o organizeze intre Guvern si BNR, raspunde tafnoasa:

"Plec in Israel. Oricum, joi vin doar eu la Palatul Cotroceni pentru ca nu exista niciun conflict cu BNR, nu accept altfel".

Spuneti si dvs: este in stare dna Viorica Dancila, asa cum o stim noi, sa i se adreseze presedintelui cu "nu accept altfel"? Este posibil ca dna Dancila sa inceapa convorbirea cu "plec in Israel", iar dl Iohannis sa nu-i ceara detalii, eventual chiar sa-i comunice rezervele sale privind ciudatul voiaj?

Este posibil sa accentueze ca oricum va veni "doar dansa" la Cotroceni, ceea ce sugereaza ca presedintele ii ceruse altceva, dar a fost categoric refuzat de neinduplecata si neclintita doamna Viorica-Vasilica?

Iar, mai departe, conform "stenogramei", dl Iohannis se roaga de sefa Executivului: "Am anuntat deja aceasta intalnire. Lasati-i sa vina macar pe Eugen Teodorovici sau pe vicepremierul Viorel Stefan".

Asta suna cam asa: "daca n-as fi anuntat dinainte intalnirea, as face exact cum spuneti dvs, ca doar ma stiti supus si docil. Dar nu se mai poate. Deci hai sa facem un compromis: veniti cu Teodorovici si Stefan!"

Nu mi se pare deloc in limbajul domnului Iohannis acest discurs. Cu atat mai putin mi se par a fi in caracterul doamnei Dancila vorbele care i se atribuie in "stenograme".

Atunci cui ii trebuie aceasta facatura si la ce serveste? Fara indoiala, ii trebuie postului TV si, tot fara indoiala, o serveste pe insasi doamna Dancila, care incearca sa se dea mare si tare in fata publicului si, fara indoiala, in fata unui cabinet supus altcuiva si in niciun caz dumneaei.

Citeste si Reactia lui Iohannis la "stenograma" prezentata de Antena3: Arata mai degraba ce si-ar fi dorit pesedistii sa se fi discutat

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Viorica Dancila stenograme, #Viorica Dancila onvorbiri Cotroceni, #Guvern conflict BNR , #Klaus Iohannis