Dancila explica de ce nu-l da afara pe condamnatul Valcov: Nu abandonez niciun membru al echipei mele

Luni, 12 Februarie 2018, ora 11:45
7771 citiri
Dancila explica de ce nu-l da afara pe condamnatul Valcov: Nu abandonez niciun membru al echipei mele
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Dragos Valcov, condamnat in prima instanta la opt ani cu executare, este "un membru al echipei, care trece printr-un moment dificil" si beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, spune prim-ministrul Viorica Dancila, lasand sa se inteleaga ca nu il va demite pe Valcov din functia de consilier de stat.

"Nu am abandonat niciodata un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil. (...) Fiecare dintre cetatenii acestei tari are dreptul la o prezumtie de nevinovatie pana la o hotarare definitiva. (...) Avem o directiva europeana care sustine prezumtia de nevinovatie", a declarat prim-ministrul Viorica Dancila, luni, inainte de Biroul Permanent National al PSD.

Premierul a subliniat ca nu va lua nicio decizie in privinta lui Valcov pana la o hotarare definitiva a instantei.

Darius Valcov, condamnat in prima instanta la opt ani de inchisoare cu executare, este, din 30 ianuarie 2018, consilier al prim-ministrului Viorica Dancila. Inalta Curte l-a gasit vinovat pe Darius Valcov pentru trei infractiuni de coruptie si l-a condamnat la patru ani pentru trafic de influenta, sase ani pentru spalarea banilor si doi ani pentru efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia de ministru. Pedepsele au fost contopite si s-a dat un spor, astfel s-a ajuns la opt ani de inchisoare.

Citeste amanunte despre decizia Inaltei Curti in cazul Valcov

Social-democratii, front comun in jurul lui Darius Valcov, autor-cheie al programului de guvernare

Liviu Dragnea a avut, vineri, o prima reactie ironica despre condamnarea lui Valcov: "Trebuie omorat azi, acum! Impuscat!".

Intrebat ce se va intampla in Guvern, avand in vedere ca Valcov este consilier de stat, liderul PSD a sustinut ca nu se va implica, dar a tinut sa reaminteasca rolul lui Valcov in crearea programului de guvernare al PSD.

"E o condamnare in prima instanta, nu sunt jurist, nu sunt avocat. Imi este foarte greu sa comentez o asemenea decizie. Am o parere de rau, dar pana la decizia definitiva mai este. Sunt milioane de romani care au salarii, pensii mai mari datorita unui program de guvernare la care Darius Valcov a avut o implicare mare", a spus Dragnea.

Citeste ce a spus Liviu Dragnea imediat dupa decizia de condamnare a lui Valcov

Tot in registrul ironic s-a pronuntat si secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, care s-a aratat uimit ca Valcov a primit o condamnare atata de mare, care in alta tara europeana "se da pentru atac armat impotriva unei banci, cu victime, rapire de persoane... ". "Noi stim foarte bine, si de la Darius si de la avocati, ca in speta asta in care era judecat nu se putea ajunge la o asemenea decizie. Sub nicio forma. Am senzatia tot mai acuta ca suntem vanati intr-o maniera incalificabila. N-am cuvinte la asa ceva", a spus atunci Codrin Stefanescu.

Iata si declaratia lui Codrin Stefanescu, imediat dupa condamnarea in prima instanta a lui Valcov

Valcov, fost primar al Slatinei timp de doua mandate, a fost membru al PDL, apoi a trecut la PSD, fiind numit de partid ministru al Finantelor. Valcov a lucrat la elaborarea actualului program de guvernare al PSD, dar si la raportul de evaluare a ministrilor Cabinetului Grindeanu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea, in iunie anul trecut, intrebat de ce Darius Valcov lucreaza la grupul parlamentar al social-democratilor, ca fostul ministru "este bun".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Viorica Dancila Darius Valcov, #Viorica Dancila BPN, #Liviu Dragnea Dragos Valcov , #Liviu Dragnea