Reactia lui Dancila, dupa amenintarile lui Dragnea: Nu i-e frica sa fie data jos si refuza din nou restructurarea Guvernului

Miercuri, 22 Mai 2019, ora 12:39
8007 citiri
Reactia lui Dancila, dupa amenintarile lui Dragnea: Nu i-e frica sa fie data jos si refuza din nou restructurarea Guvernului

Premierul Viorica Dancila nu se teme ca va fi schimbata din functie.

"Nu imi este teama. Intotdeauna cand te duci pe o functie, stii ca va veni si ziua in care pleci, dar in momentul in care pleci, trebuie sa ai certitudinea ca ai facut ceea ce trebuie.

Este normal ca partidul sa monitorizeze ceea ce face Guvernul pentru ca suntem un guvern politic. Avem sustinerea partidului, a presedintelui, si este normal sa fim monitorizati", a spus Viorica Dancila, miercuri, la Bacau.

Dancila a precizat ca programul de guvernare a fost indeplinit in procent de 73%.

"Cred ca indeplinirea programului de guvernare in procent de 73% este un lucru bun si cred ca va fi apreciat de partid. Avem o foaie de parcurs, avem obiective in programul de guvernare cu termene, fiecare ministru stie termenele si asa cum cerem in teritoriu, ca pentru fiecare lucrare sa existe o foaie de parcurs si termene bine stabilite, si pentru ministrii cabinetului exista aceeasi abordare.

In functie de indeplinirea lor, vedem daca un ministru pe portofoliul respectiv si-a indeplinit programul sau nu si, bineinteles, primul-ministru care conduce Executivul", a mai precizat premierul.

Pe de alta parte, Dancila va incerca sa-si convinga colegii din Comitetul Executiv al PSD sa sustina remanierea, nu restructurarea Guvernului.

"Este normal sa avem un Comitet Executiv in care sa vorbim si despre realizarile programului de guvernare, despre modul in care s-a raportat Executivul la aceasta foaie de parcurs si obiectivele din programul de guvernare, sa vorbim despre ceea ce vom face cu cele trei portofolii: remaniere sau restructurare.

Eu sper sa ii conving pe colegii din Comitetul Executiv ca sa nu mergem pe restructurare, deci imi mentin punctul de vedere", a precizat Viorica Dancila.

Intrebata daca va respecta decizia Comitetului Executiv al PSD in cazul in care acesta va stabili restructurarea Guvernului, Dancila a raspuns: "Vom discuta in Comitetul Executiv".

Viorica Dancila a fost prezenta miercuri, la Bacau, unde a vizitat Insula de Agrement a municipiului, obiectiv finantat si cu fonduri guvernamentale.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut in mai multe randuri Vioricai Dancila sa faca restructurarea Guvernului, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a refuzat remanierea propusa de ea.

Marti, Dragnea a lansat un atac la adresa Vioricai Dancila, spunand ca va analiza relatia acesteia cu partidul, dupa alegeri. Presedintele PSD considera ca partidul nu poate sa ramana cu guvernul "incomplet", in conditiile in care trei portofolii sunt conduse de interimari.

Citeste si:
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a lansat un atac dur la actualul ministru al Agriculturii Petre Daea. În timpul erei Dragnea, Daea ocupa același portofoliu, iar între cei doi exista o...
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale – nici o decizie, înseamnă o decizie bună. Pentru cine?! Nu m-am înșelat, în iulie când am dat vacanța de vară, drept scuză la...