Dancila vrea mai multi candidati la sefia PSD, iar cine castiga sa nu fie ca Dragnea

Luni, 10 Iunie 2019, ora 14:29
4320 citiri
Dancila vrea mai multi candidati la sefia PSD, iar cine castiga sa nu fie ca Dragnea
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Viorica Dancila spera sa fie cat mai multi candidati la sefia PSD si a dat, luni, cateva detalii despre cum ar trebui sa fie noul presedinte al partidului: echilibrat, rabdator, sa se consulte cu toti colegii sai si sa nu ia singur decizii in numele partidului.

Dupa Biroul Permanent National al PSD, Dancila a fost intrebata de jurnalisti daca a decis sa candideze la sefia partidului.

"Nu am vorbit despre candidaturi, dar eu sper sa avem mai multi candidati, pentru ca eu cred ca nu este bine sa avem un candidat unic. Toti care vor sa candideze sa faca acest lucru, cu sustinerea organizatiei din care fac parte", a raspuns prim-ministrul.

"Sa fie un om echilibrat, sa aiba rabdare, sa isi asculte colegii - fiecare parere este importanta -, sa se consulte cu toata lumea - decizia nu trebuie sa o ia presedintele, ci forul statutar, pentru ca atunci cand ai o decizie toti trebuie sa se bucure de ea. Daca o decizie nu este buna, atunci toti sa isi asume asta.

Trebuie sa fie o conducere colectiva. Un viitor presedinte al PSD trebuie sa fie un om pro-european, atasat valorilor social-democrate, valorilor europene si valorilor transatlantice. Trebuie sa fie un om care sa genereze un val de credibilitate in randul colegilor sai, sa aiba incredere in el, pentru ca nu poate cere altor oameni sa aiba incredere in el, daca el insusi nu are incredere; sa nu se sperie la primul obstacol, sa ridice toate barierele care ii stau in cale cand vine vorba de partid", a fost replica premierului Dancila.

Jurnalistii i-au atras atentia ca aceasta descriere este total opusa comportamentului fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, in prezent incarcerat la penitenciarul Rahova.

"A fost Liviu Dragnea asa?" - a intrebat un reporter. Premierul a evitat un raspuns clar, insa a precizat: "Nu as vrea sa il judec, dar as vrea sa schimb modul de lucru. Nu trebuie luata o decizie individual, ci trebuie sa apartina forurilor statutare si sa avem rabdarea sa ii ascultam pe toti.

Trebuie sa vorbim cu reprezentantii din Parlamentul Romaniei. Sa vedem ce zic deputatii si senatorii. Trebuie o conlucrare foarte buna intre Legislativ si Executiv".

Un jurnalist a insistat: "Deci exact cum nu a fost Liviu Dragnea".

"Nu am facut o analiza cum a condus Liviu Dragnea partidul, dar timpul este foarte scurt si trebuie sa ne gandim si sa luam decizii pentru prezent si viitor, sa invatam din trecut, din lucrurile care nu au functionat si sa venim cu alta abordare.

Pentru ca trebuie sa recastigam electoratul din 2016, care a votat masiv cu PSD, dar sa ne adresam si altor segmente ca sa avem un procent mai bun", a adaugat premierul Dancila.

Citește și:
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi, 26 ianuarie, că România şi Republica Moldova vor colabora mult mai strâns în domeniul infrastructurii. El a...
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
Guvernul a decis în şedinţa de joi, 26 ianuarie, deschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ (județul Botoșani), România...