Iubesc Europa, dar ii urasc pe europeni

Duminica, 18 Noiembrie 2018, ora 12:00
8819 citiri
Iubesc Europa, dar ii urasc pe europeni

Oligarhii de la conducerea Romaniei se afla intr-o postura farfuridica, atunci cand incearca sa cucereasca inimile romanilor, sa-i asigure ca sunt europeni, ca iubesc Europa, ca exulta auzind de valorile ei, dar ii urasc pe reprezentantii Europei, cu votul lor cu tot si cu majoritatea exprimata in acel vot.

Doamne, ce mare a fost Caragiale, cum a putut el sa-l nascoceasca pe Catavencu, pe Farfuridi, Branzovenescu sau pe ramolitul Agamita, parca anume ca sa vesteasca ziua cand va sosi la butoane Dragnea, impreuna cu Dancila, cu Iordache, Nicolicea si alti cativa, incapabili sa se laude cu altceva decat cu voturile castigate la urna, ca sa-si faca apoi de cap, pe principiul "pentru ca putem"!

Ca sa te respecte altul, respecta-te pe tine

PSD nu pierde nicio ocazie sa-si clameze propria majoritate si propriile rezultate ale alegerilor din 2016, dar dispretuieste majoritatea partenerilor europeni, cei care au votat o rezolutie privind Romania cu 473 de voturi pentru, dintr-un total de 664 (inclusiv abtinerile) adica 71%.

Daca excludem abtinerile de la vot, votantii "contra" raman numai 23%, mai putin de un sfert din total, as zice foarte putini pentru ca luptatorii din coalitia damboviteana sa-si poata justifica pozitia anti-rezolutie, anti-MCV si pana la urma anti-majoritate europeana.

Mai ales ca, daca ne uitam cu atentie si cautam pe ce se bazeaza PSD in propria tara, observam despre "covarsitoarea" majoritate, cu care se lauda, ca este de cca 46%, iar adunat cu ALDE urca la vreo 52%. Si asta daca ne raportam la numarul celor care au votat. Pentru ca daca ne raportam la numarul romanilor cu drept de vot, reprezentativitatea scade sub 20%.

Nu zic ca n-ar fi buna chiar si o majoritate mai modesta, dar frizezi ridicolul daca ceri respectul altora, fara sa le oferi lor respectul tau. Iar modul cum ii trateaza de fiecare liderii de la Bucuresti pe oficialii europeni, explicandu-le ca ei nu cunosc realitatea din Romania si chiar dandu-le peste nas cu observatia ca nu stiu sa se informeze corect, imi suna ca un fel de marlanie.

Fara indoiala, liderii nostri au starnit rumoare printre europarlamentari. Rumoare si mirare. Ei credeau ca, dupa ultimele lor demersuri, ne vor trezi la realitate si chiar ca le vom multumi pentru atentia acordata noua.

Isi asuma PSD mesajul Iordache catre Europa?

In locul multumirilor, deputatul Iordache isi permite sa-si exprime opinia sa politica nu prin viu grai sau in scris, ci cu degetele mijlocii expuse erect, ca sa vada toata Europa cata mizerie poate ascunde in el un inalt demnitar, trimis fara indoiala de romani in Parlament pentru cu totul altceva, decat gimnastica triviala a degetelor sale.

Reprobabilul gest ar putea fi un motiv serios pentru romani sa nu-l mai voteze pe exhibitionistul Iordache si chiar sa puna pe ganduri partidul la a carui compromitere contribuie pe deplin si de altfel nu pentru prima oara.

Iar daca PSD va persevera in a-l sustine si a-l impune pe listele sale, atunci inseamna ca recentul gest este parte integranta din insasi politica de maidan a partidului, ca este mesajul PSD catre alegatori, trimis dupa ce a castigat alegerile si s-a vazut cu sacii in caruta. Poate chiar un mesaj catre Europa, dupa ce a vazut tara primita in UE.

As dori sa ma insel, dar cred ca multora le va lasa partidul asemenea gust amar, daca nu va sti sa se delimiteze de Iordache, de gesturile sale, de atitudinea sa fata de romani, de sfidarea presei si de riscanta aventura in care ne atrag contestatele modificari legislative mosite de domnia sa in Parlament.

L-as socoti pe acest domn Iordache ca un accident al istoriei contemporane, daca n-as simti ca este sustinut de tovarasii sai, daca nu mi-ar fi lasat impresia - neprobata cu nimic, de altfel - ca privindu-i gestul la televizor, domnul Dragnea a zambit pe sub mustata, domnul Tariceanu s-a facut ca nu-l observa si - va rog sa ma iertati - insasi candida doamna Viorica s-a distrat copios, cand l-a observat.

Politrucul roman ii acuza pe europeni de politicianism

Imi vine sa pun fata in fata gestul domnului Iordache cu declaratiile colegilor sai privind revolta lor fata de rezolutia CE si de raportul MCV. As descoperi printre randuri cam acelasi limbaj, exprimat altfel.

Si spun asta, citand din ultimele declaratii ale doamnei prim ministru: "Consider rezolutia Parlamentului European expresia unor interese electorale ale grupurilor politice europene".

Categoric este un fel de a da peste nas colegilor europeni, cei printre care a trait voioasa, fericita si neconflictuala aproape noua ani. Iar acum, cine le da lor peste nas? Viorica noastra, doamna pusa la butoanele Romaniei fara niciun alt merit decat numai unul politic, acela de a-l sluji credincioasa pe jupan.

Ei bine, acest reprezentant oficial al intereselor PSD in Guvern judeca intreaga Europa pentru ca s-ar pune in slujba unor interese electorale, de parca n-ar fi fost dansa cea care pana acum a politizat aproape intreg aparatul de stat al Romaniei si tocmai isi sufleca manecile pentru ca, impreuna cu nepretuitul sau "specialist" Tudorel, sa desavarseasca politizarea justitiei!

Cum ii poate acuza pe altii de interese electorale, cand acesti "altii" si-au insusit un document cu o majoritate zdrobitoare de 71%, provenita din toate tarile Uniunii si apartinand tuturor formatiunilor politice ale acestor tari?

Nu avem autostrazi, dar avem tulumbe

S-ar putea plange doamna Dancila de politicianism daca s-ar afla in duel cu cineva anume de la Bruxelles, daca ar fi in conflict cu un partid politic, cu o tara, cu un lider, dar nu cu intreaga Uniune Europeana, asta e cam mult.

Asa conflictul ia alte proportii. Liderii de la Bucuresti isi indreapta acuzele catre toti cei care sunt atenti cu ceea ce se petrece in tara noastra. Uniunea Europeana este politicianista. Comisia de la Venetia pune problema gresit. Grupul de State Impotriva Coruptiei din Consiliul Europei (GRECO) e partizan.

Asemenea foruri nu sunt de neglijat, dar mai exista si altele care conteaza. As aminti factorii informali, poate mai putin remarcati, dar adesea cu o influenta deloc neglijabila: societatea civila din tara si diaspora din afarea ei.

Cuvantul diaspora ma sperie: acolo se afla cam un sfert din populatia Romaniei. Acest sfert este de mare folos tarii atunci cand trimite bani acasa, la parinti si copii, frati si surori. Dar este suspect si chiar primejdios, cand isi aroga dreptul de a avea propria opinie si a protesta.

Diaspora este, fara indoiala, un cui in talpa PSD. L-a simtit la prezidentialele din 2014, l-a simtit si recent, cand i s-a parut ca este normal ca romanii sa se apere de romani cu lacrimogene si tulumba. Mi se pare de ras mesajul doamnei Dancila catre fostii ei colegi din Bruxelles ca bataliile din piata Victoriie ar fi "identice cu cele ale fortelor de ordine al altor state membre".

Asta n-o crede nimeni, decat cel mult scutierul domniei sale, doamna Carmen Dan, o alta europeana de Teleorman, aparatoare a agresorilor cu gaze.

Hai, ca ne face de tot rasul cu explicatia doamnei prim minstru! Adica, desi n-am atins noi nivelul europenilor la autostrazi, scoli si spitale, l-am atins la lacrimogene si la tulumba, iar asta ne face cam egali, nu-i asa? Halal!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Viorica Dancila Rezolutia CE, #Viorica Dancila raport MCV, #Rezolutia votata CE, #raportul MCV, #Carmen Dan Piata Victoriei , #Liviu Dragnea